Rassen

Top 20 Bijzondere Grote Kippenrassen

Door Kippen.be Redactie

Als je de ruimte hebt, waarom niet kiezen voor een groot kippenras in plaats van een gewone legkip of een krielras? Er zijn verschillende soorten grote kippenrassen, en velen hebben een lieve en vriendelijke persoonlijkheid en zijn uitstekende legkippen.

We maakten een lijst van 20 grote kippenrassen, allen uitstekende leggers of goede vleeskippen.

 1. Jersey Giant
 2. Orpington
 3. Brahma
 4. Mechelse Koekoek
 5. Maleier
 6. Plymouth Rock
 7. Australorp
 8. Duitse Langshan
 9. Cornish
 10. Dong Tao
 11. Cochin
 12. Delaware
 13. Rhode Island Red
 14. Java
 15. New Hampshire Red
 16. Sussex
 17. Wyandotte
 18. Niederrheiner
 19. Faverolles
 20. Amerikaanse Bresse

1. Jersey Giant

Het grootste kippenras ter wereld is de Jersey Giant, een Amerikaans ras.

Gewicht henGewicht haan
4.5 kg6 kg
Bantam: 1 kgBantam: 1.1 kg

Jersey Giants werden gecreeërd door twee Amerikanen met de bedoeling om de kalkoen te vervangen als de primaire vleesvogel. De Jersey Giant ontstond ​​door het kruisen van de Black Java, Black Langshan en de Dark Brahma en werd in 1922 erkend door de ‘American Poultry Association’.

Jersey Giants zijn volgzame en vriendelijke kippen en hebben niet de neiging agressief te zijn . Zelfs de hanen zijn vrij kalm en vriendelijk, vooral naar mensen toe. Het zijn winterharde vogels die ook in de koudere maanden blijven leggen. Giants zijn uitstekende legkippen en leggen jaarlijks tot 200 grote bruine eieren.

2. Orpington

Orpingtons zijn grote, volgzame kippen met vriendelijke persoonlijkheden en zijn gemakkelijk te verzorgen. Ze zijn het populairst in de ‘Buff’ kleurslag, maar ook andere kleuren, zoals zwart, porselein en wit winnen aan populariteit.

Gewicht henGewicht haan
3.2 kg4 kg
Bantam: 1.4 kgBantam: 2 kg

Orpingtons staan ​​bekend als ‘friendly giants’, vriendelijke reuzen. Ze zijn enorm, maar hebben een vriendelijke en aangename persoonlijkheid. Ze zullen zelden hoog in de pikorde staan. Vandaar hou je best een toom met alleen Orpington kippen of hou je ze samen met andere vriendelijke rassen. 

een grote orpington haan vastgehouden door een vrouw
Credits via ChickenFans: @redbirdranch (IG)

Het zijn uitstekende legkippen en leggen ongeveer drie tot vier grote lichtbruine eieren per week. Dat is tot 200 eieren per jaar.

Vanwege hun dichte bevedering zijn Orpingtons extreem winterharde vogels. Ze gedijen goed in koudere klimaten en zijn minder vatbaar voor kambevriezing dan andere rassen. Hun dichte bevedering zorgt er ook voor dat ze weinig inzitten met regen, zelfs niet met zware buien. 

orpington kip

Omdat ze winterhard zijn, blijven de meeste Orpington-hennen leggen tijdens de winter, hoewel hun eierproductie tijdelijk kan afnemen. 

Orpingtons zijn een ‘dual purpose breed’, een dubbeldoelras, en kunnen zowel voor vlees als voor eieren worden gehouden.

3. Brahma

Brahma’s zijn groot, indrukwekkend en robuust, met veren aan hun poten, en staan ​​bekend om hun opvallende schoonheid. Ze zien er misschien eng uit vanwege hun grootte, maar Brahma’s zijn vriendelijke en volgzame vogels.

Gewicht henGewicht haan
4.5 kg5.5 kg
Bantam: 1 kgBantam: 1.2 kg

Brahma’s zijn er in lichte, donkere en buff variaties. Er bestaan ​​echter vele andere (niet-officiële) kleurvariaties met verbazingwekkende patronen.

een brahma haan

Brahma’s zijn kalme en volgzame kippen die graag in opsluiting leven. Ze zijn meestal de grootste leden van de toom, maar raken meestal niet in gevechten en zijn zelden agressief.

Brahma’s zijn populair omdat ze tijdens de winterperiode leggen. De hoeveelheid eitjes hangt af van de soort die je aanhoudt. Sommige lijnen zijn zijn extreem goede leggers en brengen je jaarlijks tot 300 grote bruine eieren. Andere lijnen, gefokt voor de looks om deel te nemen aan shows, zullen slechts 150 eieren leggen.

4. Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek is een groot Belgisch ras en werd in de 19e eeuw gecreeërd door lokale boerderijkippen met koekoekskleurslag te kruisen met grote oosterse rassen. In België zijn acht kleurvariëteiten van de Mechelse erkend. In Duitsland zijn dat er negen.

Gewicht henGewicht haan
4 kg5 kg
Bantam: 1.6 kgBantam: 1.9 kg

Een Mechelse Koekoek is een zwaar kippenras en samen met de Jersey Giant één van de grootste kippenrassen. Dit ras wordt voornamelijk gehouden als vleeskip, maar is ook een goede legger. Een Mechelse Koekoek legt jaarlijks ongeveer 160 lichtbruine eieren.

mechelse koekoek haan

Mechelse Koekoek kippen zijn vriendelijke kippen die gemakkelijk in de tuin kunnen worden gehouden. Ze zijn niet agressief tegenover mensen of andere kippen, maar omdat ze de grootste zijn, staan ​​ze waarschijnlijk bovenaan de pikorde.

5. Maleier

De Maleier is een Aziatische vechthoender die bijna een meter groot kan worden. Door de rechtopstaande houding en dreigende blik kan een Maleier enorm intimiderend zijn. Helaas zijn deze kippendino’s een bedreigde diersoort.

Gewicht henGewicht haan
3.5 kg5 kg
Bantam: 1 kgBantam: 1.2 kg

Maleiers hebben een brede schedel met een walnootkam vooraan op het hoofd, een rood gezicht en amper lellen. Hun snavel is kort en krachtig.

Hoewel Maleiers eigenlijk vechthoenders zijn, worden ze niet gefokt om te vechten. Ze worden voornamelijk gehouden door fokkers om het ras te redden of om shows te doen. Maar het originele instinct zit nog in de vogels en ze kunnen behoorlijk agressief zijn ten opzichte van elkaar of andere kippen.

maleier zwart

De hennen van de Maleiers zijn niet de beste legkippen en leggen jaarlijks 70 tot 120 eieren. De eieren zijn lichtbruin getint. De hennen beginnen te leggen in het vroege voorjaar en leggen ongeveer zes maanden. Maleiers leggen geen eieren in de winter.

6. Plymouth Rock

De Plymouth Rock-kip is een zeer populair Amerikaans kippenras. De meest populaire kleurslag in dit ras is de Barred Plymouth Rock.

Gewicht henGewicht haan
3.5 kg4.3 kg
Bantam: 0.9 kgBantam: 1.3 kg

De vogels zijn populair omdat ze een dubbeldoelras zijn dat kan worden gehouden voor eieren en vlees. De Plymouth Rock is ook beginnersvriendelijk, winterhard en geschikt zijn als ‘huisdierkip’ voor kinderen.

een plymouth rock haan
Credits via ChickenFans: @cactus_hill_poultry (IG)

Plymouth Rocks zijn kalm, tam, gemakkelijk en volgzaam. Ze kunnen als schootkippen worden gehouden en vinden het heerlijk om geaaid te worden, maar ze kunnen zwaar zijn voor kinderen om op te pakken.

De Plymouth Rock is een dubbeldoelras dat jaarlijks ongeveer 200 grote bruine eieren legt. Na vier tot zes maanden beginnen ze met leggen. Plymouth Rock kippen zijn winterharde kippen die het goed doen in de koudere maanden.

7. Australorp

De Australorp is een Australisch ras met uitstekende legvaardigheden. De Australorp heeft drie kleuren die worden erkend door de Australian Poultry Standard: zwart, blauw en wit, terwijl zwart de meest populaire kleur is. 

Gewicht henGewicht haan
3 kg4 kg
Bantam: 0.9 kgBantam: 1.1 kg

De naam ‘Australorp’ komt van de Australische Black Orpington, vanwege de ontwikkeling in de jaren 1920 van Black Orpingtons uit het VK.

een australorp kip

Australorps staan ​​bekend als fantastische legkippen en kunnen jaarlijks tot 300 bruine eieren leggen. Hennen worden niet snel broeds , maar het gebeurt wel eens. Ze blijven het hele jaar door leggen, ook in de winter. Het is een dual-purpose ras, wat betekent dat ze kunnen worden gehouden voor vlees en eieren.

Aurstralorps zijn volgzame en vriendelijke kippen, geschikt voor kippenhouders met kleine kinderen. Echter zijn ze vanwege hun formaat niet geschikt als schootkippen voor kinderen. De krielversie kan daarom een geschiktere keuze zijn.

8. Duitse Langshan

De Duitse Langshan is een groot en robuust kippenras, ontstaan vanuit de Croad Langshan, de Plymouth Rock en Menorca in de jaren ’70.

Gewicht henGewicht haan
7.7 lb (3.5 kg)10 lb (4.5 kg)
Bantam: 1.9 lb (0.9 kg)Bantam: 2.3 lb (1 kg)

Een van de belangrijkste kenmerken van deze kippen zijn de lange, hoge poten, gevolgd door een robuust lichaam. Duitse Langshans worden voornamelijk gefokt voor pluimveeshows en tentoonstellingen en zijn te vinden in zwart, wit en blauw.

Duitse Langshans kunnen gehouden worden voor vlees en eieren; ze leggen tot 180 crèmekleurige eieren per jaar en blijven het hele jaar door leggen, behalve tijdens de rui. 

Van deze vogels is ook bekend dat ze vrij gemakkelijk getemd en gedomesticeerd kunnen worden. Het is een rustig en vriendelijk ras, waardoor het geweldige tuinkippen kunnen zijn.

9. Cornish

De Cornish-kip is een Brits kippenras, buiten de VS bekend als ‘Indian Game’ en wordt gehouden als vleeskip of om deel te nemen aan shows.

Weight henWeight rooster
6 lb (2.7 kg)8 lb (3.6 kg)
Bantam: 3.3 lb (1.5 kg)Bantam: 4.4 lb (2 kg)

Het is een gespierde vogel die in de jaren 1820 werd ontwikkeld in, zoals de naam al doet vermoeden, Cornwall, VK. Een Cornish heeft korte poten maar is breed en diep in de borst. Deze kip staat niet gekend om zijn legkwaliteiten maar vooral als vleeskip. Een Cornish legt slechts tot 80 kleine lichtbruine eieren per jaar. 

Credits via ChickenFans: @englishhomestead (IG)

Cornish kippen zijn niet geschikt voor beginners. Ze kunnen agressiever zijn dan andere rassen en zijn zeer vatbaar voor parasieten. Cornish zijn ook niet zo winterhard, dus ze zijn minder geschikt om in koude klimaten te houden.

10. Dong Tao

De Dong Tao-kip, ook wel Dragon Chicken genoemd, is een Vietnamees kippenras en werd ooit gefokt om als vleeskip te worden geserveerd aan de Vietnamese koninklijke familie.

Gewicht henGewicht haan
10 lb 4.5 kg6 kg
Bantam: /Bantam: /

Dankzij sociale media zijn Dong Tao-kippen de laatste tijd erg populair geworden. Ze zien er buitengewoon uit, met enorme poten en een enorme kop. Hun poten kunnen zo dik zijn als een menselijke pols.

De prijs van een Dong Tao-kip kan oplopen tot € 2000; zo zeldzaam en populair zijn ze. Een Dong Tao is een van de duurste kippenrassen ter wereld, na een raszuivere Ayam Cemani, die tot € 2500 kan kosten.

Dong Tao kippen zijn vleeskippen en een ware delicatesse in Vietnam. De prijzen lopen op tot € 20 voor 1 kilo Dong Tao-kippenvlees. Ze zijn klaar voor de slacht nadat ze de leeftijd van 8 tot 12 maanden bereikt hebben.

11. Cochin

Cochins, niet te verwarren met de kleinere Cochinkriel, ook wel Pekingkriel genoemd, zijn een zwaar en enorm bevederd Chinees kippenras. 

Hun buitensporige bevedering bedekt het lichaam, de poten en de tenen en werd gefokt voor shows en tentoonstellingen.

Gewicht henGewicht haan
4.5 kg5.5 kg
Bantam: /Bantam: /

Cochin kippen zijn niet de beste legkippen, ook al blijven ze in de winter leggen. Hennen leggen tot 2-3 grote bruine eieren per week; dat zijn ongeveer 150 eieren per jaar. 

Ze worden gemakkelijk broeds, wat ze uitstekende moeders maakt, maar het betekent ook dat ze regelmatig stoppen met leggen vanwege broedsheid.

Credits via ChickenFans: @hensonoxney (IG)

Cochins zijn lieve kippen, dus ze passen prima tussen elke toom en zeker wanneer je kinderen hebt. Kinderen zijn dol op hun pluizige uiterlijk en knuffelige karakter, maar het kan een uitdaging zijn om ze op te pakken vanwege hun grootte.

Als je kippen niet overdreven veel plaats hebben, of als je ze niet vrij wil laten scharrelen, zijn Cochins een goede keuze! Het zijn vrij luie kippen, zijn overdag niet erg actief en houden niet zo van scharrelen als de meeste kippen. 

12. Delaware

De Delaware-kip, oorspronkelijk de ‘Indian River’ genoemd, is een Amerikaans ras dat zijn oorsprong vindt in (uiteraard) Delaware. Het is een dubbeldoelras, voornamelijk gefokt voor vlees, maar het is ook een goede legger.

Weight henWeight rooster
3 kg4 kg
Bantam: 0.8 kgBantam: 0.9 kg

Delawares zijn niet het grootste ras op deze lijst, maar ze zijn best wel een grote vleeskip. Het ras is in de jaren ’40 ontstaan ​​door een witgekleurde gemuteerde kippensoort te kruisen met New Hampshires en Barred Plymouth Rocks. Daarna onstond de Delaware-kip om als vleeskip te worden gefokt.

Deze kippen leggen tot 200 grote bruine eieren per jaar. Omdat ze over het algemeen niet broeds zijn, blijven ze het hele jaar door leggen, behalve tijdens de rui. De Delaware is een uitstekend ras voor beginners. Ze zijn vriendelijk en gemakkelijk te houden. Ze hebben niet veel meer nodig dan voedsel, water en onderdak en zijn over het algemeen een gezond en sterk ras.

Credits via ChickenFans: @emseggers (IG)

Hoewel ze ooit ernstig bedreigd waren, heeft de Livestock Conservatory de Delaware niet langer op de ‘bedreigde soort’ lijst staan, alleen op de ‘watch’-lijst.

13. Rhode Island Red

De Rhode Island Red is één van de populairste kippenrassen in de US vanwege zijn mooie uiterlijk en uitstekende legvaardigheden.

Gewicht henGewicht haan
3 kg3.8 kg
Bantam: 0.8 kgBantam: 1 kg

Rhode Island Reds lijken groot, maar zijn eigenlijk middelgrote kippen. Ze werden gefokt als dual-purpose ras om zowel vlees als eieren te produceren en zijn daarom zwaarder dan pure legkippen zoals ISA-browns of Leghorns.

een rhode island red is een grotere kippensoort
Credits via ChickenFans: @outlawhens (IG)

Rhode Island Reds zijn beginnersvriendelijke kippen die bijna nooit ziek worden of extra zorg nodig hebben. Ze zijn weerbestendig en kunnen gedijen bij hete temperaturen of strenge winters. RIR kippen zijn ook erg vriendelijk en nieuwsgierig en houden ervan om in de buurt van mensen te zijn. Ze zijn echter assertief naar andere kippen toe en de hanen kunnen defensief en luid zijn.

Een Rhode Island Red legt ongeveer vijf eieren per week, meer dan 250 eieren per jaar! Hun eieren zijn groot en lichtbruin van kleur. Door hun winterharde karakter zullen ze in de winter niet zo snel stoppen met leggen als andere rassen, al kan hun eierproductie tijdelijk afnemen.

14. Java

Ondanks wat de naam doet vermoeden, is de Java-kip afkomstig uit de VS, niet uit Java, Indonesië. Het is het op een na oudste Amerikaanse ras, oorspronkelijk gefokt als een dubbeldoelras.

Gewicht henGewicht haan
3.4 kg4.3 kg
Bantam: /Bantam: /

Je zien dat er online een krielversie van de Java kip te vinden is, maar deze twee rassen zijn niet verwant. Ze lijken niet eens op elkaar en zijn totaal verschillende soorten. Er is geen krielversie van de Java kip.

a java hen
Credits via ChickenFans: 4_oaks_ranch (IG)

Java’s zijn een rustig ras en worden zelden agressief. Ze zijn volgzaam en goed te houden met andere kippen. Java kippen kunnen worden gehouden voor vlees en eieren; ze leggen jaarlijks tot 180 grote bruine eieren. De hennen zijn goede moeders en worden snel broeds, maar zullen ook op oudere leeftijd blijven leggen.

Java’s doen het geweldig bij koud weer, hoewel de grotere kam van de hanen gevoelig kan zijn voor bevriezing. 

15. New Hampshire Red

De New Hampshire Red is een Amerikaans ras dat in het begin van de 20e eeuw in de staat New Hampshire is ontstaan. Door selectief te fokken met de Rhode Island Red, werd een vogel gecreëerd die bekend staat om zijn snelle groei en bevedering.

Gewicht henGewicht haan
3 kg3.8 kg
Bantam: 0.7 kgBantam: 1 kg

New Hampshire Reds zijn over het algemeen volgzaam en vriendelijk. Maar sommige lijnen kunnen echter agressief en dominant zijn, vooral naar andere kippen toe. Plaats daarom New Hampshire Reds nooit bij onderdanige rassen, zoals de Orpington, maar ga voor een assertiever ras zoals de Rhode Island Red of de Wyandotte.

een new hampshire red haan
Credits via ChickenFans: @clucklife (IG)

Een New Hampshire Red is een dubbeldoelras dat tot 220 grote bruine eieren per jaar legt. De hennen worden snel broeds, dus het zijn goede moeders.

16. Sussex

De naam doet het al vermoeden, de Sussex-kip is een kippenras dat zijn oorsprong vindt in Sussex, in Zuidoost-Engeland. Het is een dubbeldoelras, en wordt dus gekweekt zowel voor zowel vlees als eieren.

Gewicht henGewicht haan
3.6 kg4 kg
Bantam: 1 kgBantam: 1.5 kg

Sussex kippen zijn een groot ras, met brede schouders en een breed lichaam. Aangezien het ras snel aankomt en dik wordt, is het een geschikte vleeskip. Maar je kan Sussex kippen ook perfect houden voor de eitjes. Een volwassen hen legt tot 250 eieren per jaar, allemaal getint tot bruin van kleur en groot van formaat.

Credits via ChickenFans: @friendlyflockfarm (IG)

Het ras is noch assertief noch agressief, dus ze staan ​​misschien niet bovenaan de pikorde. Het samen houden van Sussex kippen met andere vriendelijke rassen is dan ook aan te raden.

Sussex kippen zijn winterhard en dus geschikt voor koudere klimaten. Ze kunnen niet goed tegen warme temperaturen. De meest aangename temperatuur voor deze vogel is ongeveer 24°C of lager.

17. Wyandotte

Wyandotte kippen zijn een Amerikaans kippenras met een brede lichaamsbouw. Ze zijn een dual-purpose ras en zeer beginnersvriendelijk.

Gewicht henGewicht haan
3 kg3.6 kg
Bantam: 0.7 kgBantam: 0.9 kg

Wyandottes zijn vrij winterharde kippen die goed gedijen in koude omgevingen. Hun kleine kam en bevederde lichaam helpt hen de kou te weerstaan. Wyandottes houden niet van te warme temperaturen.

Het ras is vriendelijk en volgzaam, althans naar mensen toe. Ze kunnen nogal assertief zijn tegenover andere kippen. Daarom is het een goede optie om ze bij andere vriendelijke maar dominante rassen te plaatsen, zoals de Rhode Island Red of Barred Rock.

Credits via ChickenFans: @cactus_hill_poultry (IG)

Een Wyandotte is een perfect dubbeldoelras. De hennen leggen zo’n vier grote bruine eieren per week, meer dan 200 eieren per jaar. Ze blijven in de winter leggen. Ze hebben de neiging vrij gemakkelijk broeds te worden, iets om in gedachten te houden als je niet van plan bent om eieren uit te broeden.

18. Niederrheiner

De Niederrheiner is een Duits ras van vleeskippen. Het wordt erkend als een bedreigd ras door de ‘Gesellschaft zur Erhaltung alter und gefährdeter Haustierrassen’, de Duitse vereniging voor het behoud van bedreigde gedomesticeerde dieren.

Weight henWeight rooster
6.5 lb (3 kg)8.8 lb (4 kg)
Bantam: 2.3 lb (1 kg)Bantam: 2.6 lb (1.2 kg)

Niederrheiners is afgeleid van het Noord-Hollands Blauw en kreeg in de jaren 40 officiële erkenning.

In tegenstelling tot de meeste kippen in deze lijst zijn Niederrheiners geen dubbeldoelras, maar worden ze uitsluitend gefokt als vleeskip. Het is een snelgroeiende kip met wit vlees en een witte huid. 

Niederrheiner hennen leggen uiteraard wel eieren, tot 200 lichtbruine per jaar. Kippen worden niet snel broeds en zijn dus niet de beste soort om eieren uit te broeden.

Niederrheiners zijn zeer winterharde vogels die niet veel extra verzorging nodig hebben bovenop de standaard verzorging. Ze zijn volgzaam en vriendelijk en houden van het gezelschap van mensen.

19. Faverolles

Faverolles is een Noord-Frans dorp en dat is de locatie waar dit ras zijn naam aan ontleent. Het is een kruising tussen meerdere kippenrassen zoals Brahma, Dorking en de Houdan.

Gewicht henGewicht haan
4.1 kg5 kg
Bantam: 0.7 kgBantam: 0.9 kg

Faverolles staan ​​bekend als een zwaar ras, met vijf tenen aan elke voet, zoals zijdehoentjes. Deze pluizige kippen zijn zwaar bevederd van kop tot teen.

Credits via ChickenFans: @fabulous_faverolles (IG)

Tegenwoordig worden Faverolles voornamelijk gehouden als showvogels maar het zijn ook uitstekende legkippen met een extreem lief en vriendelijk karakter. Faverolle-hanen staan ​​bekend als de vriendelijkste, stilste mannelijke kippen, en zowel hennen als hanen zijn erg volgzaam en gezinsvriendelijk

Hun vriendelijke karakter maakt ze echter kwetsbaar om gepest te worden, dus ze kunnen het beste niet bij grotere en assertievere rassen worden gehouden. Je kan ze best houden bij andere zachtaardige kippen zoals Zijdehoentjes of Orpingtons.

Faverolles leggen tot 200 lichtbruine tot rozeachtige eieren per jaar. De eieren zijn middelgroot tot groot. Het ras is gemakkelijk te verzorgen en zeer beginnersvriendelijk.

20. Amerikaanse Bresse

Dit redelijk recente ras werd in 2011 geïmporteerd in de VS en Canada en is rechtstreeks afkomstig van de Franse Bresse-kip, een vleeskip met geregistreerd handelsmerk die wordt geproduceerd in het dorp Bresse in Oost-Frankrijk.

Gewicht henGewicht haan
2.2 kg3.1 kg
Bantam: /Bantam: /

Om juridische redenen wordt dit ras ‘American Bresse’ genoemd wanneer het in de VS wordt gefokt. Maar beide zijn vrijwel identiek aan elkaar.

american bresse kip

Het is niet het grootste ras, maar de Bresse kon niet op deze lijst ontbreken, aangezien het een van de beroemdste kippen is die bekend staat als de beste vleeskip ter wereld.

De Amerikaanse Bresse is ook een perfecte legger en brengt tot 250-280 getinte eieren per jaar op tafel. Het ras is winterhard en gemakkelijk te verzorgen en groot te brengen. Het is een gezinsvriendelijk ras met een gemakkelijk karakter.

Conclusie

Grote kippenrassen zijn een geweldige optie voor kippenhouders die op zoek zijn naar een alternatief voor de gewone legkip. Deze rassen kunnen behoorlijk groot worden, met hanen die tot 6 kilo wegen. Enkele van de meest populaire gigantische kippenrassen zijn de Brahma, de Jersey Giant, de Plymouth Rock en de Orpington.

Er zijn veel grote kippenrassen om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Of je nu op zoek bent naar een goede legger, een kindvriendelijke schootkip, of een vleeskip, er is zeker een ras te vinden dat aan je behoeften zal voldoen.

Wil je meer informatie over verschillende kippenrassen? Raadpleeg dan onze ‘Rassen‘ pagina.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
27 maart, 2024
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
24 maart, 2024
een plymouth rock haan
Plymouth Rock Kippen: Wat Je Moet Weten
24 februari, 2024
cochin krielkip
Cochin Kriel: Alles Over Deze Lieve Tuinkip
9 februari, 2024
een groenlegger kip
Groenlegger: De Kip Die Olijfkleurige Eieren Legt
19 januari, 2024

Meer Artikels

een grote orpington haan vastgehouden door een vrouw
Top 20 Bijzondere Grote Kippenrassen
23 februari, 2023

Vers van de pers

Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
23 februari, 2023
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
23 februari, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
23 februari, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
23 februari, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
23 februari, 2023