Over Ons

Hallo iedereen!

Wij zijn Kat en Nick, oprichters van kippen.be en enorme dierenliefhebbers. Maar kippen.be gaat over veel meer dan wij met z’n tweeën. Het gaat om de bijdrage van kippenliefhebbers en hobbykwekers over de hele wereld, zoals jijzelf, die deze website steeds beter maken.

Kippen zijn de meest mishandelde dieren op aarde. Op veel plaatsen in de wereld leven legkippen en vleeskuikens in extreme opsluiting met kunstmatige verlichting. We kunnen mensen met kippen in de achtertuin enkel maar aanmoedigen om voor hun eigen kippen te zorgen en verse eitjes te rapen.

In de pluimvee industrie gaat het altijd om grote groepen kippen en nooit over een individuele kip. Een ziekte wordt pas relevant als er plots sprake is van massale sterfte. Alles is in grote getale, maar als hobbykweker wil je ook naar de dierenarts gaan om slechts een paar kippen te laten vaccineren.

Ons doel is om de gemeenschap zoveel mogelijk correcte, begrijpelijke informatie te geven. Er is zoveel ruis en desinformatie op internet; het laatste wat we nodig hebben is nog meer verwarring. We proberen een brug te slaan tussen de snelle vooruitgang van wetenschappelijke inzichten in de pluimveewereld en mensen met kippen in de tuin.

Kat is een kippenfan die houdt van blauwe eitjes. Om de een of andere reden heeft ze elk jaar meer kippen en katten. Ze houdt van reizen en fotografie. Kat is journalist, fotograaf en oprichter van Digital Bandit Marketing Agency .

nick

Nick is een kippenfan met een voorliefde voor Ukkelse Baardkrielen. Hij houdt van trailrunning en is gepassioneerd door biochemie. Nick is een ondernemer, tech wizard, engineer & enterprise architect met expertise in media en publishing.