Rassen

De Meest Kindvriendelijke Kippenrassen (Met Foto’s)

Door Kippen.be Redactie

Kippen houden is enorm populair bij gezinnen met kinderen. En waarom niet? Kippen zijn niet alleen een bron van verse eieren, maar zorgen ook voor eindeloos vermaak en plezier. Sommige rassen vallen op door hun schattige uiterlijk, waardoor ze erg populair zijn bij kinderen.

Laten we de populairste kindvriendelijke kippenrassen overlopen, die bekend staan ​​om hun knuffelfactor.

 1. Zijdehoentjes
 2. Frizzle kippen
 3. Cochin
 4. Padua
 5. Orpington
 6. Faverolles
 7. Ukkelse Baardkriel
 8. Cochin Kriel
 9. Brahma
 10. Pavlovskaya

1. Zijdehoentjes

Heeft dit ras nog verdere introductie nodig? Zijdehoenders veroveren stilaan de wereld en staan bekend om hun pluizige uiterlijk en lieve karakter. 

Het zijn schattige, kindvriendelijke kippen omdat ze er niet alleen lief uitzien, maar ook als huisdier gehouden kunnen worden.

Credits:  @persnicketpoultry  (IG)

Zijdehoentjes houden van menselijke aandacht en willen geknuffeld en opgepakt worden. Je kunt ze zelfs trucjes leren! Sommige mensen leren ze zelfs hoe ze kippenluiers kunnen dragen om ze binnen te houden. 

Maar dat gezegd, ook Zijdehoentjes zijn kippen, die houden van buiten rond te scharrelen.

Voordelen:

 1. Uiterlijk : Zijdehoenders zien er geweldig uit met hun pluizige veren, vijf tenen en blauwe oorlellen.
 2. Karakter : Ze zijn ongelooflijk lief en volgzaam, nooit agressief, zelfs de haantjes zijn kalm. Je kan ze als huisdier houden als je wilt.
 3. Beginnersvriendelijk : Zijdehoentjes hebben geen speciale zorg nodig, hoewel ze niet van natte omgevingen houden. Het is een zeer beginnersvriendelijk ras.

Nadelen:

 1. Niet geschikt voor alle weertypes :  Hun pluizige verenkleed houdt niet van nat of koud weer, omdat het niet waterdicht is. Ze houden ook niet van modderige en natte omgevingen. Hou ze daarom steeds in het droogste stuk van de tuin en zorg voor beschutting.
 2. Worden gemakkelijk gepest  en staan laag in de pikorde. Hou geen Zijdehoenders met dominante rassen.
 3. Gemakkelijk doelwit voor roofdieren : ze hebben een slecht zicht vanwege de veren die hun ogen bedekken, wat ze kwetsbaar maakt voor roofdieren.
 4. Vaak broeds : Zijdehoenders zijn de meest broedse kippen ter wereld.

Eieren

Zijdehoentjes leggen tot drie eieren per week, dat zijn ongeveer 160 eieren per jaar. Maar, vanwege hun broedsheid stoppen ze echter vaak met leggen. Hierdoor leggen ze maximum rond 100 eieren per jaar.

Als je niet van plan bent om eieren uit te broeden kan broedsheid vervelend zijn, aangezien Zijdehoenders behoorlijk koppig kunnen zijn als ze op hun eieren zitten. 

Ze weigeren het nest te verlaten en vergeten zelfs te eten of te drinken.

2. Frizzle Kippen

Frizzle kippen, of krulveer kippen, veroveren de wereld vanwege hun pluizige uiterlijk en schattigheid. 

Hoewel ze in sommige landen als een officieel ras worden beschouwd, worden ze meestal gezien als een variëteit vanwege hun unieke bevedering die het resultaat is van selectief fokken met kippen die dit frizzle-gen dragen.

Een kuiken van een frizzle kip, ook gekrulde kip genoemd
Credits via Chickenfans:  @emseggers  (IG)

De term ‘frizzle’ verwijst naar hun unieke opwaarts gekrulde veren. Hierdoor vallen ze op tussen andere rassen. Frizzle-kippen zijn meestal gekrulde varianten van Zijdehoentjes, Cochin krielen of Padua kippen. Maar in theorie is elk ras mogelijk.

Voordelen:

 1. Uitstekende huisdieren: Frizzle-kippen zijn knuffelig, vriendelijk en een geweldige aanvulling op jouw toom.
 2. Superster op sociale media : deze unieke kippen zijn enorm populair op sociale media en kunnen je helpen bij het opzetten van een succesvol social media-account.
 3. Volgzaam, niet opvliegend : Door hun bevedering kunnen ze niet vliegen. Ze zullen niet proberen te ontsnappen door over het hek te fladderen.

Nadelen:

 1. Houden niet van nat en modderig weer :  hun pluizige verenkleed is niet waterdicht. Ze houden ook niet van modderige en natte omgevingen. Hou de ren droog en overdekt.
 2. Vaak broeds : Afhankelijk van de Frizzle-mix kunnen ze behoorlijk broeds zijn.
 3. Niet de beste legkippen: Frizzle-kippen leggen drie tot vier eieren per week, afhankelijk van de mix.
Credits via Chickenfans:  @emseggers  (IG)

Eieren

De meeste Frizzle-kippen zijn een mix van Cochin, Padua of Zijdehoen; al bij al zijn deze rassen zijn gemiddelde tot behoorlijke legkippen. Als je een Frizzle-kip houdt, kan je minimaal drie eieren per week per kip rapen.

Het aantal eieren dat je van Frizzle kippen kunt verwachten:

 1. Zijdehoen-mix:  3 eieren per week, maar vanwege hun broedsheid krijg je ongeveer 100-120 eieren per jaar.
 2. Cochin-mix : 3 tot 4 eieren per week. Het zijn goede legkippen, maar het kunnen broedse kippen zijn en alle kippen stoppen met leggen als ze broeds zijn.
 3. Padua-mix:  Maximaal 4 eieren per week. Padua kippen zijn zelden broeds, maar leggen niet in de winter.

3. Cochin

Cochins behoren tot ’s werelds zwaarste en grootste kippenrassen, dus het lijkt misschien vreemd om ze op onze ‘kindvriendelijke lijst’ te zetten. 

Deze soort is niet te verwarren met de Cochin kriel, waar we later op terugkomen. Cochins zijn een ongelooflijk volgzaam en gezinsvriendelijk ras en vanwege hun pluizige uiterlijk behoorlijk populair op sociale media.

een cochin haan

Cochins zijn gemakkelijk herkenbaar vanwege de overmatige bevedering op de poten en dicht verenkleed. Ze kunnen gemakkelijk worden opgepakt, ze houden van menselijke aandacht.

Voordelen:

 1. Zeer winterhard : De dichte bevedering over hun hele lichaam maakt ze zeer winterhard en ze zijn goed bestand tegen extreme weersomstandigheden
 2. Sierkippenras : Speciaal gefokt om deel te nemen aan wedstrijden, mooie bevedering.
 3. Volgzaam : Vanwege hun gewicht zijn ze volgzaam en zullen ze niet vliegen of ontsnappen.

Nadelen:

 1. Gevoelig voor zwaarlijvigheid : Vanwege hun bouw zijn Cochins vatbaar voor zwaarlijvigheid. Ze zijn ook nogal lui en niet de beste scharrelkippen. Geef ze niet te veel keukenrestjes.
 2. Extreem broeds : Cochins zijn samen met Zijdehoenders het meest broedse kippenras.
 3. Houdt niet van modderige omgevingen: vanwege de bevedering van de poten houden ze niet van natte omgevingen.
Credits via Chickenfans:  @hensonoxney  (IG)

Eieren

Cochin-kippen zijn matige legkippen, niet de beste en ook niet de slechtste. Ze leggen doorgaans ongeveer 150 eieren per jaar, ongeveer 2 tot 3 eieren per week. Hun eieren zijn groot en zijn lichtbruin tot bruin.

Ondanks hun matige eierproductie staan ​​Cochin-kippen bekend om hun winterhardheid, waardoor ze de hele winter kunnen blijven leggen, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. Het is echter belangrijk op te merken dat de eierproductie in deze tijd van het jaar kan afnemen.

4. Padua

Padua-kippen, zijn een absolute favoriet bij gezinnen met kinderen. Dit kippenras heeft een iconische uitstraling, met zijn kenmerkende kuif die op een pom-pom lijkt.

een padua kip

Ze zien er niet alleen schattig en pluizig uit; het zijn uitstekende huisdierenkippen. Padua kippen houden van het gezelschap van mensen en zijn een goede keuze als je kleine kinderen hebt. Ze kunnen echter opvliegen . Het is niet ongewoon om Padua kippen in een boom te zien slapen in plaats van in het hok.

Vanwege hun kuif kunnen de Padua kippen niet zo goed zien. Ze zijn daarom schichtig en schrikken gemakkelijk op, vooral als je ze stilletjes benadert.

Voordelen:

 1. Vriendelijk en knap : Padua kippen zijn geweldige huisdierkippen vanwege hun vriendelijke aard. Ze hebben ook een iconische uitstraling met hun pom-pom hoofd.
 2. Niet broeds : Van dit ras is niet bekend dat het snel broeds wordt, wat een voordeel is als je niet van plan bent om eieren uit te broeden.
 3. Beginnersvriendelijk : Padua kippen zien er misschien uit alsof ze veel zorg nodig hebben, maar dat is niet zo. Het is een beginnersvriendelijk ras.

Nadelen:

 1. Niet erg zelfverzekerd : ze kunnen gepest worden als ze bij dominante rassen worden geplaatst.
 2. Kan niet goed zien : Door hun kuif kunnen ze niet goed zien. Dit maakt ze schichtig. Laat altijd weten dat je eraan komt door geluid te maken als je nadert.
 3. Niet winterhard : de meeste Padua’s stoppen met de eieren leggen tijdens de winter.

Eieren

Padua’s zijn niet de meest productieve kippen, maar ze leggen toch jaarlijks een behoorlijk aantal eieren. Ze leggen niet tijdens de winter en hervatten hun eierproductie in het late voorjaar. Tijdens de warmere maanden leggen Padua kippen ongeveer drie tot vier eieren per week.

5. Orpington

Orpingtons zijn een groot en pluizig kippenras. Ze zien er enorm uit, maar hun uiterst vriendelijke persoonlijkheid maakt ze geweldige gezinsvriendelijke kippen.

Credits via Chickenfans:  @sylvia0223  (IG)

Orpingtons zijn er in verschillende kleurvariëteiten, zoals wit en lavendel, maar ‘buff’ is de meest populaire kleurslag. Buff Orpingtons hebben een mooie goudbruine kleur, die dieper wordt na elke rui. Hun gemakkelijke karakter maakt ze het ideale ras voor beginners of kippenhouders met kinderen.

Vanwege hun lichaamsbouw en gewicht kunnen Orpingtons niet erg hoog springen. Dit maakt ze volgzaam maar vatbaarder voor roofdieren, omdat ze niet goed kunnen ontsnappen aan hun aanvallers.

Voordelen:

 1. Gezinsvriendelijk : Orpingtons staan ​​bekend als ‘vriendelijke reuzen’. Ze zijn uiterst vriendelijk en lief, waardoor ze een perfect ras zijn voor gezinnen.
 2. Goede legkip : Ze leggen tot vijf grote eieren per week.
 3. Winterhard : Kan door de dikke bevedering zeer goed tegen koud weer. Ze zullen tijdens de winter blijven leggen.

Nadelen:

 1. Kunnen niet goed tegen hitte : Orpingtons zijn niet het beste ras om in warme klimaten te houden, omdat ze niet van hoge temperaturen houden.
 2. Zwaar en groot : hebben meer ruimte nodig en een beveiligde ren omdat ze niet goed kunnen ontsnappen aan roofdieren.
 3. Broeds : Orpington-kippen worden gemakkelijk broeds, wat vervelend kan zijn omdat ze tijdens broedsheid geen eieren leggen.
een lavendel orpington
Credits via Chickenfans:  @redbirdranch  (IG)

Eieren

Een jonge Orpington hen is volwassen op de leeftijd van 20 weken en zal rond die tijd gaan leggen. Het zijn uitstekende legkippen en leggen ongeveer vijf grote lichtbruine eieren per week. Dat zijn meer dan 250 eieren per jaar!

6. Faverolles

Faverolles kippen zijn een groot Frans kippenras. Ze hebben grote lichamen, pluizige baarden en zijn van top tot teen zwaar bevederd. Het is wereldwijd het enige kippenras met ‘zalm’ als kleurvariëteit. Zalm Faverolles zijn de meest populaire kleurslag vanwege de crèmekleurige, lichtbruine veren.

Credits via Chickenfans:  @fabulous_faverolles  (IG)

Het ras wordt voornamelijk gehouden als sierkip of om deel te nemen aan kippenshows, maar ze zijn ook zeer geschikt als tuinkip. Faverolles zijn uiterst vriendelijke kippen. Het ras is niet agressief of assertief; zelfs de hanen staan ​​bekend als kalm.

Voordelen:

 1. Karakter : Faverolles kippen zijn volgzame en sociale kippen. Ze zijn vriendelijk en lief en kunnen goed overweg met volwassenen, kinderen en andere kippen.
 2. Eieren : Het zijn goede legkippen en de eikleur ligt ergens tussen lichtbruin en roze in.
 3. Fluffy look : Door hun baard zien ze er nog pluiziger uit dan andere grote, zwaar bevederde rassen.
 4. Koude- en hittebestendig : Kan tegen koudere en warmere temperaturen, maar vergeet niet dat alle kippen extra zorg nodig hebben bij extreem weer.

Nadelen:

 1. Gemakkelijk doelwit voor pestkoppen : hun zachtaardige karakter maakt ze een gemakkelijk doelwit voor dominante rassen.
Credits via Chickenfans:  @fabulous_faverolles  (IG)

Eieren

Faverolles zijn goede legkippen en zullen veel eieren brengen. Ze leggen wekelijks ongeveer drie tot vier grote eieren. Ze blijven in de winter leggen, maar hun eierproductie kan tijdelijk wel verminderen.

Faverolles zijn genetisch voorbestemd om een roze ‘bloom’ rond hun eieren te produceren, de beschermlaag rond het ei. Hierdoor lijken hun bruine eieren roze. De meeste Faverolles leggen echter ‘gewone’ bruine eieren.

7. Ukkelse Baardkriel

De Ukkelse Baardkriel is een klein krielras afkomstig uit België en weegt doorgaans slechts 650 gram tot 750 gram. Ze hebben kenmerkende baarden, met plukjes veren op hun wangen. Ze zien er charmant uit en kinderen zullen dol zijn op hun uiterlijk.

een duizendkleur ukkelse baardkriel hen

Het ras is er in verschillende kleuren, met als meest populaire Millefleur, of Duizendkleur. Het Duizendkleur-patroon wordt gekenmerkt door een mix van zwarte, blauwe en bruine spikkels op een witte achtergrond.

Tegenwoordig wordt de Ukkelse Baardkriel als zeldzaam beschouwd, maar vooral in België zijn er nog meer dan voldoende kwekers die het voorbestaan van dit ras verzekeren.

Voordelen:

 1. Minder voorkomend ras : Door een Ukkelse Baardkriel te kiezen, voeg je een uniek ras toe aan je toom. Hoewel ze minder vaak voorkomen, zijn ze nog steeds vrij gemakkelijk te vinden.
 2. Volgzaam en lief : ze zijn over het algemeen kalm en zachtaardig, waardoor ze een goede keuze zijn voor gezinnen met kinderen. Ze zijn vaak nieuwsgierig en genieten van menselijke interactie.
 3. Hebben niet veel ruimte nodig : ze zijn zeer geschikt om te houden in een hok of kleine schuur.

Nadelen:

 1. Niet de beste legkippen : Er zijn betere rassen om uit te kiezen als je op zoek bent naar een degelijke legkippen.
 2. Houd niet van modderige omgevingen : Het is noodzakelijk om ze droog te houden vanwege hun gevederde poten.
 3. Moeilijker te vinden : hoewel tal van broederijen dit ras verkopen, is het niet altijd gemakkelijk om een ​​raskip van hoge kwaliteit te vinden.

Eieren

Zoals de meeste krielrassen, zijn Ukkelse Baardkrielen niet de beste legkippen. Ze leggen wekelijks tot 3 eieren, allemaal wit tot crèmekleurig.

Het ras wordt af en toe broeds, dus dit zal regelmatig de eierproductie stoppen. Over het algemeen kan je jaarlijks ongeveer 100 eieren verwachten van een Ukkelse Baardkriel.

8. Cochin Bantam

De Pekinkriel of Cochin Bantam is een kippenras dat hier meer gekend is als ‘Cochin’. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft de Cochin Bantam geen connecties met de ‘gewone’ Cochin kip, die we eerder in deze lijst bespraken. Het zijn twee aparte kippenrassen die geen familie zijn van elkaar.

cochin krielkip
Credits via Chickenfans:  @hensonoxney  (IG)

Cochin bantams zijn gemakkelijk te hanteren en onderhoudsarm, waardoor ze een uitstekend beginnersvriendelijk ras zijn. Hun kleine formaat maakt ze erg populair bij kinderen.

Cochin Bantams zijn winterhard en kunnen in elk klimaat gehouden worden. Maar vergeet niet dat elke kip extra zorg nodig heeft tijdens extreme weersomstandigheden. 

Voordelen:

 1. Winterhard tegen kou en hitte : Kan in elk klimaat worden gehouden.
 2. Beginnersvriendelijk : ze zijn onderhoudsarm en hebben naast voedsel, water en onderdak niet veel extra zorg nodig.
 3. Klein en pluizig : het kunnen uitstekende huisdierkippen zijn. Word graag opgepakt en kan goed om met kinderen.

Nadelen:

 1. Niet de beste legkippen : Cochin bantams leggen tot 110 eieren per jaar.
 2. Broeds : ze staan ​​bekend als broedse vogels, wat vervelend kan zijn omdat ze de eierproductie stoppen tijdens broedsheid.
 3. Gevoelig voor zwaarlijvigheid : Voer Cochinkrielen niet te veel keukenrestjes.
 4. Gevederde poten houden niet van natte omgevingen. Kippen met sterk bevederde poten moeten regelmatig worden gecontroleerd om problemen als schimmels en bumblefoot te voorkomen.
cochin bantam kip
Credits via Chickenfans:  @hensonoxney  (IG)

Eieren

Cochinkrielen zijn prima legkippen, ze leggen jaarlijks tot wel 110 kleine bruine eieren. Het zijn niet de beste eierleggers maar zeker ook niet de slechtste. 

Hennen worden vaak broeds, iets om te onthouden als je niet van plan bent eieren uit te broeden.

9. Brahma

Een ander gigantisch kippenras dat gezinsvriendelijk is, is de Brahma. Ze zien er misschien angstaanjagend en indrukwekkend uit, maar het zijn lieve kippen, erg vriendelijk voor mensen en erg beschermend voor andere kippen. Ze zijn een geweldige aanvulling in elke toom.

Brahma’s hebben grote brede hoofden, een erwtenkam en wat lijkt op overhangende wenkbrauwen. Met hun enorme gestalte ze er immens groot uit. Door de dichte bevedering over hun hele lichaam en kleine erwtenkammen zijn ze gebouwd om te overleven in koudere omgevingen.

Brahma’s blijven leggen in de winter en zijn een uitstekende keuze om het hele jaar door een gestage voorraad eieren te hebben.

Voordelen:

 1. Lief, volgzaam en beschermend : Brahams zijn de beschermers van de toom. Ze staan ​​meestal bovenaan de pikorde en nemen hun beschermende taak zeer serieus.
 2. Goede legkippen : Brahma-kippen brengen elke week veel eieren.
 3. Winterhard : Kan zonder problemen barre weersomstandigheden doorstaan ​​en blijft leggen in de winter.

Nadelen:

 1. Zwaar en zien er eng uit : Hoewel Brahma’s lieve en vriendelijke kippen zijn, kunnen ze er voor sommige kinderen iets te eng uitzien. Ze zijn ook te zwaar om als schootkippen opgepakt te worden.
 2. Broeds : Brahma hennen worden gemakkelijk broeds.
 3. Niet hittebestendig : Houd niet van warm weer; het beste om ze niet te houden als ze in een warme omgeving leven.
een brahma hen

Eieren

De meeste Brahma-kippen die tegenwoordig worden verkocht, leggen jaarlijks ongeveer 200-250 eieren. Alle eieren zijn groot tot extra groot en bruin van kleur. Vanwege hun winterhardheid blijven Brahma’s tijdens de wintermaanden leggen.

Ze kunnen af ​​en toe broeds worden. Houd er rekening mee dat broedse kippen de eierproductie tijdelijk stopzetten.

10. Pavlovskaya

Maak je geen zorgen als je nog nooit van dit ras hebt gehoord. De Pavlovskaya-kip is nog vrij zeldzaam en onbekend. Het is een gekuifd ras, afkomstig uit Rusland, met een mooie uitstraling en extreme winterhardheid.

Credits via Chickenfans:  @hensonoxney  (IG)

Ze hebben een opvallende kuif van naar boven wijzende veren op het hoofd, die veel lijkt op de kuif van een Padua kip. De Pavlovskaya-kip wordt ook geprezen om zijn zachte en volgzame karakter.

Het ras staat bekend als extreem winterhard. De winters in Rusland kunnen streng zijn, dus heeft het zich aangepast aan deze extreme temperaturen. Ze doen het niet goed bij warme temperaturen.

Voordelen:

 1. Uniek gekuifd ras : Door hun uiterlijk onderscheiden ze zich van andere rassen en omdat ze niet vaak voorkomen, voeg je een uniek ras toe aan je toom.
 2. Winterhard : Een winterhard ras dat heel goed bestand is tegen koud weer.
 3. Vriendelijk : Pavlovskaya kippen zijn erg vriendelijk naar mensen toe, maar ook naar andere kippen. Het zijn uitstekende huisdierkippen.

Nadelen:

 1. Zeldzaam : Veel broederijen verkopen Pavlovskaya kuikens of broedeieren, maar onthoud dat er een wachtlijst zal zijn.
 2. Geen goede legkippen : De hennen leggen slechts tussen de 60 en 90 eieren per jaar. Dat zijn twee eieren per week of minder. Dat is ook de reden waarom dit ras zeldzaam is; er zijn niet genoeg bevruchte eieren vanwege hun lage productie.
 3. Niet hittebestendig : Dit is niet het beste ras om te houden als het in een warm klimaat leeft.
Credits via Chickenfans:  @hensonoxney  (IG)

Eieren

Pavlovskaya kippen zijn geen goede legkippen. Ze leggen jaarlijks tot 60 tot 90 eieren, wat minder is dan twee eieren per week. Ze worden voornamelijk gehouden als sierkip of voor kweekdoeleinden.

Alle eieren zijn middelgroot en variëren in kleur van wit tot crème tot zeer lichtbruin. 

Waarom Kippen Geweldige Huisdieren Zijn

Het houden van huisdieren kan voor kinderen een geweldige les in verantwoordelijkheid zijn. Als ouder kan je de kinderen leren om de dieren verzorgen en klusjes doen. 

Maar sommige dieren hebben meer zorg nodig dan andere. Honden, katten en konijnen hebben veel werk nodig en zijn niet onderhoudsarm.

een buff zijdehoen hen
Credits via Chickenfans:  @persnicketpoultry  (IG)

Bovendien kunnen sommige huisdieren tot 20 jaar oud worden, wat een aanzienlijke verplichting met zich meebrengt. 

Kippen kunnen even goed die waardevolle les geven over verzorging, schoonmaken en voederen, maar hebben een heel pak minder zorg nodig. Daarnaast hebben kippen ook een kortere levensduur dan honden of katten.

We leggen je enkele pluizige kippenrassen voor, die niet alleen opvallen door hun schattige uiterlijk, maar ook een heel zacht en sociaal temperament hebben.

Deze kippen staan ​​erom bekend dat ze vriendelijk zijn naar kinderen toe en dat ze geweldige huisdieren kunnen zijn die je ook verse eitjes zullen brengen.

Deze kippen zijn met andere woorden een win-win voor zowel kinderen als volwassenen!

Samenvatting

Veel kippenrassen vallen op door hun schattige en pluizige uiterlijk, waardoor ze vooral aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen. Deze pluizige kippenrassen zijn schattig en zijn geweldige onderhoudsarme huisdieren voor gezinnen.

Het houden van een huisdierkip kan een waardevolle les in verantwoordelijkheid voor kinderen zijn, terwijl het hele gezin een voorraad verse eieren krijgt.

Wilt u meer weten over kippenrassen, kijk dan op onze pagina ‘Rassen‘.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
27 maart, 2024
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
24 maart, 2024
een plymouth rock haan
Plymouth Rock Kippen: Wat Je Moet Weten
24 februari, 2024
cochin krielkip
Cochin Kriel: Alles Over Deze Lieve Tuinkip
9 februari, 2024
een groenlegger kip
Groenlegger: De Kip Die Olijfkleurige Eieren Legt
19 januari, 2024

Meer Artikels

een jong kind houdt een kip vast
De Meest Kindvriendelijke Kippenrassen (Met Foto’s)
15 april, 2023

Vers van de pers

Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
15 april, 2023
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
15 april, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
15 april, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
15 april, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
15 april, 2023