Rassen

Jersey Giant: 10 Redenen Om Te Houden Van Deze Gigantische Kip

Door Kippen.be Redactie

Jersey Giants zijn een van de grootste kippenrassen ter wereld. Hierdoor denk je misschien dat ze niet geschikt zijn als tuinkip als je kleine kinderen hebt. Niets is minder waar! Jersey Giants zijn zeer lieve en volgzame kippen. Daarnaast zijn het uitstekende legkippen!

We geven je 10 redenen waarom de Jersey Giant een kippenras is om te overwegen. Daarnaast benoemen we ook de dingen om rekening mee te houden als je dit reuzeras overweegt.

Redenen om een ​​Jersey Giant te Houden

 1. Prachtige kippen
 2. Beginnersvriendelijk
 3. Uitstekende huisdierkippen
 4. Goede legkippen
 5. Dubbeldoelras
 6. Volgzaam en kalm
 7. Makkelijk te houden bij andere rassen
 8. Winterhard
 9. Roofdierbestendig
 10. Speciaal ras

En natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het houden van Jersey Giants. We zetten enkele belangrijke zaken op een rij die u moet onthouden voor je eentje in huis haalt.

1. Prachtige Kippen

Jersey Giants zien er geweldig uit. Niet alleen omwille van hun grootte, al ze zien er enorm uit. De Jersey Giant werd oorspronkelijk gefokt als vervanging van de kalkoen en ze zijn vaak even groot. 

De Jersey Giant werd gefokt als groot dubbeldoelras door zwarte Javas, zwarte Langshans en donkerkleurige Brahmas te kruisen .

Zwarte Jersey Giants hebben een groene glans over hun verenkleed, waardoor ze eruitzien als absolute supersterren.

Het ras komt vrij veel voor in de VS, maar is minder courant in Europa. De Jersey Giant is een geweldige toevoeging aan je toom als je op zoek bent naar een kippenras om mee te pronken op sociale media, vooral omdat ze hier zo ongewoon zijn.

2. Beginnersvriendelijk

Jersey Giants zijn een gezond ras zonder speciale zorg, behalve voedsel, water en onderdak. Het zijn winterharde kippen die het goed doen in omgevingen met koude winters

Maar vanwege hun groot formaat zijn er enkele dingen waarmee je rekening moet houden:

 1. Vereisen grotere leefruimtes, zowel buiten als binnen het hok en hebben grotere legnesten nodig. Zorg ervoor dat de legnesten een afmeting hebben van minstens 35x35x35cm. Je kan zelfs nog groter gaan.
 2. Lagere zitstokken. Jersey Giants kunnen zichzelf bezeren door met hun zware gewicht van de zitstok te springen als deze te hoog is. Zitstokken mogen zich maximaal 1,5 meter boven de grond bevinden of voorzie een ramp.
 3. Het zijn geweldige scharrelkippen. Geef ze voldoende buitenruimte om te forageren.
 4. Ze kunnen niet goed tegen hitte. Houd ze altijd koel tijdens warme zomermaanden, vooral tijdens hittegolven.
de groene schijn over de veren van een zwarte Jersey Giant
Credits: @adriennesmithartist (IG)

3. Uitstekende Huisdierenkippen

Omdat ze er enorm uitzien, kan het als een verrassing komen dat Jersey Giants geweldige huisdierkippen zijn. Ze hebben rustige en vriendelijke persoonlijkheden en zijn geweldig om te houden met kleine rondrennende kinderen. 

Als je ze van jongs af aan traint, kun je ze kunstjes leren, aaien en met de hand voeren.

Maar vanwege hun omvang zijn ze niet geschikt om als schootkippen opgepakt en vastgehouden te worden, zeker niet door kleine kinderen.

Dit is waarom je de krielvariëteit van de Jersey Giant zou kunnen overwegen. Het heeft alle voordelen van het grote hoen, maar komt in een miniatuurversie. Kriel Jersey Giants wegen tussen de 1 en 1.5 kilo.

4. Goede Eierleggers

Veel grotere kippenrassen zijn niet de beste legkippen, maar de Jersey Giant is een uitzondering op de regel. Ze leggen tussen de 150 en 200 eieren per jaar, tussen de 3 en 5 eieren per week. Alle eieren zijn groot van formaat en de kleuren kunnen variëren tussen crème en donkerbruin.

Jersey Giants staan ​​niet bepaald gekend als broedse kippen; sommige soorten zijn broeds, andere niet. 

Vanwege hun enorme gewicht verpletteren sommige Jersey Giant kippen hun eieren tijdens het broeden. Wil je dit voorkomen, dan kun je het beste een broedmachine gebruiken.

een jersey giant haan
Credits: @adriennesmithartist (IG)

Het uitkomen van Jersey Giants duurt tot 1 of 2 dagen langer dan bij andere rassen. Houd er dus rekening mee om de eieren voor de zekerheid minimaal 25 dagen in de broedmachine te laten.

5. Dubbeldoelras

Laten we even teruggaan in de geschiedenis. De Jersey Giant is ontwikkeld in de laatste decennia van de 19e eeuw. De aanvankelijke bedoeling was om een ​​ras te creëren dat uiteindelijk de kalkoen zou kunnen vervangen als premium vleesvogel. 

Tegenwoordig wordt de Jersey Giant nog steeds gehouden als vlees- en legkip en is hij perfect voor kippenhouders die zelfvoorzienend willen leven.

Alle Jersey Giant-kippen zijn klaar voor de oogst als ze ongeveer 9 maanden oud zijn, wat later is dan andere vleesvogels. Tegen die tijd hadden ze hun volwassen gewicht van 13 pond voor hanen en 10 pond voor hennen bereikt. Eén Jersey Giant-kip kan zonder problemen een gezin van vier personen voeden.

Een ding om te onthouden is dat Jersey Giants veel voedsel nodig hebben om hun volwassen grootte te bereiken; daarom is dit ras minder interessant voor de vleesindustrie. Een kip van normale grootte eet dagelijks ongeveer 3,5-4 ounce, terwijl een Jersey Giant dat aantal verdubbelt door dagelijks tot 7 ounce kippenvoer te eten.

6. Volgzaam en Kalm

Jersey Giants zijn volgzame en rustige kippen, wat handig is als je niet wilt dat ze ontsnappen naar de tuin van je buren. Ze houden van scharrelen, maar als ze voldoende ruimte krijgen om hun benen te strekken, kunnen ze prima in een afgesloten ren worden gehouden.

Vanwege hun lichaamsgewicht en grootte kunnen ze niet erg hoog springen of vliegen. Ze kunnen zichzelf zelfs bezeren door van een zitstok of tak te springen, omdat hun poten het zware lichaamsgewicht moeten opvangen. Zwaardere rassen zijn ook iets vatbaarder voor pootproblemen zoals bumblefoot of wondjes.

Vergeet ook niet dat sommige Jersey Giants een beetje luidruchtig kunnen zijn. Dit is niet bij allemaal het geval; de meeste zijn niet luidruchtiger dan andere rassen, maar er zijn stillere rassen beschikbaar moest je je zorgen maken over de buren.

7. Makkelijk Te Houden Bij Andere Rassen

Jersey Giants zijn een geweldige aanvulling op elke toom, zelfs als je al andere kippen hebt. Ze staan ​​niet bekend als agressief of overdreven assertief en kunnen goed overweg met andere kippen. Vanwege hun grootte zullen ze waarschijnlijk hoger in de pikorde staan, maar als een vriendelijk ras.

een jersey giant kip naast een gewone zwarte legkip
Een Jersey Giant naast een Australorp

Ze integreren goed in bestaande toompjes met allemaal verschillende kippen, maar je kan ze het beste bij andere ‘vriendelijke reuzen’ houden, zoals Orpingtons of Australorps. Echter, ze kunnen evengoed overweg met andere rassen: LeghornsMarans en zelfs Zijdehoentjes of krulveer kippen.

Zorg er steeds voor dat elke kip voldoende persoonlijke ruimte heeft. Een gebrek aan ruimte kan problemen veroorzaken zoals agressief gedrag, verenpikken en andere gezondheidsproblemen .

8. Winterhard

Jersey Giants staan ​​bekend als winterharde kippen en doen het goed in koude omgevingen. Zoals alle kippen zijn ze beter bestand tegen koude temperaturen dan warme. De beste temperatuur voor kippen is 24°C en lager. 

Omgevingstemperaturen van 30°C en meer hebben een negatieve invloed op kippen. Neem altijd voorzorgsmaatregelen als er een hittegolf of ander extreem weer op komst is.

Vanwege hun winterhardheid blijven Jersey Giants in de winter leggen, hoewel de eierproductie kan vertragen. Van hun verse eitjes geniet je dus het hele jaar door!

9. Roofdierbestendig

Natuurlijk zijn Jersey Giants niet onzichtbaar voor roofdieren of ongrijpbaar. Maar vanwege hun grootte verdedigen ze zich goed tegen kleinere roofdieren. Ze zullen aanvallers bevechten, vooral grote hanen waarvan bekend is dat ze hun toom verdedigen.

Houd er rekening mee dat een vrije uitloop van je kippen gevaren met zich meebrengt. Wanneer kippen niet in een afgesloten ren zitten, zijn ze kwetsbaar voor roofdieren. Aangezien de meeste roofdieren ’s nachts aanvallen, is het belangrijk om kippen in het hok op te sluiten. Hier kan een automatisch kippenhokdeurtje een grote hulp zijn.

10. Speciaal Ras

Er is echt iets verbazingwekkends aan de Jersey Giant; ze zijn een van ’s werelds grootste raszuivere kippen en staan ​​bekend als een van’ s werelds grootste kippenrassen. Hun buitengewone uiterlijk maakt ze een uitstekende keuze.

Als je op zoek bent naar een kippenras dat veelzijdig, lief, uniek en in veel opzichten nuttig is, dan is de Jersey Giant het juiste ras.

Te Onthouden bij het Houden van een Jersey Giant

We hebben een lange lijst met pro’s besproken met betrekking tot het houden van een Jersey Giant, maar er zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het houden van dit unieke ras.

 • Veel binnen- en buitenruimte nodig
 • Grotere legnesten
 • Lagere zitstok 
 • Meer voer nodig dan rassen van normale grootte
 • Kan luidruchtig zijn
 • Meer tijd nodig om geslachtsrijp te worden
 • Hun poten zijn kwetsbaar vanwege het grote lichaamsgewicht

Samenvatting

Jersey Giants zijn een van ’s werelds grootste kippenrassen. Hoewel ze er enorm indrukwekkend uitzien, zijn ze een geweldig ras om te houden vanwege hun vriendelijke aard, legcapaciteiten en volgzame persoonlijkheid. Ze zijn een dubbeldoelras, dus ze kunnen worden gehouden voor zowel vlees- als eierproductie.

Vanwege hun formaat hebben ze wel meer buiten- en binnenruimte nodig en lopen ze het liefst vrij rond. Jersey Giants leggen jaarlijks tot 200 grote eieren, allemaal getint tot bruin van kleur.

Om meer te weten te komen over kippenrassen, kijk op onze ‘ Kippenrassenpagina ‘.

Credits Featured Image: @adriennesmithartist (IG)

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
27 maart, 2024
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
24 maart, 2024
een plymouth rock haan
Plymouth Rock Kippen: Wat Je Moet Weten
24 februari, 2024
cochin krielkip
Cochin Kriel: Alles Over Deze Lieve Tuinkip
9 februari, 2024
een groenlegger kip
Groenlegger: De Kip Die Olijfkleurige Eieren Legt
19 januari, 2024

Meer Artikels

Jersey Giant haan
Jersey Giant: 10 Redenen Om Te Houden Van Deze Gigantische Kip
12 juni, 2023

Vers van de pers

een feed-o-matic trapvoederbak
Hoe Laat Je Kippen Wennen Aan Een Trapvoederbak?
12 juni, 2023
FEEDOMATIC trapvoederbak
Feed-O-Matic Automatische Trapvoederbak: Review (2024)
12 juni, 2023
een nestera kippenhok
Nestera Kippenhokken: Review (2024)
12 juni, 2023
Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
12 juni, 2023
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
12 juni, 2023