Hokken

Run Chicken Automatische Kippendeur: Review (2023)

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

Automatische kippenhokdeuren zijn een geweldige uitvinding. Je hoeft je ’s nachts geen zorgen te maken of de kippen wel veilig zijn en je hoeft niet vroeg op te staan ​​om het hok te openen. Een automatische deur van het hok doet dat klusje voor jou.

In dit artikel testen we de Run Chicken kippenhokdeur. Run Chicken is een jong Sloveens bedrijf, hier nog vrij onbekend, maar ze halen de concurrentie zeer snel in.

Ze zijn opgericht in 2018 en verkopen hun geautomatiseerde kippenhokdeuren wereldwijd. Run Chicken verkoopt twee gelijkaardige modellen. De T50, een kippendeur die werkt op batterijen, en de E50 die voeding krijgt via een zonnepaneel en herlaadbare batterijen.

Wij testten zowel de E50 als de T50. Beide modellen zijn exact hetzelfde, alleen de stroomtoevoer verschilt.

Het grootste voordeel van een Run Chicken deur is het gebruiksgemak van installatie. Alle deuren zijn voorgemonteerd. Je hoeft ze alleen maar tegen het kippenhok te schroeven en klaar!

RUN CHICKEN KIPPENDEUR REVIEW

Run Chicken richt zich op het verkopen twee gelijkaardige kippenhokdeurtjes die op regelmatige basis een update krijgen. Het standaard T50-model kreeg in 2022 een grondige update en het nieuwe model E50 kwam pas in mei 2023 op de markt. De E50 is één van de enige kippendeuren op de markt die werkt via een zonnepaneel. Via kippen.be kan je deze deurtjes aankopen met 10% korting.

Installatie
Roofdieren
Functionaliteit
Grootte
Duurzaamheid
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
 • Gemakkelijke installatie
 • Stevig en kwaliteitsvol
 • Werkt met een app
 • Licht sensor & timer
 • Batterijen of zonnepaneel inbegrepen
WAAROM VERMIJDEN?
 • Onmogelijk om de deur en de controller apart te plaatsen
 • Werkt niet op netstroom
Run chicken door
Run Chicken T50
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Shop met 10% korting via ‘Bekijk’ knop
wyandotte
Run Chicken E50 Solar-Power
Zonnepaneel & herlaadbare batterijen
Shop met 10% korting via ‘Bekijk’ knop

Overzicht

Run Chicken heeft twee kippenhokdeuren op de markt, de T50 en de E50. Het zijn beide eenvoudig te installeren automatische deurtjes die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en patronen. 

Het pakket dat we ontvingen bevatte een aluminium deur, twee alkaline AA-batterijen (al aanwezig in het deurtje), zes schroeven, veiligheidsmaatregelen, de handleiding, een garantiecode en een bedankbriefje van Jure Markic, eigenaar van Run Chicken.

In het pakket van de E50 zat nog een bijkomend zonnepaneeltje, alsook herlaadbare batterijen, die inbegrepen zitten in de aankoop van je deur.

De fabrikant zal ook het zonnepaneel apart te koop stellen, zodat dit kan worden bevestigd aan de T50. Zo kunnen eigenaars van de T50 ook gebruik maken van zonne-energie, zelfs met een andere deur. Het is echter nog niet duidelijk wanneer deze op de markt zal komen.

We waren verrast om zo weinig onderdelen in de doos te vinden. Geen rails, geen aparte controllerbox en geen stangen of koordjes. Run Chicken beweert dat het slechts 30 minuten duurt om de deur te installeren, en aan de inhoud van het pakket te zien kunnen gelijk hebben, aangezien alles voorgemonteerd is.

De deur van het kippenhok kan worden bediend met de knop op de deurcontroller of door de app te downloaden. Dit is de eerste deur die we hebben getest die werkt aan de hand van een app.

hoe de run chicken eruit ziet voor deze is geplaatst

Ontwerp

De deur en controller komen in één stuk, maar zijn eigenlijk twee afzonderlijke delen die aan elkaar zijn geschroefd. Voor de montage van de deur laten we de schroeven zitten; de batterijen zijn inbegrepen en zitten al op hun plaats.

Als je de batterijen moet vervangen, dien je de controller los te schroeven.

Materialen En Uiterlijk

De deur is gemaakt van aluminium en voorzien van een kwalitatieve poedercoating met kleur. Alle Run Chicken-deuren zijn ontworpen om barre weersomstandigheden te doorstaan ​​en zijn waterdicht.

alle onderdelen van een run chicken deur

De deur zelf voelt en ziet er stevig uit en weegt 0,907 kg. Het ontwerp is eenvoudig en minimalistisch, maar je kan je favoriete kleur of print kiezen. Beschikbare kleuren zijn grijs, rood en bruin, maar het bedrijf verkoopt ook deuren met een leuke print: USA-vlagkleur, camouflage of een gelimiteerde kersteditie.

Plaatsing Buiten Versus Binnen

De meeste mensen plaatsen een automatische kippenhokdeur aan de buitenkant, maar het model T50 kan ook in het kippenhok worden geplaatst. Je kunt de deur dan echter niet op de lichtsensor zetten en moet de timer gebruiken.

De Run Chicken T50 heeft niet de mogelijkheid om de controller aan de buitenkant te installeren en de deur aan de binnenkant, aangezien ze uit één stuk bestaan.

Roofdierbestendigheid

De aluminium deur is solide en stevig. Er is geen enkele manier waarop een roofdier zich een weg kan bijten, en als de deur eenmaal sluit, wordt deze stevig op zijn plaats gehouden. Omdat de deur voorgemonteerd is, past hij al perfect en is er geen bewegingsruimte of openingen waar kleinere roofdieren doorheen kunnen.

Specifieke Functies

een kip voor het run chicken kippenhokdeurtje

Zoals bij alle automatische kippenhokdeuren, is hun voornaamste doel om uw kippen te beschermen tegen roofdieren. De deur sluit bij zonsondergang en gaat automatisch weer open bij zonsopgang. 

Maar deze Run Chicken kippenhokdeur heeft nog andere kenmerken die het vermelden waard zijn :

Automatische stop

Als iets de deur belemmert tijdens het sluiten, stopt de motor automatisch de deur, zodat er geen dieren gewond raken als een kip in de val zit. Afhankelijk van het Run Chicken-model dat je hebt, blijft de deur in de halfgesloten stand en blijft hij zo totdat je hem handmatig weer opent, of hij gaat weer open en sluit na een paar seconden weer.

Alle Run Chicken-deuren die op dit moment worden verkocht, zijn de nieuwste geüpgradede T50-modellen, die na een noodstop stoppen, weer openen en weer sluiten. De oude manier van werken, waarbij de deur halverwege stopt, is iets om rekening mee te houden als je de T50 tweedehands aanschaft.

Alkaline batterij

De T50 deur wordt geleverd met twee hoogwaardige (Duracell of Panasonic) AA-batterijen. Volgens de fabrikant zouden de batterijen een jaar mee moeten gaan. Als dat waar is (we houden je op de hoogte), gaat de Run Chicken deur langer mee met minder batterijen dan andere grote merken.

De deur heeft geen display en verbruikt alleen stroom bij het openen en sluiten.

de binnenkant van de controller van de run chicken deur

Omschakelen naar netstroom in plaats van batterijen is echter onmogelijk bij de Run Chicken deur. Alleen batterijen kunnen worden gebruikt.

Een rood knipperend lampje betekent dat de batterijen (bijna) leeg zijn en vervangen moeten worden. Als de batterijen helemaal leeg zijn, gaat de deur na het sluiten niet meer open en blijft deze gesloten om de kippen te beschermen.

Om de batterijen te vervangen, moet je de deur van de controller losschroeven en terugplaatsen nadat je de batterijen hebt vervangen. Zorg ervoor dat je het correct terugplaatst, zodat het hok hermetisch is afgesloten.

Kippenhokdeur op Zonne-Energie

Het nieuwste lid van de Run Chicken-familie, de E50, is een automatische kippenhokdeur op zonne-energie. De E50 kwam in mei 2023 op de markt en werd al snel heel populair. 

De Run Chicken E50 op zonne-energie

Uitgerust met vier vooraf geïnstalleerde oplaadbare batterijen, heeft de E50 slechts zeven dagen zonlicht per jaar nodig om genoeg stroom te genereren om de deur een gans jaar te gebruiken. Het is dus geen enkel probleem om de E50 te gebruiken tijdens druilerige Belgisch of Nederlandse winters. 

Het compacte zonnepaneel werkt onmiddellijk, aangezien de batterijen reeds op z’n, plek zitten, waardoor ingewikkelde installatieprocessen overbodig worden.

Activeer de batterijen door aan de plastic band te trekken en de deur werkt in de standaard fabrieksinstellingen. De batterijen zijn voorgeladen, dus de deur werkt direct.

Wij kozen ervoor om de fabrieksinstellingen niet aan te passen naar eigen wens en het deurtje werkt perfect op lichtsensor. De fabrieksinstellingen zijn actief zodra de batterijen geactiveerd zijn:

Als je niets doet na het monteren van de deur, zal deze 20 minuten na zonsondergang automatisch sluiten en 20 minuten na zonsopgang openen.

het snoer van het zonnepaneel van de E50 kan gemakkelijk worden opgerold

Het snoer van het zonnepaneel is maar liefst 182cm lang en biedt dus voldoende flexibiliteit om een geschikte locatie te vinden. Het snoer kan indien nodig gemakkelijk worden opgerold om de lengte te verkorten.

Run-Chicken-app

De Run Chicken-app is een gebruiksvriendelijke app die u op uw telefoon kunt installeren. De app is beschikbaar op Android en iOS.

De app heeft verschillende functies: programmeren van de deur na installatie, het instellen van de timer of het kiezen van een sluit- en openingsvertraging kan allemaal met de Run Chicken App.

de run chicken app

De app bevat een functie die automatisch je tijdzone detecteert. Je hoeft dus zelfs de tijd niet handmatig instellen of wisselen van winter- naar zomertijd. Dit in tegenstelling tot de meeste andere grote merken die met timers werken.

De app maakt onmiddellijk verbinding met de controller, je hebt geen wifi nodig om de app te laten werken.

Vertraging op Openen en Sluiten

Kies de vertraging bij het openen en sluiten na zonsopgang of zonsondergang. Standaard sluit de deur 20 minuten na zonsondergang en 20 minuten na zonsopgang. Met de Run Chicken App pas je de vertragingen aan naar 5, 10, 20, 40, 60 of 120 minuten.

Timer in Plaats van Lichtsensor

Naast het gebruik van de lichtsensor om de deur te openen en te sluiten, kan je ervoor kiezen om de Run Chicken elke dag op hetzelfde tijdstip te laten openen en te sluiten, ongeacht het seizoen of het aantal uren daglicht.

Standaard is ingesteld dat de lichtsensor de deur opent en sluit. Gebruik de Run Chicken-app op je telefoon om de openings- en sluitingsmodus te wijzigen van lichtsensor naar timer. Nadat je de modus hebt gewijzigd, kun je in de app een tijdstip kiezen voor openen en sluiten.

een schermafbeelding van de run chicken app

Het is ook mogelijk om zonder de app de modus van lichtsensor naar timer te wijzigen, al is dit wel het gemakkelijkste systeem. Het kan ook via de knop op de controller. Houd de knop 3 seconden ingedrukt, en als het indicatielampje groen brandt, laat je los en bevestig je onmiddellijk door nog een keer te drukken. De deur detecteert automatisch jouw tijdzone zal automatisch openen op het moment dat je op de knop hebt gedrukt.

Als je bijvoorbeeld wilt dat de deur elke ochtend om 8.00 uur open gaat, moet je bovenstaande stappen ondernemen om precies 8.00 uur ’s ochtends om de timer in te stellen.

GPS-Modus

De deur van het kippenhok heeft een GPS-modus die kan worden geactiveerd met de app. Standaard is deze niet geactiveerd. Door de GPS-modus te activeren, overschrijf je de lichtsensor voor openen en sluiten, en in plaats daarvan berekent de GPS het tijdstip van zonsopgang en zonsondergang op jouw locatie.

De deur gaat dus open en dicht bij schemering en zonsopgang, niet door lichtsensor, maar door de berekende zonsondergang en zonsopgangstijd waar je woont.

Lichtsensor

De unit wordt geleverd met een lichtsensor, zodat deze elke dag bij zonsondergang sluit en bij zonsopgang opent. De standaardinstelling is dat de deur 20 minuten na zonsondergang/opgang sluit en opent, dit kan via de app worden aangepast.

De lichtsensor van de Run Chicken deur is uniek omdat deze kunstmatige lichtbronnen uitsluit . De deur van de Run Chicken zal altijd sluiten als het donker wordt, zelfs als je buren een feestje geven met felle lichten of als er felle straatverlichting in de buurt van het hok is.

Complete Montage

een kip bij een gesloten Run chicken deur

Alle fabrikanten van automatische deuren beweren dat hun deur eenvoudig te installeren en voorgemonteerd is. Maar we moeten eerlijk zijn, meestal duurt het nog steeds een paar uur om een ​​automatische kippenhokdeur te installeren. De Run Chicken deur maakt op dat gebied de belofte waar en zit kant en klaar in de doos. Het enige wat je moet doen is het deurtje aan het kippenhok schroeven, en je bent helemaal klaar.

Volgens de fabrikant duurt het 30 minuten om de Run Chicken-deur te installeren en daar zijn we het mee eens. Het kostte ons wat meer tijd omdat we de grootte van de ingang van het hok moesten aanpassen aan de deur. De deurmontage zelf kostte ons amper 15 minuten.

Formaat

De Run Chicken deur is er in één maat. De deuropening meet 350 mm x 238 mm x 33 mm(L x B x H), en dat is ook de grootte van de opening die nodig is om de deur te installeren.

De deur schuift omhoog om te openen. Zorg voor minimaal 30 cm ruimte boven de deur, zodat de deur kan openen.

Omdat de deur voorgemonteerd is, kan je gemakkelijk de plaats van de schroeven markeren. Meten is niet nodig: je gebruikt wel best een waterpas om te controleren of de deur recht hangt.

Omdat de Run Chicken deur geen ‘large versie’ heeft, adviseren wij deze automatische deur te gebruiken bij kleine, middelgrote tot grote kippen, maar houd er rekening mee dat extra grote rassen wat moeite kunnen hebben om door de opening te geraken.

Installatiegemak

De Run Chicken automatische kippendeur is een van de gemakkelijkste installaties die we ooit hebben gedaan. De deur is volledig voorgemonteerd en je hoeft niet veel meer te doen dan de deur in de opening te plaatsen en vast te schroeven.

de installatie van de run chicken deur

Installatie van de Run Chicken Kippenhokdeur:

 1. Markeer de locatie van het deurtje en pas indien nodig de opening aan
 2. Trek aan de plastic strip die aan de controller is bevestigd om de batterijen te activeren
 3. Test de deur door op de knop te drukken
 4. (Indien de deur niet reageert, open dan de controller om zeker te zijn dat de batterijen goed zitten)
 5. Laat de deur open en test nogmaals om er zeker van te zijn dat er voldoende hoogte is boven de opening
 6. Schroef de deur vast met de zes meegeleverde houtschroeven
 7. Schroef de deur niet strak vast
 8. Voor de E50: bevestig het zonnepaneel en rol het snoer op indien nodig
 9. Test de deur met de knop zodra deze geïnstalleerd is
 10. Download de app en druk op de knop ‘start programmeren’ (waarschuwing voor knipperend scherm)
 11. Pas de functies indien nodig aan
een foto van dichtbij van de knop en de plastic strip om de batterijen te activeren

Als je de app niet downloadt of de deur programmeert, betekent dit niet dat het deurtje niet zal werken! De fabrieksinstellingen zijn actief zodra de batterijen geactiveerd zijn:

Als je niets doet na het monteren van de deur, zal deze 20 minuten na zonsondergang automatisch sluiten en 20 minuten na zonsopgang openen.

Wat Zit er in de Verpakking?

De Run Chicken deur is netjes verpakt in een platte doos. Er zitten niet veel losse items in omdat de deur en de controller voorgemonteerd zijn en de batterijen al op hun plek zitten.

de inhoud van de verpakking van de run chicken kippenhokdeur

De doos bevat:

 • Een aluminium deur
 • 6 houtschroeven
 • 2 alkaline AA-batterijen (reeds geplaatst)
 • Veiligheidsmaatregelen
 • Handleiding
 • Online garantiecode
 • Bedankbriefje van Jure Markic, eigenaar van Run Chicken

De Run Chicken-deur bevat geen:

 1. Netsnoeren of gelijkstroomvoeding want deze deur werkt alleen op batterijen
 2. Afstandsbediening, want je kan de app downloaden

Lichtsensor versus timer

De deur van het kippenhok wordt geleverd met een lichtsensoroptie en een timeroptie, zodat u kunt kiezen welke je het liefst gebruikt. Standaard maakt de deur gebruik van de lichtsensor en gaat elke dag 20 minuten na zonsondergang en zonsopgang open en dicht.

De deur heeft geen display of de mogelijkheid om de tijd in te stellen, maar detecteert automatisch jouw locatie en tijdzone zodra je de timeroptie activeert. Het is niet nodig om de tijd aan te passen aan winter- of zomertijd, omdat deze automatisch verandert. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere grote merken die een timer gebruiken.

Bij gebruik van de lichtsensor kan je de vertraging in openings-of sluitingstijd aanpassen naar tussen 5 en 120 minuten na zonsondergang of zonsopgang. De lichtsensor van Run Chicken is uniek omdat deze kunstlicht filtert. Je hoeft je geen zorgen te maken of de deur ’s nachts dichtgaat als er een felle straatlantaarn in de buurt van het hok staat.

RUN CHICKEN KIPPENDEUR
Run chicken door
Run Chicken T50
Kant-en-klare Kippenhokdeur
Shop met 10% korting via de ‘Bekijk’ knop

Handmatig Openen En Sluiten

Je kan op eender welke moment handmatig de deur openen of sluiten door op de knop aan de controller te duwen. Het is onmogelijk om de deur te openen of te sluiten met de app. Je kan het deurtje wel programmeren om (tijdelijk) NIET automatisch te openen/sluiten. Dan doe je dit handmatig.

Dit haalt natuurlijk het hele nut van een automatische deur weg maar kan handig zijn als je een zieke kip in je toom hebt of je om een ​​andere (gezondheids)reden niet wilt dat je kippen onbewaakt naar buiten gaan.

In deze video ziet u hoe u de Run Chicken deur bedient met behulp van de knop.

Lawaai

De aluminium deur is 1,5 mm dik en blokkeert geluiden van buitenaf goed. Het is echter geen geluiddempend materiaal, dus je hoort nog steeds geluiden van buiten als de deur dicht is.

De deur zelf is vrij stil. Sluiten maakt minder geluid dan openen. De kippen lijken het niet erg te vinden en schrikken niet van het openings- of sluitingsgeluid. Voor sommige kippen kan de deur even wennen zijn.

Automatische Veiligheidsstop

Zoals alle kwalitatieve kippenhokdeuren heeft de Run Chicken-deur een veiligheidsstop om te voorkomen dat de deur sluit als iets (zoals een kip bv) de ingang blokkeert. We hebben de veiligheidsstop meerdere keren uitgeprobeerd en deze werkt perfect.

Hoe en of de deur na een veiligheidsstop weer opengaat en weer sluit, hangt af van het model van de T50 Run Chicken-deur die je in je bezit hebt. Er is een update geweest voor de T50-deur in 2022; afhankelijk van wanneer je de deur hebt gekocht, blijft deze in de halfgesloten stand totdat u hem handmatig opent of weer opent en na een paar seconden weer sluit.

Alle modellen die nu worden verkocht, zijn de bijgewerkte versies. Deze zullen stoppen met sluiten wanneer ze worden geblokkeerd. Gaan erna weer open en sluiten na een paar seconden weer.

De veiligheidsstop van het T50 model kan je hier terugvinden:

Onderhoud en Duurzaamheid

Omdat het ontwerp van de deur zo eenvoudig is, is deze gemakkelijk schoon te maken. Veeg de deur eenvoudig af met een vochtige doek; warm water is alles wat je nodig hebt. Bij een zeer vuile of modderige deur schroef je de controller los van het frame, zodat beide delen gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Gebruik een doek om tussen de rails te gaan zodat er geen modder tussen blijft steken.

Gebruik nooit vet of smeermiddelen op de rails, dit kan ze beschadigen. Als je merkt dat de deur moeilijk opengaat, schroef dan de controller los van het frame om ze grondig te reinigen. Test de deur eerst even uit met de knop, nadat je deze hebt schoongemaakt.

Koude temperaturen

Volgens de fabrikant is de Run Chicken-deur bestand tegen temperaturen tussen −26 °C tot 60 °C. We hebben de Run Chicken-deur getest bij temperaturen rond -8C° en de motor leek geen problemen te hebben met de kou.

een kip gaat door het run chicken kippenhokdeurtje

We adviseren steeds bij extreme temperaturen om steeds je kippen even te checken ’s morgens. Zo ben je zeker dat alles werkt zoals het hoort en dat je kippen niet opgesloten zitten.

Opgepast voor Lookalikes

We moeten eerlijk zijn; de Run Chicken kippendeur is niet de goedkoopste op de markt. Met prijzen variërend van € 170 tot € 180, zijn ze eigenlijk vrij duur.

Wanneer je door een online winkel of Facebook scrolt, zul je merken dat er veel goedkope deuren beschikbaar zijn die PRECIES op de Run Chicken-deur lijken. Dus waarom zou je bijna €200 aan een deur uitgeven als je dezelfde deur voor iets meer dan € 40 kunt krijgen?

twee kippendeuren die erg op elkaar lijken

We leggen het verschil uit tussen de twee modellen.

Belangrijkste verschillen tussen goedkope automatische deurtjes en de Run Chicken:

 1. Materiaal. De Run Chicken deur is een stevige aluminium deur. De goedkope deuren zijn van plastic.
 2. Waterbestendig. Aangezien de deur van een kippenhok meestal aan de buitenkant van het kippenhok zit, wilt u dat deze waterdicht is. De goedkope deur is niet waterdicht. De Run Chicken deur is 100% waterdicht.
 3. Verstelbaar. De lookalike deur is niet programmeerbaar; ze zijn ‘plug & play’, wat betekent dat ze alleen op de lichtsensor werken en er niets aan af te stellen is. Een Run Chicken-deur kan op meerdere manieren worden geprogrammeerd, inclusief timer, vertragingen of zelfs het stoppen van het sluiten en openen van de deur.
 4. Duurzaamheid en gebruik. De goedkope deuren zijn gemaakt van plastic, dus ze hebben de neiging om gemakkelijk te buigen, waardoor de deur niet goed opent. Run Chicken deuren zijn gemaakt van stevig aluminium en werken zoals het hoort.
 5. Batterijen. De Run Chicken wordt geleverd met 2 AA-alkalinebatterijen (Duracell, inbegrepen) die verondersteld worden een jaar mee te gaan. De meeste lookalike deuren hebben 3 batterijen nodig die niet zijn inbegrepen.
 6. Veiligheidsstop. Hoewel alle automatische deuren claimen een veiligheidsstop te hebben die voorkomt dat je kip zich bezeert terwijl de deur sluit, zijn er genoeg reviews te vinden die het tegenovergestelde beweren. Verhalen over opgesloten, gewonde en zelfs onthoofde kippen zijn hartverscheurend, want je wilt alleen het beste voor je toom. De veiligheidsstop op de Run Chicken werkt perfect zonder je kippen te kwetsen.
 7. Gebruik bij koud weer. Goedkope deuren hebben de neiging snel te bevriezen bij koud weer, ze gaan dan niet open of dicht.
 8. Roofdierbestendig. Een slim roofdier kan gemakkelijk zijn vingers in tussen een plastic deurtje bewegen. Het is veel minder stevig. Het is vrijwel onmogelijk om de Run Chicken-deur open te duwen.

Of je liever een goedekopere deur koopt in plaats van de Run Chicken is een beslissing die je zelf moet nemen. Maar we raden wel aan om eerst grondig de reviews van beide deuren er even op na te lezen.

Veel goedkopere automatische kippenhokdeuren hebben tot 60% 1-sterrecensies. Bovendien heb je achteraf geen klantenservice om te klagen, aangezien de meeste van deze fabrikanten meesters zijn in het verbergen van hun contactgegevens. We begrijpen dat € 180 veel geld is om aan een kippenhokdeur te besteden, maar is het erger dan €30 weg te gooien?

Prijs En Beschikbaarheid

Je kan de automatische kippendeur van Run Chicken kopen op de Run Chicken-website. De prijzen staan vermeld in dollar, maar uiteraard zijn de Run Chicken deurtjes ook beschikbaar binnen Europa. Ze bieden ook verzendingen binnen Europa aan. Verzendkosten zijn gratis, maar kunnen op elk moment worden gewijzigd; controleer altijd voordat je de aankoop voltooit.

Via de kippen.be link genereer je een kortingscode waarmee je met 10% korting jouw Run Chicken automatische kippendeur kan aankopen. Klik na het genereren van de kortingscode op ‘Shop Now’ en je wordt doorgestuurd naar de Run Chicken Webshop.

RUN CHICKEN KIPPENDEUR
Run chicken door
Run Chicken T50
Kant-en-klare Kippenhokdeur
Shop met 10% korting via de ‘Bekijk’ knop
wyandotte
Run Chicken E50 Solar-Power
Zonnepaneel & herlaadbare batterijen
Shop met 10% korting via ‘Bekijk’ knop

Run Chicken is gevestigd in Slovenië en exporteert wereldwijd. Het logo van Run Chicken is een ruwe schets van een kip, maar tegelijk ook de landkaart van Slovenië.

Momenteel ligt de prijs voor een Run Chicken T50-deur rond €180 en voor de E50 rond €240 en komen ze met een garantie van één jaar. 

Hoewel de prijs van deze deurtjes vrij hoog ligt, zijn ze elke euro meer dan waard, omwille van de hoge kwaliteit en vooral het installatiegemak. Run Chicken accepteert alle gangbare creditcards en betaalkaarten, PayPal, GooglePay en ApplePay.

Om aanspraak te kunnen maken op de garantie moet je binnen één maand na aankoop de online garantieregistratie voltooien. De garantiekaart met registratie-informatie bevindt zich in de doos van het deurtje. Mocht je problemen ondervinden met de Run Chicken deur: het bedrijf heeft een klantenservice die 24/7 bereikbaar is.

De eigenaar van Run Chicken, Jure Markic, is trots op zijn jonge maar snelgroeiende bedrijf. Hij is een innovatieve ingenieur die in 2019 begon met de productie van de Run kippenhokdeur T12 voordat hij een nog beter product produceerde, de T40. In 2021 werd het T50-model gelanceerd en in 2022 kreeg deze een grondige update. Het laatste nieuwe model, de E50 met zonnepaneel werd trots geïntroduceerd in mei 2023.

De fabrikant zal binnenkort het zonnepaneel apart te koop stellen, zodat dit kan worden bevestigd aan de T50. Zo kunnen eigenaars van de T50 ook gebruik maken van zonne-energie, zelfs met een andere deur. Het is echter nog niet duidelijk wanneer deze op de markt zal komen.

Wil je meer weten over automatische kippendeurtjes of over kippenhokken? Ga naar onze ‘Hokken‘ pagina.

Bekijk onze beste automatische kippenhokdeuren om alle automatische deuren te zien die we hebben getest, waaronder OmletChickcozyChickenGuard en Vevor .

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.