Hokken

Run Chicken Automatische Kippendeur: Review (2024)

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

In dit artikel testen we de Run Chicken automatische kippenhok deuren. Run Chicken is een jong bedrijf en verkoopt momenteel drie gelijkaardige modellen. Omwille van het installatiegemak, hoge kwaliteit en scherpe prijs halen ze de concurrentie aan een moordend tempo in.

Wij deden de test bij zowel het standaard model als de nieuwe versie met zonnepaneel.

In het Kort

Run Chicken is opgericht in 2018 en verkopen sindsdien hun geautomatiseerde kippenhokdeuren wereldwijd. Het bedrijf verkoopt drie gelijkaardige modellen:

  1. De T50, een kippendeur die werkt op AA batterijen
  2. De Eternal+ (E50) die voeding krijgt via een extern zonnepaneel en herlaadbare batterijen
  3. De Eternal met een ingebouwd zonnepaneel en herlaadbare batterijen

Alle modellen werken exact hetzelfde en zien er ook quasi hetzelfde uit. Alleen de stroomtoevoer verschilt.

Het grootste voordeel van een Run Chicken deur is het installatiegemak en de bediening via een app. Daarnaast zijn ze ook scherp geprijsd in vergelijking met vele concurrenten, zeker het overwegen waard dus!

De Run Chicken producten zijn momenteel voornamelijk te verkrijgen via de officiële Run-Chicken website. Via onze link kan je een code aanmaken waarmee je 15% korting krijgt op je aankoop.

RUN CHICKEN KIPPENDEUR REVIEW

Run Chicken richt zich op het verkopen drie gelijkaardige kippenhokdeurtjes. Het standaard T50-model krijgt regelmatig grondige updates en de nieuwe Eternal-modellen op zonne-energie kwamen pas recent op de markt.

Installatie
Roofdieren
Functionaliteit
Grootte
Duurzaamheid
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
  • Gemakkelijke installatie
  • Stevig en kwaliteitsvol
  • Werkt met een app
  • Licht sensor & timer
  • Batterijen of zonnepaneel inbegrepen
WAAROM VERMIJDEN?
  • Onmogelijk om de deur en de controller apart te plaatsen
  • Werkt niet op netstroom
Run chicken door
Run Chicken T50
Werkt op AA batterijen
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop
run chicken
Run Chicken Eternal+ (E50)
Apart zonnepaneel
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop
run chicken
Run Chicken Eternal
Ingebouwd zonnepaneel
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop

Overzicht

Run Chicken heeft drie kippenhokdeuren op de markt, de T50, die werkt op AA batterijen en de Eternal+ (E50) en Eternal die werken met een zonnepaneel en herlaadbare batterijen. Het zijn allemaal eenvoudig te installeren automatische deurtjes die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en patronen. 

Het pakket van de T50 bevatte een aluminium deur, twee Duracell AA-batterijen (al aanwezig in het deurtje), zes schroeven, veiligheidsmaatregelen, de handleiding, een garantiecode en een bedankbriefje van Jure Markic, eigenaar van Run Chicken.

In het pakket van de Eternal+ zat nog een bijkomend zonnepaneel, alsook herlaadbare batterijen, die al klaarzitten in het deurtje en dus ook inbegrepen zijn in de aankoop.

De Eternal+, toen nog E50 genoemd, kwam in mei 2023 op de markt en al enkele maanden erna, in september 2023, werd deze versie geüpdatet naar de Eternal. Het zonnepaneel is in deze versie niet meer apart, maar wel ingebouwd in de controller van het deurtje.

Beide modellen met zonnepaneel, zowel ingebouwd als apart, blijven te koop, want het zonnepaneel op een aparte plaats kunnen bevestigen dan aan het deurtje geeft je heel wat meer vrijheid dan een ingebouwd zonnepaneel.

Een andere verrassende en verfrissende eigenschap van de Run Chicken is de app. Je kan de deur van het kippenhok zowel bedienen via de knop op de controller als met de Run Chicken-app. 

hoe de run chicken eruit ziet voor deze is geplaatst

Ontwerp

De deur en controller komen in één stuk, maar zijn eigenlijk twee afzonderlijke delen die aan elkaar zijn geschroefd. Voor de montage van de deur laten we de schroeven zitten; de batterijen zijn inbegrepen en zitten al op hun plaats.

Als je de batterijen moet vervangen, dien je de controller los te schroeven. Je bewaarde instellingen voor openen en sluiten zullen echter bewaard bijven.

Materialen En Look

De deur is gemaakt van aluminium en voorzien van een kwalitatieve poedercoating met kleur. Alle Run Chicken-deuren zijn ontworpen om barre weersomstandigheden te doorstaan ​​en zijn waterdicht.

alle onderdelen van een run chicken deur

De deur zelf voelt en ziet er stevig uit en weegt amper 0,907 kg. Het ontwerp is eenvoudig en minimalistisch, maar je kan je favoriete kleur of print kiezen. 

Beschikbare kleuren zijn grijs, rood en bruin, maar het bedrijf verkoopt ook deuren met een leuke print: USA-kleuren, camouflage of een limited kerst-, halloween- of paaseditie tijdens de desbetreffende periodes.

De laatste nieuwe aanwinst kwam uit in januari 2024: een muntgroene pastelkleur-versie van de T50. Voorlopig gaat het om een ‘limited edition’, bij groot succes zal deze kleur blijvend in het gamma zitten.

Roofdierbestendigheid

De aluminium deur is solide en stevig. Er is geen enkele manier waarop een roofdier zich een weg kan bijten, en als de deur eenmaal sluit, wordt deze stevig op zijn plaats gehouden. Omdat de deur voorgemonteerd is, past hij al perfect en is er geen bewegingsruimte of openingen waar kleinere roofdieren doorheen kunnen.

Specifieke Functies

Zoals bij alle automatische kippenhokdeuren, is hun voornaamste doel om uw kippen te beschermen tegen roofdieren. De deur sluit bij zonsondergang en gaat automatisch weer open bij zonsopgang. 

een kip voor het run chicken kippenhokdeurtje

Maar deze Run Chicken kippenhokdeur heeft nog andere kenmerken die het vermelden waard zijn :

Automatische stop

Als iets de deur belemmert tijdens het sluiten, zoals een kip die net in het deurgat staat, stopt de motor automatisch de deur, zodat er geen dieren gewond raken

Na de deze noodstop zal het deurtje eerst volledig heropenen, om na enkele seconden opnieuw te sluiten. Indien de blokkage dan nog steeds aanwezig is, zal de noodstop opnieuw uitgevoerd worden.

Alkaline batterij

De T50 deur wordt geleverd met twee hoogwaardige (Duracell of Panasonic) AA-batterijen. Volgens de fabrikant zouden de batterijen een jaar mee moeten gaan. Dit is langer dan alle andere merken en heeft te maken met het feit dat de Run Chicken geen display heeft in tegenstelling tot de meeste andere kippenhokdeurtjes.

Doordat de deur heeft geen display heeft, verbruikt deze alleen stroom bij het openen en sluiten. De open- en sluitingsinstellingen aanpassen doe je met de app.

de binnenkant van de controller van de run chicken deur

Omschakelen naar netstroom in plaats van batterijen is echter onmogelijk bij de Run Chicken deur. Alleen batterijen kunnen worden gebruikt.

Een rood knipperend lampje betekent dat de batterijen (bijna) leeg zijn en vervangen moeten worden. Als de batterijen helemaal leeg zijn, gaat de deur na het sluiten niet meer open en blijft deze gesloten om de kippen te beschermen.

Om de batterijen te vervangen, moet je de deur van de controller losschroeven en terugplaatsen nadat je de batterijen hebt vervangen. Zorg ervoor dat je het correct terugplaatst, zodat het hok hermetisch is afgesloten.

Kippenhokdeur op Zonne-Energie

Het nieuwste lid van de Run Chicken-familie, de E-versie, is een automatische kippenhokdeur op zonne-energie. De E50 kwam in mei 2023 op de markt en z’n geüpdate versie, de Eternal, iets later. Deze modellen werden al snel heel populair. 

Hieronder zie je het verschil tussen beide modellen.

Uitgerust met vier vooraf geïnstalleerde oplaadbare batterijen, heeft de Eternal+ of Eternal slechts zeven dagen zonlicht per jaar nodig om genoeg stroom te genereren om de deur een gans jaar te gebruiken. Het is dus geen enkel probleem om de E-versies te gebruiken tijdens druilerige Belgisch of Nederlandse winters. 

Activeer de batterijen door aan de plastic band te trekken en de deur werkt in de standaard fabrieksinstellingen. De batterijen zijn voorgeladen, dus de deur werkt meteen.

Wij kozen ervoor om de fabrieksinstellingen niet aan te passen naar eigen wens en het deurtje werkt perfect op lichtsensor. De fabrieksinstellingen zijn actief zodra de batterijen geactiveerd zijn:

Als je niets doet na het monteren van de deur, zal deze 20 minuten na zonsondergang automatisch sluiten en 20 minuten na zonsopgang openen.

het snoer van het zonnepaneel van de E50 kan gemakkelijk worden opgerold

Het snoer van het zonnepaneel van de Eternal+ is maar liefst 182cm lang en biedt dus voldoende flexibiliteit om een geschikte locatie te vinden. Dit komt zeker van pas als de opening van het hok zich in een donkere hoek van de ren bevindt. 

Het snoer kan indien nodig gemakkelijk worden opgerold om de lengte te verkorten of je kan ook voor de Eternal versie opteren waar het zonnepaneel in de controller zit ingebouwd.

Run-Chicken-app

De Run Chicken-app is een gebruiksvriendelijke app die je op je telefoon kan installeren. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

De app heeft verschillende functies: programmeren van de deur na installatie, het instellen van de timer of het kiezen van een sluit- en openingsvertraging kan allemaal met de Run Chicken App.

de run chicken app

De app bevat een functie die automatisch je tijdzone detecteert. Je hoeft dus zelfs de tijd niet handmatig instellen of wisselen van winter- naar zomertijd. Dit in tegenstelling tot de meeste andere grote merken die met timers werken.

De app maakt onmiddellijk verbinding met de controller, je hebt geen wifi nodig om de app te laten werken.

Vertraging op Openen en Sluiten

Kies de vertraging bij het openen en sluiten na zonsopgang of zonsondergang. Standaard sluit de deur 20 minuten na zonsondergang en 20 minuten na zonsopgang. Met de Run Chicken App pas je de vertragingen aan naar 5, 10, 20, 40, 60 of 120 minuten.

Timer in Plaats van Lichtsensor

Naast het gebruik van de lichtsensor om de deur te openen en te sluiten, kan je ervoor kiezen om de Run Chicken elke dag op hetzelfde tijdstip te laten openen en te sluiten, ongeacht het seizoen of het aantal uren daglicht.

Standaard is ingesteld dat de lichtsensor de deur opent en sluit. Gebruik de Run Chicken-app op je telefoon om de openings- en sluitingsmodus te wijzigen van lichtsensor naar timer. Nadat je de modus hebt gewijzigd, kun je in de app een tijdstip kiezen voor openen en sluiten.

een schermafbeelding van de run chicken app

Het is ook mogelijk om zonder de app de modus van lichtsensor naar timer te wijzigen, al is dit wel het gemakkelijkste systeem. Het kan ook via de knop op de controller. Houd de knop 3 seconden ingedrukt, en als het indicatielampje groen brandt, laat je los en bevestig je onmiddellijk door nog een keer te drukken. De deur detecteert automatisch jouw tijdzone zal automatisch openen op het moment dat je op de knop hebt gedrukt.

Als je bijvoorbeeld wilt dat de deur elke ochtend om 8.00 uur open gaat, moet je bovenstaande stappen ondernemen om precies 8.00 uur ’s ochtends om de timer in te stellen.

GPS-Modus

De deur van het kippenhok heeft een GPS-modus die kan worden geactiveerd met de app. Standaard is deze niet geactiveerd. Door de GPS-modus te activeren, overschrijf je de lichtsensor voor openen en sluiten, en in plaats daarvan berekent de GPS het tijdstip van zonsopgang en zonsondergang op jouw locatie.

De deur gaat dus open en dicht bij schemering en zonsopgang, niet door lichtsensor, maar door de berekende zonsondergang en zonsopgangstijd waar je woont.

Lichtsensor

De unit wordt geleverd met een lichtsensor, zodat deze elke dag bij zonsondergang sluit en bij zonsopgang opent. De standaardinstelling is dat de deur 20 minuten na zonsondergang/opgang sluit en opent, dit kan via de app worden aangepast.

De lichtsensor van de Run Chicken deur is uniek omdat deze kunstmatige lichtbronnen uitsluit . De deur van de Run Chicken zal altijd sluiten als het donker wordt, zelfs als je buren een feestje geven met felle lichten of als er felle straatverlichting in de buurt van het hok is.

Complete Montage

een kip bij een gesloten Run chicken deur

Alle fabrikanten van automatische deuren beweren dat hun deur eenvoudig te installeren en voorgemonteerd is. Maar we moeten eerlijk zijn, meestal duurt het nog steeds een paar uur om een ​​automatische kippenhokdeur te installeren. De Run Chicken deur maakt op dat gebied de belofte waar en zit kant en klaar in de doos. Het enige wat je moet doen is het deurtje aan het kippenhok schroeven, en je bent helemaal klaar.

Volgens de fabrikant duurt het 30 minuten om de Run Chicken-deur te installeren en daar zijn we het mee eens. Het kostte ons wat meer tijd omdat we de grootte van de ingang van het hok moesten aanpassen aan de deur. De deurmontage zelf kostte ons amper 15 minuten.

Formaat

De Run Chicken deur is er in één maat. De deuropening meet 350 mm x 238 mm x 33 mm(L x B x H), en dat is ook de grootte van de opening die nodig is om de deur te installeren.

De deur schuift omhoog om te openen. Zorg voor minimaal 30 cm ruimte boven de deur, zodat deze kan openen.

Omdat de deur voorgemonteerd is, kan je gemakkelijk de plaats van de schroeven markeren. Meten is niet nodig: je gebruikt wel best een waterpas om te controleren of de deur recht hangt.

Omdat de Run Chicken deur geen ‘large versie’ heeft, adviseren wij deze automatische deur te gebruiken bij kleine, middelgrote tot grote kippen, maar houd er rekening mee dat extra grote rassen wat moeite kunnen hebben om door de opening te geraken.

Installatiegemak

De Run Chicken automatische kippendeur is een van de gemakkelijkste installaties die we ooit hebben gedaan. De deur is volledig voorgemonteerd en je hoeft niet veel meer te doen dan de deur in de opening te plaatsen en vast te schroeven.

de installatie van de run chicken deur

Installatie van de Run Chicken Kippenhokdeur:

  1. Markeer de locatie van het deurtje en pas indien nodig de opening aan
  2. Trek aan de plastic strip die aan de controller is bevestigd om de batterijen te activeren
  3. Test de deur door op de knop te drukken
  4. (Indien de deur niet reageert, open dan de controller om zeker te zijn dat de batterijen goed zitten)
  5. Laat de deur open en test nogmaals om er zeker van te zijn dat er voldoende hoogte is boven de opening
  6. Schroef de deur vast met de zes meegeleverde houtschroeven
  7. Schroef de deur niet strak vast
  8. Voor de E50: bevestig het zonnepaneel en rol het snoer op indien nodig
  9. Test de deur met de knop zodra deze geïnstalleerd is
  10. Download de app en druk op de knop ‘start programmeren’ (waarschuwing voor knipperend scherm)
  11. Pas de functies indien nodig aan
een foto van dichtbij van de knop en de plastic strip om de batterijen te activeren

Als je de app niet downloadt of de deur programmeert, betekent dit niet dat het deurtje niet zal werken! De fabrieksinstellingen zijn actief zodra de batterijen geactiveerd zijn:

Als je niets doet na het monteren van de deur, zal deze 20 minuten na zonsondergang automatisch sluiten en 20 minuten na zonsopgang openen.

Wat Zit er in de Verpakking?

De Run Chicken deur is netjes verpakt in een platte doos. Er zitten niet veel losse items in omdat de deur en de controller voorgemonteerd zijn en de batterijen al op hun plek zitten.

de inhoud van de verpakking van de run chicken kippenhokdeur

De doos bevat:

  • Een aluminium deur
  • 6 houtschroeven
  • 2 alkaline AA-batterijen (reeds geplaatst) (T50)
  • Zonnepaneel en oplaadbare batterijen (reeds geplaatst) (E50 en Eternal)
  • Veiligheidsmaatregelen
  • Handleiding
  • Online garantiecode
  • Bedankbriefje van Jure Markic, eigenaar van Run Chicken

De Run Chicken-deur bevat geen:

  1. Netsnoeren of gelijkstroomvoeding want deze deur werkt alleen op batterijen
  2. Afstandsbediening, want je kan de app downloaden

Lichtsensor versus timer

De deur van het kippenhok wordt geleverd met een lichtsensoroptie en een timeroptie, zodat je kan kiezen welke je het liefst gebruikt. Standaard maakt de deur gebruik van de lichtsensor en gaat elke dag 20 minuten na zonsondergang en zonsopgang open en dicht.

De deur heeft geen display of de mogelijkheid om de tijd in te stellen, maar detecteert automatisch jouw locatie en tijdzone zodra je de timeroptie activeert. Het is niet nodig om de tijd aan te passen aan winter- of zomertijd, omdat deze automatisch verandert. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere grote merken die een timer gebruiken.

Bij gebruik van de lichtsensor kan je de vertraging in openings-of sluitingstijd aanpassen naar tussen 5 en 120 minuten na zonsondergang of zonsopgang. De lichtsensor van Run Chicken is uniek omdat deze kunstlicht filtert. Je hoeft je geen zorgen te maken of de deur ’s nachts dichtgaat als er een felle straatlantaarn in de buurt van het hok staat.

RUN CHICKEN KIPPENDEUR REVIEW
Run chicken door
Run Chicken T50
Werkt op AA batterijen
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop
run chicken
Run Chicken Eternal+ (E50)
Apart zonnepaneel
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop
run chicken
Run Chicken Eternal
Ingebouwd zonnepaneel
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop

Handmatig Openen En Sluiten

Je kan op eender welke moment handmatig de deur openen of sluiten door op de knop aan de controller te duwen. Het is onmogelijk om de deur te openen of te sluiten met de app. Je kan het deurtje wel programmeren om (tijdelijk) NIET automatisch te openen/sluiten. Dan doe je dit handmatig.

Dit haalt natuurlijk het hele nut van een automatische deur weg maar kan handig zijn als je een zieke kip in je toom hebt of je om een ​​andere (gezondheids)reden niet wilt dat je kippen onbewaakt naar buiten gaan.

In deze video ziet u hoe u de Run Chicken deur bedient met behulp van de knop.

Lawaai

De aluminium deur is 1,5 mm dik en blokkeert geluiden van buitenaf goed. Het is echter geen geluiddempend materiaal, dus je hoort nog steeds geluiden van buiten als de deur dicht is.

De deur zelf is vrij stil. Sluiten maakt minder geluid dan openen. De kippen lijken het niet erg te vinden en schrikken niet van het openings- of sluitingsgeluid. Voor sommige kippen kan de deur echter even wennen zijn.

Automatische Veiligheidsstop

Zoals alle kwalitatieve kippenhokdeuren heeft de Run Chicken-deur een veiligheidsstop om te voorkomen dat de deur sluit als iets (zoals een kip bv) de ingang blokkeert. We hebben de veiligheidsstop meerdere keren uitgeprobeerd en deze werkt perfect.

Hoe de veiligheidsstop van het T50 model werkt, kan je hier zien:

Hoe en of de deur na een veiligheidsstop weer opengaat en weer sluit, hangt af van het model van de T50 Run Chicken-deur die je in je bezit hebt. Er is een update geweest voor de T50-deur in 2022; afhankelijk van wanneer je de deur hebt gekocht, blijft deze in de halfgesloten stand totdat u hem handmatig opent of weer opent en na een paar seconden weer sluit.

Alle modellen die nu worden verkocht, zijn de nieuwe versies. Deze zullen stoppen met sluiten wanneer ze worden geblokkeerd. Gaan erna weer open en sluiten na een paar seconden weer.

Onderhoud en Duurzaamheid

Omdat het ontwerp van de deur zo eenvoudig is, is deze gemakkelijk schoon te maken. Veeg de deur eenvoudig af met een vochtige doek; warm water is alles wat je nodig hebt. Bij een zeer vuile of modderige deur schroef je de controller los van het frame, zodat beide delen gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Gebruik een doek om tussen de rails te gaan zodat er geen modder tussen blijft steken.

Gebruik geen vet of smeermiddelen op de rails, dit kan ze beschadigen. Als je merkt dat de deur moeilijk opengaat, schroef dan de controller los van het frame om ze grondig te reinigen. Test de deur eerst even uit met de knop, nadat je deze hebt schoongemaakt.

Koude Temperaturen

Volgens de fabrikant is de Run Chicken-deur bestand tegen temperaturen tussen −26 °C tot 60 °C. We hebben de Run Chicken-deur getest bij temperaturen rond -8C° en de motor leek geen problemen te hebben met de kou.

Echter, wanneer het bij vochtig, regenachtig of mistig weer ’s nachts gevrozen heeft, kan het zijn dat het aangevroren water ervoor zorgt dat de deur geklemd zit.

We adviseren daarom steeds bij koude temperaturen om ’s morgens even bij je kippen langs te gaan. Zo ben je zeker dat alles werkt zoals het hoort en dat je kippen niet opgesloten zitten.

een kip gaat door het run chicken kippenhokdeurtje

Opgepast voor Lookalikes!

De Run Chicken kippendeur is een scherp geprijsde deur, maar is zeker niet de goedkoopste op de markt. Met prijzen variërend rond € 170, blijft het toch een dure aankoop.

Wanneer je door een online winkel of Facebook scrolt, zul je merken dat er veel goedkope deuren worden aangeboden die PRECIES op de Run Chicken lijken. Dus waarom zou je bijna €200 aan een deur uitgeven als je quasi dezelfde deur voor iets meer dan € 40 kunt krijgen?

We kregen in onze mailbox of op Facebook al vaker van lezers de opmerking dat hun ‘Run Chicken’ het al na enkele dagen begeven had, maar wanneer we doorvroegen, bleek het telkens om een goedkope lookalike te gaan in plaats van een echte Run Chicken.

Let dus heel goed op. Het grote verschil zit ‘m in de prijs! Een echte Run Chicken koop je niet voor €50.

Hieronder zie je hoe goed ze op elkaar lijken en worden nagemaakt:

twee kippendeuren die erg op elkaar lijken

We leggen het verschil uit tussen de twee modellen.

Belangrijkste verschillen tussen goedkope automatische deurtjes en de Run Chicken:

  1. Materiaal. De Run Chicken deur is een stevige aluminium deur. De goedkope deuren zijn van plastic.
  2. Waterbestendig. Aangezien de deur van een kippenhok meestal aan de buitenkant van het kippenhok zit, wil je dat deze waterdicht is. De goedkope deur is niet waterdicht. De Run Chicken deur is 100% waterdicht.
  3. Verstelbaar. De lookalike deur is niet programmeerbaar; ze zijn ‘plug & play’, wat betekent dat ze alleen op de lichtsensor werken en er niets aan in te stellen is. Een Run Chicken-deur kan op meerdere manieren worden geprogrammeerd, inclusief timer, vertragingen of zelfs het stoppen van het sluiten en openen van de deur.
  4. Duurzaamheid en gebruik. De goedkope deuren zijn gemaakt van plastic, dus ze hebben de neiging om gemakkelijk te buigen, waardoor de deur niet goed opent. Run Chicken deuren zijn gemaakt van stevig aluminium en werken zoals het hoort.
  5. Batterijen. De Run Chicken wordt geleverd met AA-alkalinebatterijen (Duracell, inbegrepen) die verondersteld worden een jaar mee te gaan. De meeste lookalike deuren hebben 3 batterijen nodig die niet zijn inbegrepen.
  6. Veiligheidsstop. Hoewel alle automatische deuren claimen een veiligheidsstop te hebben die voorkomt dat je kip zich bezeert terwijl de deur sluit, zijn er genoeg reviews te vinden die het tegenovergestelde beweren. Verhalen over opgesloten, gewonde en zelfs onthoofde kippen zijn hartverscheurend, want je wilt alleen het beste voor je toom. De veiligheidsstop op de Run Chicken werkt perfect zonder je kippen te kwetsen.
  7. Gebruik bij koud weer. Goedkope deuren hebben de neiging snel te bevriezen bij koud weer, ze gaan dan niet open of dicht.
  8. Roofdierbestendig. Een slim roofdier kan gemakkelijk zijn vingers in tussen een plastic deurtje bewegen. Het is veel minder stevig. Het is vrijwel onmogelijk om de Run Chicken-deur open te duwen.

Of je toch liever de goedekope deur koopt in plaats van een echte Run Chicken is een beslissing die je zelf moet maken. Maar we raden wel aan om eerst grondig de reviews er even op na te lezen om zo je keuze te maken.

Veel goedkopere automatische kippenhokdeuren hebben tot 60% 1-sterrecensies. Bovendien heb je achteraf geen klantenservice om je product te retourneren of je geld terug te vragen, aangezien de meeste van deze fabrikanten meesters zijn in het verbergen van hun contactgegevens. 

We begrijpen dat € 180 veel geld is om aan een kippenhokdeur te besteden, maar is het erger dan €50 weg te gooien?

Prijs En Beschikbaarheid

De nieuwe modellen met zonnepaneel zijn alleen te koop via de officiële Run Chicken-website. Het standaard T50 model kan je al via verschillende grotere webshops aankopen, maar let goed op het prijsverschil.

Via de onze genereer je een kortingscode waarmee je met 15% korting jouw Run Chicken automatische kippendeur kan aankopen. Klik na het genereren van de kortingscode op ‘Shop Now’ en je wordt doorgestuurd naar de Run Chicken Webshop.

RUN CHICKEN KIPPENDEUR REVIEW
Run chicken door
Run Chicken T50
Werkt op AA batterijen
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop
run chicken
Run Chicken Eternal+ (E50)
Apart zonnepaneel
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop
run chicken
Run Chicken Eternal
Ingebouwd zonnepaneel
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop

Omwille van de nieuwe modellen met zonnepaneel is de originele Run Chicken, de T50, hard in prijs gedaald waardoor deze deurtjes zeer scherp geprijsd staan voor een kwalitatieve en hoogwaardige kippenhokdeur.

Momenteel ligt de prijs van alle modellen van Run Chicken deurtjes tussen de €130 en €180 en komen ze met een garantie van één jaar. Deze prijzen veranderen regelmatig, check daarom het aankoopbedrag voor je bestelling. Verzendkosten zijn gratis.

Run Chicken accepteert alle gangbare creditcards en betaalkaarten, PayPal, GooglePay en ApplePay.

Om aanspraak te kunnen maken op de garantie moet je binnen één maand na aankoop de online garantieregistratie voltooien. De garantiekaart met registratie-informatie bevindt zich in de doos van het deurtje. 

Over Run Chicken

Run Chicken is gevestigd in Slovenië en exporteert wereldwijd. Het logo van Run Chicken is een ruwe schets van een kip, maar tegelijk ook de landkaart van Slovenië. Alle Run Chicken producten worden in Slovenië gemaakt.

De eigenaar van Run Chicken, Jure Markic, is trots op zijn jonge maar snelgroeiende bedrijf. Hij is een innovatieve ingenieur die in 2019 begon met de productie van de Run kippenhokdeur T12 voordat hij een nog beter product produceerde, de T40. 

In 2021 werd het huidige T50-model gelanceerd en in 2022 kreeg deze een grondige update. Het eerste model met zonnepaneel, de E50, werd trots geïntroduceerd in mei 2023 en iets erna, in september 2023, kwam de update naar de Eternal-versie met een ingebouwd zonnepaneel.

Wil je meer weten over automatische kippendeurtjes of over kippenhokken? Ga naar onze ‘Hokken‘ pagina.

Bekijk onze beste automatische kippenhokdeuren om alle automatische deuren te zien die we hebben getest, waaronder OmletChickcozyChickenGuard en Vevor .

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

een feed-o-matic trapvoederbak
Hoe Laat Je Kippen Wennen Aan Een Trapvoederbak?
20 juni, 2024
FEEDOMATIC trapvoederbak
Feed-O-Matic Automatische Trapvoederbak: Review (2024)
19 juni, 2024
een nestera kippenhok
Nestera Kippenhokken: Review (2024)
31 mei, 2024
de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024
Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024

Meer Artikels

run chicken automatische kippenhokdeur
Run Chicken Automatische Kippendeur: Review (2024)
4 januari, 2023

Vers van de pers

een feed-o-matic trapvoederbak
Hoe Laat Je Kippen Wennen Aan Een Trapvoederbak?
4 januari, 2023
FEEDOMATIC trapvoederbak
Feed-O-Matic Automatische Trapvoederbak: Review (2024)
4 januari, 2023
een nestera kippenhok
Nestera Kippenhokken: Review (2024)
4 januari, 2023
Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
4 januari, 2023
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
4 januari, 2023