Hokken

ChickenGuard Automatische Kippendeur: Review (2024)

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

Een van de gekendste merken van automatische kippenhokdeuren is ChickenGuard. Ze zijn al jarenlang favoriet bij duizenden kippenhouders wereldwijd. Wij namen de proef op de som en testten de ChickenGuard grondig uit.

ChickenGuard is een van de bekendste merken voor kippenhokdeuren wereldwijd. Ook in België en Nederland worden de deurtjes van ChickenGuard vaak verkocht. Maar wat zijn de voor- en eventuele nadelen van dit kippenhokdeurtje?

We onderwerpen de ChickenGuard kippenhokdeur aan een grondige inspectie en test. Wil je weten hoe je de ChickenGuard stap per stap installeert? Lees hier onze uitgebreide ChickenGuard Handleiding.

ChickenGuard Automatische Kippendeur
ChickenGuard is een zeer bekend merk van automatische kippenhokdeuren en deuropeners. Ze verkopen zowel automatische kippendeuren met timers en/of lichtsensoren, evenals deuropeners voor zwaardere kippenhokdeuren en extremere weersomstandigheden.
Installatie
Roofdieren
Functionaliteit
Grootte
Duurzaamheid
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
 • Stevige aluminium deur
 • Strak design
 • Licht Sensor & Timer
WAAROM VERMIJDEN?
 • Installatie kan tricky zijn
 • Batterijen gaan snel leeg
 • Inbegrepen schroeven roesten snel
ChickenGuard Standard
ChickenGuard Standaard
Basic unit met timer
Goedkoopste optie
ChickenGuard Premium Automatic Chicken Coop Door Opener
ChickenGuard Premium
Standaard + timer + lichtsensor
Deur apart te koop
ChickenGuard Extreme
ChickenGuard Extreme
Premium unit + extreme bestendigheid
Deur apart te koop
ChickenGuard Standard
ChickenGuard Kippenhokdeur
Aluminium luik 30 x 25 cm
Apart te koop
ChickenGuard pro
ChickenGuard Pro (+ deur)
Combo Premium & Extreme versie
Opener & deur inbegrepen

Overzicht

ChickenGuard is een zeer bekende fabrikant van automatische kippenhokdeuren en deuropeners. Ze verkopen automatische kippenhokdeuren op timer en lichtsensor, evenals deuropeners voor zware deuren en extreme weersomstandigheden.

Tot midden 2023 was er slechts één model van hun automatische kippenhokdeur in productie, al was deze verkrijgbaar in vier versies; de standard, premium, extreme en Pro.

Vanaf 2023 kwam er een nieuw model bij, de ChickenGuard All-in-One, een volledig vooraf geïnstalleerde kippenhokdeur met hoger installatiegemak en app.

CHICKENGUARD ALL-IN-ONE
ChickenGuard
ChickenGuard All-in-One
Kant en klaar & gebruiksvriendelijk

In deze review hebben we het alleen over de oorspronkelijke ChickenGuard versies, waarvan wij de premium uittestten. Wil je liever de review over het All-in-One model lezen? Ga dan hier naar ons uitgebreid artikel.

Zoals gezegd bestaat de originele ChickenGuard in vier versies: standaard, premium, extreme en pro. De standaard ChickenGuard kippendeur en -opener is voor de meeste mensen veelzijdig genoeg, maar we bespreken graag elk model dat op de markt is. 

We kijken ook naar het installatiegemak, wat er in de verpakking zit en hoe je de motor in verschillende opstellingen kan gebruiken.

Belangrijk om te onthouden:

 • Zorg dat je een deur + deuropener koopt, want deze worden meestal apart verkocht
 • Als je de ChickenGuard deuropener aan je eigen kippenhokdeur wil bevestigen, koop je alleen de motor (deuropener). Zorg dat je het gewicht van je eigen deurtje kent.
 • De deurrail kan lastig zijn om te installeren als je alleen bent. Een tweede persoon die je helpt bij de installatie is daarom aan te raden.
een kip gaat het hok binnen waar een chickenguard deurtje is geïnstalleerd

Ontwerp

De ChickenGuard kippendeur is gemaakt van aluminium en is een guillotine-stijl deur die soepel over twee plastic geleiders schuift. In vergelijking met sommige van zijn concurrenten, zoals bijvoorbeeld de Omlet kippenhokdeur, heeft de ChickenGuard een strak en onopvallend ontwerp.

ChickenGuard-deuren bestaan ​​uit twee delen:

 • De deur van het kippenhok : de eigenlijke zelfsluitende deur
 • De deuropener: de motoreenheid die de deur opent en sluit

Zelfsluitende Kippenhokdeur

De ChickenGuard deur heeft een zelfvergrendelend mechanisme dat in werking treedt wanneer de deur sluit. Het slot zelf is geen mechanisch slot, maar wordt geactiveerd wanneer de hendel bovenop de deur naar binnen klikt zodra de deur volledig sluit. Zo verbruikt het vergrendelingsmechanisme geen batterijstroom.

De meeste mensen monteren de deur aan de buitenkant, maar je kan het deurtje ook aan de binnenkant van het hok plaatsen, met het bedieningspaneel/motor aan de buitenkant.

Op die manier verberg je bijna de ganse deur en mechanisme, alleen de motor blijft zichtbaar. Dit is echter geen gemakkelijke opdracht, zeker bij een kleiner hok. De deur zit vrij strak op het oppervlak van het hok en er is bijna geen speling tussen de deur en het hok.

Materialen

Alleen de kern van de deur is van aluminium; de rest is 100% gerecycled plastic. Hoewel de kunststof geleiders hun werk doen, voelen ze niet te stijf aan, vooral omdat ze uit twee delen bestaan. Als je een houten hok hebt dat niet helemaal vlak is, zorg er dan voor dat je alle schroeven gebruikt om de rails op hun plaats te zetten.

Deuropener/Motor

ChickenGuard produceert verschillende deuropeners voor verschillende doeleinden. Alle modellen, behalve de Standaard, hebben een lichtsensor bovenop de timer functie en de Extreme versie is gebouwd om zwaardere deuren op te kunnen tillen. Afgezien van een klein label op het paneel zien ze er hetzelfde uit.

Het toestel heeft een klein scherm om je door het menu te leiden. Het display kan moeilijk te lezen zijn in direct zonlicht of bij veel tegenlicht.

een foto van de display van de ChickenGuard met de melding van een deurkalibratie

De deuropeners worden met vier schroeven gemonteerd en hebben een voor- en achterwand. Het achterpaneel bevat een spindel die het snoer oprolt en het voorpaneel bevat 4XAA-batterijen. Twee kleine draadjes verbinden de voor- en achterkant.

ChickenGuard Modellen

ChickenGuard levert vier modellen van de deuropener:

 • ChickenGuard Standard : de basiseenheid met timer
 • ChickenGuard Premium : de basiseenheid + een lichtsensor functie
 • ChickenGuard Extreme : de premium unit + een extra krachtige motor
 • ChickenGuard Pro: een recent model dat premium en extreme combineert

De openers worden in de meeste gevallen apart van de deur verkocht. Sommige verkopers adverteren met onduidelijke marketingfoto’s, wat ervoor kan zorgen dat je per ongeluk enkel de motor koopt wanneer je eigenlijk een combipakket nodig hebt.

Let er bij je aankoop steeds op dat je én de deur én de opener koopt als je beide nodig hebt. Lees desnoods de reviews om zeker te zijn.

Maar wat is het verschil tussen de verschillende versies van de ChickenGuard kippenhokdeuren. We bekijken dit even aan de hand van onderstaande vergelijking van de functies per model:

ChickenGuardStandard (S)Premium (P)Extreme (X)
Handmatig openen en sluitenjajaja
Openen en sluiten met een timerjajaja
Openen en sluiten met een lichtsensor (LUX)neejaja
LCD schermjajaja
4 x AA-batterijenjajaja
Elektrische voedingjajaja
Indicatie gesloten deurjajaja
Waarschuwing voor bijna lege batterijjajaja
3 jaar garantiejajaja
Maximaal deurgewicht1kg1kg4 kg
Min. Temperaturen-10°C-10°C-20°C

Het model Extreme is gemaakt voor extreme weersomstandigheden, zoals Canadese winters of zomers in Death Valley. Ze zijn vervaardigd met militaire kwaliteiten en de elektronica is volledig ingekapseld in epoxyhars.

Vanaf het Premium-model worden alle openers geleverd met zowel lichtsensor als timer. Je kunt de lichtsensor en timer samen configureren zodat de automatische deur op een bepaald tijdstip sluit, ook als het buiten nog te licht is.

De ChickenGuard Standaard is geschikt voor iedereen die de deur op een vast tijdstip willen laten openen en sluiten. Deze deur heeft als enige model geen lichtsensor functie, maar verschilt voor de rest niet van de duurdere Premium.

ChickenGuard Automatische Kippendeur
ChickenGuard Standard
ChickenGuard Standaard
Basic unit met timer
Goedkoopste optie
ChickenGuard Premium Automatic Chicken Coop Door Opener
ChickenGuard Premium
Standaard + timer + lichtsensor
Deur apart te koop
ChickenGuard Extreme
ChickenGuard Extreme
Premium unit + extreme bestendigheid
Deur apart te koop
ChickenGuard Standard
ChickenGuard Kippenhokdeur
Aluminium luik 30 x 25 cm
Apart te koop
ChickenGuard pro
ChickenGuard Pro + Deur
Combo Premium & Extreme versie
Opener & deur inbegrepen

Sinds 2023 heeft ChickenGuard de Premium en Extreme samengesmolten in een gloednieuwe versie: de ChickenGuard Pro. Verwacht wordt dat deze Pro het vanaf nu zal overnemen en de Premium en Extreme binnenkort niet meer te verkrijgen zullen zijn.

Op sommige websites zal je ook nog het ChickenGuard Eco model tegen komen. Deze is echter niet meer te verkrijgen bij ChickenGuard zelf en zal ook niet meer opnieuw op de markt worden gebracht.

Roofdierbestendigheid

Het stijve plastic en aluminium van de standaard ChickenGuard kippendeur houdt de meeste roofdieren zoals vossen en marters buiten. Het oppervlak van de deur is vlak en het is de laatste plaats waar roofdieren zullen proberen door te bijten.

De deur vergrendelt ook automatisch zodra de deur sluit. Dit voorkomt dat behendige roofdieren de deur van het hok kunnen optillen of open schuiven. De deur sluit aan beide zijden met ankervleugels.

Vergrendelingsproblemen bij Oude Units

In de oudere modellen van de ChickenGuard zat er een fout in het ontwerp van de vergrendeling. We konden dit probleem echter niet meer herhalen met de nieuwe deuropeningsmodules. We bespreken het probleem wel even, zodat je weet waarop je moet letten indien je een ouder, tweedehands toestel koopt.

Als je een oud apparaat hebt en de deur komt halverwege vast te zitten, schakelt de vergrendeling te vroeg in. Wanneer de deur later verder naar bedenen rolt, bevinden de ankers zich al in de vergrendelde positie, waardoor het deurtje niet op slot klikt.

Door dit probleem ontstaat er een opening aan de onderkant van de deur, waardor een roofdier gemakkelijk zijn neus onder de deur kan steken. Helaas is er voor oude units geen oplossing voor dit probleem. Het enige dat je kan doen om te vermijden dat het deurtje vast komt te zitten, is om regelmatig te controleren dat er geen vuil of ijs tussen de geleiders zit.

Vergrendelingsproblemen bij Nieuwe Units

In nieuwe units van de ChickenGuard kippendeur vergrendelt de deur niet halverwege wanneer hij vast komt te zitten. In plaats daarvan detecteert de motor dat er een blokkage is en pauzeert de deur zonder de ankers te vergrendelen.

De melding die de display geeft wanneer de deur vast zit

Wanneer de deur vast komt te zitten, toont de display het bericht DOOR AJAR – PAUSING DOOR om aan te geven dat de deur niet goed gesloten is. Zodra de deur losraakt, gaat deze niet naar beneden, zodat er opnieuw een opening blijft zoals voorheen bij de oudere eenheden. De deur blijft in dezelfde positie hangen.

Zodra dit bericht verschijnt, gaat het deurtje in de zelfdiagnosemodus. Je kan de deur niet handmatig sluiten door de OMLAAG-knop in te duwen. In plaats daarvan zal de display je vertellen dat de deur is gestopt en dat deze opnieuw gekalibreerd moet worden. Zodra je zeker bent dat er geen obstructie meer is, kan je de automatische kalibratie laten starten. Eén druk op de aan/uit-knop activeert de herkalibratie, waarbij de deur volledig wordt geopend en gesloten.

Hieronder toont een video hoe je dit moet doen.

We zijn zelf niet overtuigd van dit systeem. Als de deur vast komt te zitten, blijft deze open staan, tot je handmatig een kalibratie opstart. Het zou goed kunnen, dat de deur een ganse nacht wagewijd open staat zonder je dit weet. Een ideaal systeem zou zijn dat de deur opnieuw opent en sluit, nadat deze is vastgelopen.

Afmetingen

Het deurtje lijkt relatief klein, maar dat geldt voor de meeste automatische kippendeuren. Kippen kunnen zonder probleem door de opening, behalve misschien de hele grote exemplaren. Het zou wel kunnen dat je de ingang van het hok moet aanpassen zodat de ChickenGuard kippendeur er op past.

Dit zijn de opgemeten afmetingen na installatie van de ChickenGuard-deur:

Afmetingen aluminium deur10 x 12 inch25 x 30 cm
Lopers lengte23,5 inch59,5cm
Maximale breedte van de opening voor de deur10 inch25 cm
Maximale hoogte met de deur open als de unit er recht op staat6 tot 7 inch17 cm
Minimale railhoogte verspild met de unit recht boven de deur4 inch10 cm
Volledig aluminium met premium eiken deurafmetingen12 x 16 inch30 x 40 cm
Afmetingen premium eiken loper24 inch60 cm

Zo ziet de breedte eruit na installatie. Je kunt zien dat we wat extra hout moesten plaatsen om de kloof te verkleinen.

de breedte van een chicken guard deurtje, gemeten

De deur kan veel hoger open, maar het hangt ervan af hoeveel ruimte je boven de deur hebt. Als je de motor onmiddellijk boven de deurrails plaatst, is de opening voor je kip slechts 15 tot 19cm.

Als je de deuropeningsunit onmiddellijk boven de deurrails plaatst, kan de deur niet helemaal naar boven openen. De vergrendelingshendel en het koord nemen ongeveer 10 cm ruimte in.

de afstand tussen de deur en de deuropener van een chickenguard gemeten

Installatie

Over het algemeen was de installatie relatief eenvoudig, hoewel de instructies niet altijd even duidelijk waren.

Over het algemeen zijn dit de te volgen stappen:

 1. monteer de rails/geleiders met de schroeven
 2. installeer de linkerrail op het oppervlak van het kippenhok, direct naast de opening
 3. installeer de rechtse rail met de deur op zijn plaats zodat je zeker bent van de afmetingen
 4. installeer de deuropener en bevestig de koord aan de vergrendelingshendel
 5. doorloop de installatie procedure om de opener in te stellen
de binnenkant van de controller van de ChickenGuard

Eén zeer belangrijk iets om op te letten bij de bevestiging van de bedrading is de volgorde van de zwarte en rode draad. Wanneer je de volgorde van de zwarte en rode kabel omkeert, gaat de deur omhoog als je op OMLAAG drukt en de deur gaat omlaag als je op OMHOOG drukt.

Lawaai

De aluminium ChickenGuard kippendeur houdt het geluid redelijk goed buiten. Het aluminium reflecteert de geluidsgolven terug in het hok en vermindert het geluidsniveau. Het is ook een goede isolator die geluid van buitenaf blokkeert, zodat uw kippen kunnen slapen.

Het is echter nog steeds een dunne laag sterk geleidend aluminium en zal minder effectief zijn in het blokkeren van geluid dan andere materialen zoals hout.

Over het algemeen wordt het geluidsniveau aanzienlijk verminderd als het hok gesloten is.

Temperatuur

De Standard en Premium ChickenGuard modellen zijn bestand tegen temperaturen tot -10°C, het Extreme, Pro en All-in-One model zelfs tot -20°C. We deden de test tijdens een aantal nachten waarop de temperatuur tot ver onder het vriespunt ging met het Premium model.

Tijdens deze nachten, waarop de temperatuur ’s nachts zakte tot -8°C en -9°C sloot de ChickenGuard deur zonder problemen. Gedurende één nacht sloot het deurtje goed af, maar gaf de display een error melding, zodat de deur opnieuw moest worden gekalibreerd voor deze weer kon openen. Zonder deze handmatige kalibratie opent de deur niet en zitten je kippen opgesloten in het hok.

Ga bij koude weersomstandigheden daarom altijd ’s morgens een kijkje nemen of de deur is geopend. Woon je in een gebied waar het ’s winters zeer koud kan zijn, kies dan voor het Extreme of Pro model in plaats van de Standard of Premium.

De foutmelding bij vriesweer.

Wat Zit er in de Verpakking

ChickenGuard heeft veel variaties die in verschillende verpakkingen komen. Je bestelt een deuropener, een deur of een combinatie van zowel de deuropener als de deur. ChickenGuard heeft jarenlange ervaring met verpakken en versturen van producten, en dat merk je als je de doos ontvangt.

de inhoud van de chicken guard doos

Bijna alles wat je nodig hebt om de deur te installeren zit inbegrepen:

 • de deur en deurrails
 • de schroeven
 • de batterijen
 • de instructies voor de zelfsluitende deurkit
 • de gebruiksaanwijzing van de deuropener
 • de garantie

Het enige dat niet in de doos zit, is een USB-kabel voor degenen die het deurtje op netstroom willen laten werken in plaats van batterijen.

Zo ziet de inhoud van een combi pakket eruit:

volledige inhoud van de chicken guard uitgestald

De deur is voorgemonteerd met het vergrendelingsmechanisme op zijn plaats. Het snoer zit al op de as van de motorunit. In dit geval was de elastische afdichting van het voorpaneel al aangebracht.

Vergeleken met andere leveranciers heeft de automatische deur van ChickenGuard slechts een paar componenten die nog moeten gemonteerd worden.

Onderhoud & Duurzaamheid

De ChickenGuard kippendeuren zijn een populaire keuze voor veel kippenhouders en de meeste units hebben de tand des tijds doorstaan.

De dingen die we leuk vinden aan het ontwerp:

 • De kunststof behuizing is robuust en heeft een elastische afdichting die vookomt dat er bij hevige regen water binnenkomt
 • Het vergrendelingsmechanisme is niet afhankelijk van de batterij, waardoor deze langer meegaat
 • Het zwarte plastic lijkt weinig last te hebben van verkleuring door ultraviolet in het zonlicht

Er zijn echter ook een aantal elementen die voor verbetering vatbaar zijn:

 • de schroeven zouden van roestvrij staal zijn, maar we zien na een aantal maanden roest op de koppen van de schroeven
 • de batterijen die in de doos zaten waren na drie maanden gebruik leeg

Je ziet na een aantal maanden duidelijk het verschil tussen onze eigen inox schroeven (achteraan) en de schroeven van het frontpaneel die in de verpakking zitten (vooraan):

Hoewel het koordje nogal kwetsbaar lijkt, beweert ChickenGuard dat ze wereldwijd slechts twee snaren moesten vervangen. In beide gevallen was het touw versleten door wrijving tegen delen van het kippenhok. De trekkracht van het touwtje is 25 kg, wat meer dan genoeg zou moeten zijn om een standaard deur te dragen.

Speciale Opstellingen

Als je kippenhok een unieke opstelling heeft of als je weinig ruimte hebt, kan je via gebruik van katrollen een ​​aangepaste opstelling creëren.

Wat je moet weten als je de opstelling van het ChickenGuard deurtje wil aanpassen:

 • je kunt zoveel katrollen gebruiken als je wilt; het zal de batterij niet sneller laten leeg lopen mits de deur hetzelfde gewicht heeft (en er niet veel wrijving is)
 • hoe meer katrollen je gebruikt, hoe langzamer de deur zal bewegen

Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin je de opstelling van de deur van het kippenhok kan aanpassen.

Wanneer je niet veel ruimte hebt

Je hebt ongeveer 75 centimeter op het hok nodig om de installatie te voltooien. Dat is 60 cm voor de lopers van de deur en 15 cm voor de deuropener, met een minimum aan ruimte ertussen. Als de deuropener zich net boven de deur bevindt, wordt ook de grootte van de opening beperkt wanneer de deur zich in de hoogst mogelijke positie bevindt.

Een alternatieve methode om de chickenguard te installeren

Wanneer je niet veel ruimte boven het deurtje hebt, kun je katrollen gebruiken om de deuropener naast de deur te plaatsen. Je hebt minimaal vier katrollen nodig om de klus te klaren. Zorg er altijd voor dat het snoer dat op de deur is aangesloten, volledig recht is. Hetzelfde geldt voor het snoer dat aan het apparaat is bevestigd.

Wanneer je de deuropener op een andere plek wilt plaatsen

Als het onhandig is om de deuropener recht op de deur te plaatsen, kun je katrollen gebruiken om het koordje naar een andere plek te leiden.

Hieronder zie je de eenvoudigste situatie die mogelijk zou kunnen werken.

Een alternatieve methode om de chickenguard te installeren

Wanneer je kippenhok een loopbrug heeft

Als je ervoor wil opteren om niet de standaard deur te gebruiken, maar wel de loopbrug van je kippen open en dicht wil laten gaan, kan je de ChickenGuard opener gebruiken. Uiteraard koop je dan het pakket met alleen de opener, zonder het deurtje. Gebruik katrollen om het koordje naar de deuropener te leiden en zorg ervoor dat het snoer recht in het apparaat gaat, zodat je geen problemen krijgt met de spil.

Een alternatieve methode om de chickenguard te installeren

Wanneer je kippenhok een extra brede poort heeft

Als je deur veel breder is, is het beter om twee bevestigingspunten te hebben zodat het gewicht verdeeld wordt. Door een tweede koord aan het originele koord te bevestigen, kan je als volgt beide bevestigingspunten op dezelfde deuropener aansluiten.

Een alternatieve methode om de chickenguard te installeren

Zorg er altijd voor dat je de katrollen zo configureert dat het snoer recht in het apparaat gaat.

Wanneer je twee deuren tegelijk omhoog wilt trekken

Met de ChickenGuard Extreme kan je meerdere deuren tegelijk bedienen. Het is in dat geval dus niet nodig om twee openers voor twee deuren te kopen.

Een alternatieve methode om de chickenguard te installeren

Deze opstelling opent beide deuren altijd op dezelfde hoogte. Verschillende openingsafstanden hebben met één enkele ChickenGuard deuropener is onmogelijk.

Prijs en Beschikbaarheid

ChickenGuard levert wereldwijd kippenhokdeuren. Prijzen variëren en zijn afhankelijk van je locatie.

Je betaalt doorgaans tussen € 100 en € 200 voor de deuropeners, de standaard is het goedkoopste model. Let goed op voor je je aangkoop voltooit want prijzen kunnen, afhankelijk van de aanbieder, sterk verschillen.

Waar te Verkrijgen?

Je kan de ChickenGuard deurtjes kopen via de ChickenGuard-website of via de grotere online aanbieders. ChickenGuard verzendt met UPS en verzending is het goedkoopst voor het VK, Europa en de VS.

ChickenGuard is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en exporteert naar 65 landen. Ook hebben ze een Europese organisatie met magazijnen in Nederland.

ChickenGuard Automatische Kippendeur
ChickenGuard Standard
ChickenGuard Standaard
Basic unit met timer
Goedkoopste optie
ChickenGuard Premium Automatic Chicken Coop Door Opener
ChickenGuard Premium
Standaard + timer + lichtsensor
Deur apart te koop
ChickenGuard Extreme
ChickenGuard Extreme
Premium unit + extreme bestendigheid
Deur apart te koop
ChickenGuard Standard
ChickenGuard Kippenhokdeur
Aluminium luik 30 x 25 cm
Apart te koop
ChickenGuard pro
ChickenGuard Pro (+ deur)
Combo Premium & Extreme versie
Opener & deur inbegrepen

De klant is verantwoordelijk voor de installatie. ChickenGuard verstuurt alleen de automatische deuren en de instructies.

ChickenGuard verkoopt ook katrollen voor hun kippenhokdeuren, maar die lijken regelmatig niet op voorraad te zijn.

Garantie

Op de ChickenGuard kippenhokdeuren zit 3 jaar garantie . Deze garantie omvat fabricage- en montagefouten. Als er een probleem is met het product, wordt het gerepareerd of krijg je gratis een nieuwe deur. De garantie is van toepassing, ongeacht of u het artikel via ChickenGuard of een geautoriseerde detailhandelaar hebt gekocht. Het dekt geen schade als gevolg van misbruik, verkeerd gebruik of aangepaste aanpassingen aan de motorunits.

Om gebruik te maken van de garantie, moet je het artikel op eigen kosten naar hen terugsturen. Woon je niet in de UK, dan vragen ze je om eerst telefonisch contact op te nemen met hun klantenservice voordat je de artikelen retourneert.

Als je een probleem hebt met een van hun producten dat buiten de garantie valt, kun je contact opnemen met hun klantenservice om 30% korting te krijgen op een nieuwe aankoop.

Over ChickenGuard

ChickenGuard is een Britse fabrikant die wereldwijd kippenluiken distribueert. De kippenhokdeuren worden gemaakt in het hoofdkantoor van het bedrijf in Fulbourn, vlakbij Cambridge, niet ver van Londen.

Na de eerste corona-lockdown profiteerden ze van de stijgende populariteit van het houden van kippen in de achtertuin en verkochten ze in 2020 meer dan 70.000 automatische kippendeuropeners. Datzelfde jaar voegden ze 15 nieuwe landen toe aan hun exportlijst en wonnen ze goud in de PetQuip Exporter van de Jaarprijs 2020.

De oprichter van ChickenGuard, Ben Braithwaite, zegt dat hij de ChickenGuard automatische kippenhokdeur heeft uitgevonden omdat hij het beu was om uit bed te worden geduwd bij het kraaien van de haan om de kippen naar buiten te laten. Zijn productie-eenheid in het VK streeft naar hoge kwaliteitsnormen en een hoge klantenservice.

Wil je meer weten over automatische kippendeurtjes of over kippenhokken? Ga naar onze ‘Hokken‘ pagina en kom alles te weten. Heb je hulp nodig tijdens het installeren van jouw ChickenGuard deurtje? Lees dan onze uitgebreide handleiding + foto’s.

We schreven ook review over andere gekende merken van kippenhokdeuren zoals de Omlet, Vevor, Chickcozy en Run Chicken.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024
Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024
chickencuard all in one kippendeur
ChickenGuard All-in-One: Review (2024)
22 oktober, 2023
een kerbl automatische deuropener bevestigd aan een hok
Kerbl Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
29 mei, 2023
drie kippen bij de chickcozy automatische kippenhokdeur
Chickcozy Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
11 april, 2023

Meer Artikels

de chickenguard automatisch kippendeur
ChickenGuard Automatische Kippendeur: Review (2024)
4 januari, 2023

Vers van de pers

Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
4 januari, 2023
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
4 januari, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
4 januari, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
4 januari, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
4 januari, 2023