Hokken

Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

De penthouse onder de kippenverblijven die je kippen een ware VIP behandeling zal geven, dat is de Run-Chicken VILLA. Het bedrijf staat al langer gekend om zijn hoogwaardige en perfectionistisch afgewerkte kippenhokdeuren en voederbakken, maar voegt voor het eerst een hoogwaardig kippenhok toe aan z’n aanbod.

Wij mochten de Run-Chicken VILLA als eersten van naderbij bekijken en zagen hoe dit product de wereld van de kippenhokken op z’n kop zou kunnen zetten.

RUN CHICKEN VILLA

De RUN-CHICKEN Villa is een luxueus kippenhok dat ergonomie combineert met stijl, ontworpen om je kippen de perfecte levenskwaliteit te bieden. Het blinkt uit in gebruiksgemak, duurzaamheid en kwaliteit. Kippen.be lezers kunnen gebruik maken van een kortingskode van 15% bij hun aankoop van de Villa.

Installatie
Roofdieren
Functionaliteit
Grootte
Duurzaamheid
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
 • Gemakkelijk te installeren
 • Te bedienen met een app
 • Modulair design voor gemakklijk onderhoud
 • Automatische kippendeur, voederbak & legnest inbegrepen
WAAROM VERMIJDEN?
 • Nogal zwaar en plomp
 • Prijzig
run chicken
Run-Chicken Villa
Duurzaam aluminium hok, hoge kwaliteit
Shop met 15% korting via ‘Bekijk’ knop

Overzicht

We maken vandaag kennis met de Run-Chicken Villa, een revolutionair kippenhok dat luxe, comfort en gebruiksgemak combineert. Run-Chicken gaat met z’n gloednieuw ontwerp de rechtstreekste concurrentie aan met andere grote namen zoals Omlet en Nestera, die kunststof kippenhokken op de markt hebben.

De Run-Chicken Villa onderscheidt zich door zijn ergonomische ontwerp, strak design, hoogwaardig aluminium materiaal en gebruiksgemak.

Het bevat een automatische kippenhokdeur, voederbak en legnest, allemaal ontworpen om het dagelijkse leven van jou als kippenhouder te vergemakkelijken.

De Villa is ruim genoeg om een gezellig thuis te bieden aan 6 tot 8 kippen, ongeacht hun ras. Het hok is slim ingedeeld met genoeg plek om te slapen, eieren te leggen en op verkenning te gaan.

Daarnaast kun je rekenen op slimme functies zoals verstelbare ventilatie en isolatie. Deze zorgen ervoor dat jouw kippen altijd genieten van de beste leefomstandigheden, ongeacht het seizoen.

De afmetingen van de Run-Chicken Villa zijn 124 cm x 124 cm x 182 cm en het geheel weegt 65 kg.

Materiaalkeuze

De Run-Chicken Villa onderscheidt zich door de keuze van materialen die voor het grootste stuk bijdragen aan de duurzaamheid, gebruiksgemak en esthetiek.

Er werd gekozen voor hoogwaardig aluminium, een materiaal gekend om zijn uitmuntende sterkte, weerbestendigheid en onderhoudsgemak. Dit metaal staat bekend om zijn lange levensduur en is perfect geschikt voor het weerstaan van diverse weersomstandigheden, van de hete zomerzon tot winterse sneeuwbuien, zonder in te boeten aan kwaliteit of looks.

de run chicken villa

In tegenstelling tot traditionele kippenhokken, die vaak van hout of plastic zijn gemaakt, biedt aluminium een stevige, kwaliteitsvolle en robuuste optie die gemakkelijk te reinigen is.

Bovendien is de Villa uitgerust met state-of-the-art klimaatbeheersing om comfort te garanderen onder alle weersomstandigheden. De wanden en vloeren maken gebruik van roll-form EPS isolatiepanelen, die zorgen dat het binnen het hok gezellig warm blijft in de winter en koel in de zomer.

Dit zorgt voor een comfortabel leefklimaat voor je kippen, ongeacht het seizoen.

Aluminium Versus Kunststof Kippenhok

Naarmate de wensen van kippenhouders evolueerden, zochten producenten van kippenhokken naar alternatieven voor de traditionele houten constructies. Dit leidde tot de introductie van kunststof kippenhokken, waarvan Omlet en Nestera de gekendste merken zijn.

Deze beloofden een oplossing te bieden voor enkele van de nadelen van hout, zoals gevoeligheid voor houtrot en bloedluis. Hoewel kunststof hokken inderdaad praktische voordelen bieden, zoals een betere weerstand tegen vocht en een eenvoudiger onderhoud, komen ze vaak tekort op het gebied van esthetiek.

Simpel gezegd, ze zijn minder mooi.

omlet kippenhok versus een run-chicken kippenhok

Veel van deze kunststof kippenhokken missen de uitstraling van hun houten tegenhangers en pasten niet altijd even goed in de natuurlijke omgeving van een tuin.

Nu staat de innovatie echter niet stil. Voor diegenen die de duurzaamheid van niet-houten materialen willen zonder te hoeven kiezen voor een plastic uitstraling, biedt een aluminium kippenhok zoals de Run-Chicken Villa de ideale oplossing.

Het combineert het beste van twee werelden. Het biedt een zeer goede duurzaamheid en weerstand tegen weersomstandigheden, vergelijkbaar met of zelfs beter dan kunststof, terwijl het ook een esthetische meerwaarde heeft.

In deze tijd van bewust kiezen voor duurzaamheid, biedt een aluminium kippenhok een uitstekend alternatief voor de traditionele houten en kunststof hokken. Het staat voor een lange levensduur, minimale onderhoudsvereisten en een aantrekkelijk ontwerp.

RUN-CHICKEN VILLA
smart smart-coop
RUN-CHICKEN VILLA
Duurzaam aluminium hok, hoge kwaliteit
Shop met 15% korting via de ‘Bekijk’ knop

Isolatie en Ventilatie van Run-Chicken Villa

Een belangrijk onderdeel van de Run-Chicken Villa is de geavanceerde isolatie en ventilatie, cruciaal voor het handhaven van een gezonde leefomgeving voor kippen.

De Villa maakt gebruik van hoogwaardige roll-form EPS isolatiepanelen in zowel de wanden als de vloer. Deze panelen zijn ontworpen om in de winter voor behaaglijke warmte te zorgen, terwijl ze in de zomer helpen de binnenruimte koel te houden.

Dit zorgt ervoor dat de kippen het hele jaar door in optimale temperaturen leven, ongeacht het seizoen.

de isolatie van de run-chicken villa

Daarnaast speelt de ventilatie een sleutelrol in het welzijn van je kippen. De Villa is uitgerust met een aanpasbaar ventilatiesysteem dat zorgt voor continue luchtverversing. Dit systeem houdt de lucht fris en voorkomt de ophoping van vocht en schadelijke ammoniakgassen die kunnen ontstaan uit de uitwerpselen.

Een leuke toevoeging aan de Villa is het polycarbonaat venster met veiligheidsgravure, dat niet alleen zorgt voor voldoende natuurlijk licht, maar ook niet zal barsten of stuk gaan.

Modulair Ontwerp

Een van de meest opvallende kenmerken van de Villa is het modulaire ontwerp. Dit hok is ontworpen met het oog op de toekomst, waardoor je op termijn gemakkelijk componenten kan toevoegen, verwijderen of vervangen.

Met andere woorden, je zal je Run-Chicken kippenhok kunnen uitbreiden, groter maken, of extra plaats creëren. Het modulaire systeem maakt deze aanpassingen niet alleen mogelijk, maar ook verrassend eenvoudig.

Dit hok is zo ontworpen dat het gemakkelijk uit elkaar te halen is, waardoor schoonmaken geen tijdrovende klus meer is. Of het nu gaat om het verwijderen van uitwerpselen, het verversen van het strooisel, of een grondige (lente)schoonmaak, de onderdelen kunnen snel gedemonteerd worden.

Dit zorgt ervoor dat elk hoekje en kantje van het hok gemakkelijk toegankelijk is en je deze gewoon kan schoonmaken met de hogedrukreiniger of tuinslang. Even laten drogen en klaar!

Inbegrepen Extra’s

In de aankoopprijs van de Run-Chicken Villa zit veel meer inbegrepen dan het kippenhok alleen.

 • Automatische Kippenhokdeur
 • Voederbak
 • Legnest
 • Kippenren

Centraal staat de Run-Chicken T50 automatische kippenhokdeur, die via een app bediend kan worden. Deze Run-Chicken T50 kwam als beste uit de bus in onze ‘Beste Automatische Kippenhokdeurtjes’-test. Het is een hoogwaardige, kwalitatieve, vooraf geïnstalleerde kippenhokdeur met hoog gebruiksgemak.

Deze kippenhokdeur is gemaakt van aluminium en voorzien van een hoogwaardige gekleurde poedercoating. Alle Run Chicken-deuren zijn 100% waterdicht en ontworpen om barre weersomstandigheden te doorstaan.

Ook inbegrepen zijn een slim ontworpen ‘indoor voederbak’ en een legnest, die beide bijdragen aan de het welzijn van de kippen.

de binnenkant van de run-chicken villa

De Villa komt bovendien met een kippenren, perfect voor kippen om veilig in te scharrelen en te genieten van de buitenlucht, terwijl ze beschermd blijven tegen roofdieren.

Voor degenen die hun kippen graag meer vrijheid gunnen, biedt het de optie om het deurtje van de ren open te laten staan, zodat de kippen vrij kunnen rondlopen in de tuin. Dit zorgt ervoor dat je de levensstijl van je kippen naar eigen wens kunt aanpassen.

de ren van de run-chicken villa

Hoewel de Villa aan de duurdere kant lijkt in vergelijking met sommige andere opties biedt het waar voor je geld. In tegenstelling tot andere kippenhokken, waar je extra moet betalen voor een automatische deur, voederbak, legnest, en zelfs de ren, zitten deze handige functies al bij de prijs inbegrepen.

Voordelen en Nadelen van de Run-Chicken Villa

Intussen hebben we de Run-Chicken Villa van dichtbij bekeken en kunnen we je een grondig overzicht geven van wat voor ons de grootste voor-en nadelen zijn van dit gloednieuwe kippenhok.

We overlopen even:

Voordelen

 • Duurzaam: Vervaardigd uit robuust aluminium, zorgt de Villa voor kracht, weerbestendigheid en een moderne look.
 • Modulariteit: Ontworpen met aanpasbaarheid in gedachten.
 • Klimaatbeheersing: De wanden van de Villa zijn bevatten roll-form EPS isolatiepanelen, zodat het binnen koel blijft in de zomer en warm in de winter.
 • Daglicht: Een polycarbonaat raam met veiligheidsgravure laat natuurlijk licht toe.
 • Eenvoudig Onderhoud: De modulaire constructie maakt reiniging met hogedrukreiniging mogelijk.
 • Automatische Deur: Uitgerust met een automatische kippenhokdeur die je kan bedienen met een app.
 • Ook Inbegrepen: De Villa bevat ook een voederbak, een legnest en kippenren.

Nadelen

 • Grootte en Gewicht: De stevige aluminium constructie, hoewel duurzaam, heeft een relatief zwaar totaalgewicht (ongeveer 67 kg). Dit is wel inclusief de ren. De fabrikant beweert dat het hok gemakkelijk te verplaatsen is, maar hier heb je toch minstens 2 personen voor nodig.
 • Prijs: De kwaliteit en extra’s van de Run-Chicken Villa gaan gepaard met een hogere prijs, die hoger is dan de andere opties uit dit artikel. Je kan wel onze link hieronder gebruiken voor 15% korting!

Prijs en Beschikbaarheid

De Run-Chicken Villa is iets duurder, maar je krijgt luxe, comfort en gebruiksgemak. Als je al bekend bent met Run-Chicken producten, weet je dat ze hun hoge verwachtingen waarmaken en je 100% waar voor je geld krijgt.

De Villa is geprijsd rond de €1800 en is exclusief te koop via de officiële webshop van Run-Chicken, waarmee het merk zorgt voor een directe en betrouwbare aankoopervaring voor haar klanten.

het achteraanzicht van de run chicken villa

Het is belangrijk om te melden dat de Villa momenteel (nog) niet beschikbaar is via andere verkoopkanalen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Run-Chicken Villa of andere producten van het merk, bieden we met kippen.be een exclusieve korting aan. Door gebruik te maken van onze persoonlijke link genereer je een kortingscode die recht geeft op 15% korting op alle Run-Chicken producten, inclusief de Villa, wat de aankoopprijs al een heel stuk verlaagt!

Om van deze korting te profiteren, is het belangrijk dat je de code invoert tijdens het afrekenen van je winkelmandje op de officiële Run Chicken webshop.

Opgelet: deze kortingscode is alleen geldig in de winkelmand van de officiële Run-Chicken shop en niet op de aparte website van de Run-Chicken Villa zelf.

RUN-CHICKEN VILLA
smart smart-coop
RUN-CHICKEN VILLA
Duurzaam aluminium hok, hoge kwaliteit
Shop met 15% korting via de ‘Bekijk’ knop

Garantie en Verzending

Bij de aankoop van de Villa, kunnen klanten rekenen op bepaalde verzend- en garantievoorwaarden.

De verzending binnen Europa, dus ook België en Nederland is volledig gratis. Je hebt ook recht op een 30-dagen niet tevreden geld terug garantie.

Alle Run-Chicken producten, inclusief de Villa, hebben een garantie van 1 jaar.

de binnenkant van de run-chicken villa

Bovendien biedt Run Chicken klantenservice die 24/7 bereikbaar is via e-mail, waardoor kopers ondersteuning krijgen bij eventuele vragen of problemen.

Het is wel altijd aan te raden om de meest actuele informatie over verzending en garantie direct via de officiële Run-Chicken webshop te verifiëren zodat je zeker bent van de meest accurate en bijgewerkte gegevens.

Over Run-Chicken

Run-Chicken is gevestigd in Slovenië en exporteert wereldwijd. Het logo van Run-Chicken is een ruwe schets van een kip, maar tegelijk ook de landkaart van Slovenië. Alle Run-Chicken producten worden in Slovenië gemaakt.

De eigenaar van Run-Chicken, Jure Markic, is trots op zijn jonge maar snelgroeiende bedrijf. Hij is een innovatieve ingenieur die in 2019 begon met de productie van de eerste Run-Chicken kippendeurtjes. Erna breidde hij zijn aanbod uit met een eerste model met zonnepaneel, een voederbak, legnesten, een waterontdooier en nu dus ook, het allereerste Run-Chicken kippenhok.

Als je Run-Chicken koopt, koop je Europees. Alle producten worden binnen Europa ontworpen en gemaakt.

RUN-CHICKEN VILLA
smart smart-coop
RUN-CHICKEN VILLA
Duurzaam aluminium hok, hoge kwaliteit
Shop met 15% korting via de ‘Bekijk’ knop

Samenvatting

De Run-Chicken Villa is een topkeuze voor kippenhouders die streven naar hoge kwaliteit, duurzaamheid, en gebruiksgemak. Met een prijskaartje van rond de €1800 biedt dit kippenhok een scala aan geavanceerde functies, waaronder een automatische deur, modulair ontwerp in aluminium, isolatie en veel meer.

Hoewel de investering aanvankelijk hoog lijkt, zorgen de inbegrepen extra’s en de besparingen op lange termijn op extra accessoires voor een waardevolle aankoop.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024
chickencuard all in one kippendeur
ChickenGuard All-in-One: Review (2024)
22 oktober, 2023
een kerbl automatische deuropener bevestigd aan een hok
Kerbl Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
29 mei, 2023
drie kippen bij de chickcozy automatische kippenhokdeur
Chickcozy Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
11 april, 2023
twee kippen op een zitstok
Zitstokken Voor Kippen: Beste Afmetingen, Vorm, Materiaal
3 april, 2023

Meer Artikels

de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024

Vers van de pers

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
5 maart, 2024
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
5 maart, 2024
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
5 maart, 2024
Kleurwedstrijd Pasen
5 maart, 2024
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
5 maart, 2024