Hokken

VEVOR Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)

Door Kippen.be Redactie

Automatische kippenhokdeurtjes zijn populairder dan ooit. En het aanbod is ook groter dan ooit! Maar met zoveel verschillende opties op de markt, wil je er zeker van zijn dat je de juiste koopt. Wij testten de nieuwste VEVOR kippenhokdeur uit.

Laten we eens kijken waar het bij deze kippenhokdeur om draait:

VEVOR AUTOMATISCHE KIPPENHOKDEUR

VEVOR is een gerenommeerd merk van machines en gereedschappen, maar is tot nu toe nog niet erg gekend in België en Nederland. Ze verkopen verschillende automatische kippenhokdeurtjes maar focussen op dit moment vooral op de verkoop van hun volledig vooraf gemonteerde model.

Installatie
Roofdieren
Functionaliteit
Grootte
Duurzaamheid
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
 • Stevige, kwaliteitsvolle deur
 • Eenvoudige installatie
 • Lichtsensor & timer
WAAROM VERMIJDEN?
 • Speciale look
 • Batterijen niet inbegrepen
vevor door
VEVOR Automatische Kippenhokdeur
Vooraf gemonteerde kant-en-klare deur
Geschikt voor kippen en groter pluimvee

Overzicht

VEVOR, een wereldwijde fabrikant van apparatuur en gereedschappen, biedt een reeks producten voor kippenhouders, waaronder ook automatische kippenhokdeuren. Hun deurtjes variëren in stijl en opstelling, waardoor er een breed assortiment is om uit te kiezen.

Het deurtje waar we hier op focussen is de volledig kant-en-klare, vooraf gemonteerde VEVOR automatische kippenhokdeur. Het enige wat je moet doen is de batterijen in de controller plaatsen, het deurtje tegen het kippenhok vijzen en klaar. Dit is een groot verschil met andere deurtjes op de markt.

Wanneer we de verpakking van de VEVOR deur openen merken we op dat er weinig onderdelen in de mooi verpakte doos zitten, met bijna geen losse items, zoals snoeren of batterijen. De deur en de deuropener zijn voorgemonteerd en hoewel ze uit één stuk bestaan, kunnen ze uit elkaar gehaald worden.

Ontwerp

De VEVOR Premium-deur is behoorlijk groot. Hij is groter dan de meeste automatische kippenhokdeuren, waardoor deze deur geschikt is voor grotere kippenrassen of ander pluimvee zoals ganzen en eenden.

De deur zelf schuift in een aluminium frame dat is bevestigd aan een ABS-kunststof behuizing waarin het LCD-scherm, de knoppen en de eigenlijke deuropener zich bevinden.

De behuizing van ABS-kunststof is behoorlijk groot, meet 30 tot 10 cm en is bijna 7 cm dik. Je kan de behuizing openen door de vier schroeven aan de zijkant met plastic afdekkingen los te draaien.

de vevor kippenhokdeur voor installatie

Look

Zoals eerder vermeld, biedt VEVOR een reeks kippenhokdeuren, allemaal verschillend in stijl en functies. 

Deze VEVOR Premium automatische deur is verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, rood en bruin. Maar alleen de schuifdeur zelf verschilt qua kleur, terwijl de rest van de deur en behuizing dezelfde blijft, welke kleur je ook kiest.

ABS-kunststof behuizing heeft de vorm van een dak. ABS is de afkorting van Acrylonitril Butadieen Styreen, een ondoorzichtige thermoplast die bekend staat om zijn dichtheid en sterkte. De behuizing is waterdicht en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

het design van de vevor kippenhokdeur

Grootte

De hele deur plus behuizing meet in de gesloten positie, 40,5 cm hoog en 30,5 cm breed. De deur gaat van onder naar boven open, waardoor er extra ruimte boven de deuropening nodig is om goed te kunnen functioneren.

Je hebt nog een extra 30 cm boven de deuropening nodig zodat de deur kan naar boven schuiven. 

De opening is breder en hoger dan vele andere deuren, namelijk 26,5 cm breed en 30 cm hoog. Je kan de VEVOR dus gerust gebruiken als je grote rassen hebt, of ander groter pluimvee.

Plaatsing buiten versus binnen

Voor degenen die de voorkeur geven aan traditionele houten kippenhokken, kan het uiterlijk van automatische kippenhokken de wenkbrouwen fronsen. Om dit aan te pakken, bieden sommige modellen de mogelijkheid om de deur langs de binnenzijde van het hok te monteren, waardoor alleen het bedieningspaneel aan de buitenkant zichtbaar blijft.

Deze functie is onmogelijk bij deze VEVOR deur, omdat de deur en controller één geheel zijn. Je kan ze enkel binnen plaatsen als je ook het controlepaneel binnen plaatst en dan kan je de lichtsensor niet meer gebruiken.

VEVOR AUTOMATISCHE KIPPENHOKDEUR
vevor door
VEVOR Automatische Kippenhokdeur
Vooraf gemonteerde kant-en-klare deur
Geschikt voor kippen en groter pluimvee

Specifieke Functies

De meeste kippenhouders kopen een automatische deur om hun leven gemakkelijker te maken en om de kippen veilig te houden. Je hoeft ’s ochtends niet vroeg op te staan ​​om de kippen naar buiten te laten en je moet er ook niet aan denken om ’s avonds de deur te sluiten. Een automatische deur doet dat werk voor jou en je bent er steeds zeker van dat je kippen veilig weg zitten.

Met andere woorden, een automatische deur van hoge kwaliteit moet betrouwbaar, duurzaam en veilig zijn voor uw kippen. De VEVOR-deur gaat lang mee en is betrouwbaar en voldoet moeiteloos aan deze normen.

Maar, dit kippenluik heeft echter nog meer specifieke kenmerken die het vermelden waard zijn.

Vier Besturingsmodi

De meeste kippendeurtjes van goede kwaliteit hebben twee instellingen om de deur van het hok te openen en te sluiten: timer en lichtsensor. Met de timermodus stel je de deur op een bepaald tijdstip in. Als je de lichtsensor gebruikt, detecteert de deur automatisch de schemering en de dageraad voor het openen en sluiten. Het aanpassen van de lichtgevoeligheid bij gebruik van de lichtsensor is in de meeste gevallen ook mogelijk.

de modus van de vevor kippenhokdeur

De VEVOR automatische deur is geen uitzondering en kan worden bediend met behulp van de timer of de lichtsensor. Maar er is meer. Je kan niet alleen kiezen voor timer of lichtsensor, maar je kan ook verschillende opties kiezen voor te openen of sluiten. Kortom, je kan de timer en lichtsensor tegelijk gebruiken.

Als je kippenhok bijvoorbeeld ’s nachts wordt blootgesteld aan felle straatverlichting, kan je de openingsmodus instellen op lichtsensor en de sluitingsmodus op timer. Zo gaat de deur open op het door jou gewenste lichtniveau en sluit deze op het afgesproken tijdstip.

De vier besturingsmodi zijn:

 1. Openen: Tijd / Sluiten: Tijd
 2. Openen: Tijd / Sluiten: Sensor
 3. Openen: Sensor / Sluiten: Tijd
 4. Openen: Sensor / Sluiten: Sensor

Veiligheidsstop

Een must-have voor elke hoogwaardige kippenhokdeur is een veiligheidsstop. Een veiligheidsstop voorkomt dat de deur sluit als iets, zoals een kip, de ingang blokkeert. Als de deur een obstakel detecteert, stopt deze, gaat weer open en sluit automatisch weer na enkele seconden.

VEVOR verwijst naar deze functie als de “beschermfunctie”. Zodra de deur tijdens het sluiten een kip of een ander object raakt, gaat deze omhoog en sluit na 20 seconden weer. Als de verstopping er nog steeds is, gaat de deur weer open en sluit na 20 seconden. Dit proces herhaalt zich drie keer en als de obstructie aanwezig blijft, stopt de deur in de volledig open positie.

We laten in deze video zien hoe de veiligheidsfunctie werkt:

Bovendien kan je het ‘pinch’-niveau voor weerstand aanpassen. Heeft u bijvoorbeeld alleen kleine kippenrassen of krielen, dan zet je de weerstand zo laag mogelijk. Dit betekent dat de deur onmiddellijk stopt als deze de kip lichtjes raakt. Terwijl een hogere weerstandskracht meer weerstand nodig heeft om de deur te stoppen. 

In onze video hebben we het ‘pinch level’ aangepast aan de laagste weerstandskracht: 1.

Alkaline Batterijen

Volgens de fabrikant zouden de 4 AA-alkalinebatterijen een levensduur van 12 maanden moeten hebben. Batterijen zijn niet inbegrepen bij de aankoop van een VEVOR kippenhokdeur. 

De levensduur van de batterijen is afhankelijk van het gebruik van het LCD-scherm. Hoe meer het scherm oplicht, hoe korter de levensduur van de batterijen.

de binnenkant van de behuizing van de vevor kippenhokdeur

Het batterijniveau kan op elk moment worden gecontroleerd op het LCD scherm. Als de batterij leeg is, blijft de deur in de huidige stand staan. 

Alles-in-één Ontwerp

In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten hoeft de VEVOR automatische kippenhokdeur niet in elkaar gezet worden, maar komt deze volledig voorgemonteerd. Om de vier AA-batterijen te installeren, verwijder je eenvoudig de vier vaste plastic schroeven aan de zijkant van het bedieningspaneel, plaats de batterijen en sluit het bedieningspaneel. 

Ook het bevestigen van de deur op het kippenhok gaat moeiteloos; gebruik vier van de zes meegeleverde schroeven voor het deurtje en installeer de overige twee boven de controller om kantelen te voorkomen.

Je kan een waterpas gebruiken om de deur recht te hangen, maar dat hoeft niet. Het installatiegemak en het look is vergelijkbaar met die van de Run Chicken, een ander gekend merk van kippenhokdeurtjes. 

Installatie

Omdat de deur van het VEVOR-hok voorgemonteerd is, is deze eenvoudig te installeren aan de wand van het hok.

Het enige wat je moet doen is de batterijen plaatsen. Dit doe je door de schroeven aan de zijkant van de behuizing los te draaien, deze te open en de batterijen op hun plaats te klikken. Sluit de behuizing terug af en je bent klaar om de deur tegen het hok te monteren met behulp van de zes meegeleverde schroeven. Vier schroeven gaan op de zijgeleiders van de deur en twee schroeven moeten boven de controller worden geïnstalleerd om te voorkomen dat de deur kantelt.

Nadat de deur is geïnstalleerd, stel je de controller in zoals je zelf wenst. Hoe dit te doen kan je lezen in de handleiding. Het proces is heel eenvoudig en kan in slechts enkele minuten worden uitgevoerd. Kalibratie omvat het eenmaal openen en sluiten van de deur; stel daarna de tijd in en selecteer de gewenste modus voor openen en sluiten, inclusief de lichtsensor of tijdinstellingen.

Hou de eerste dagen je kippen en het deurtje in de gaten, om er zeker van te zijn dat de deur correct werkt. Controleer of iedereen in het hok zit zodra de deur dicht is en of deze ’s morgens is open gegaan.

Het kostte ons ongeveer 30 minuten om de deur te monteren en de controller in te stellen.

Verschil VEVOR automatische kippenhokdeuren

een vergelijking tussen twee vevor kippenhokdeuren

VEVOR heeft meerdere kippenhokdeuren op de markt en we beoordeelden al eerder één van zijn bestsellerdeuren. 

Hoewel beide deuren van dezelfde fabrikant zijn, lijken ze niet op elkaar. Beide zijn premium kippenhokdeuren van hoge kwaliteit die een bredere en hogere ingang hebben. Beide zijn dus geschikt voor grotere kippensoorten en ander pluimvee. Maar zoals je op de foto kunt zien, zijn de stijl en het ontwerp heel verschillend.

Voorgemonteerde kippenhokdeuren winnen aan populariteit en VEVOR begreep dat heel goed. Momenteel richten ze zich vooral op de verkoop van hun voorgemonteerde deur.

Onderhoud en Duurzaamheid

De VEVOR automatische kippendeur is gemaakt van weerbestendig gegalvaniseerd ijzer en is gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Je kan gemakkelijk de deur eenvoudig afnemen met een vochtige doek om vuil of modder te verwijderen. In geval van hardnekkig vuil dat de rails blokkeert, kan je de controller en de deur van elkaar halen om het deurtje een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Volgens de fabrikant is de VEVOR-deur bestand tegen temperaturen van -30 °C tot 55 °C. Wel adviseren wij om je kippen én het deurtje ’s ochtends na een koude nacht steeds te controleren. Zo weet je zeker dat alles werkt zoals het hoort en ze veilig uit het hok kunnen.

Verpakking

de verpakking van de vevor kippenhokdeur

De VEVOR-deur wordt geleverd in een goed verpakte, platte doos die precies in de piepschuimbescherming past om schade tijdens het transport te voorkomen. De deur is in plastic gewikkeld, terwijl de schroeven en de kabel van de oplaadbare batterij in een aparte plastic zak worden bewaard.

Het pakket bevat:

 1. Deur en deuropener met geleiderails
 2. Zes schroeven
 3. Eén oplaadbare batterijdraad
 4. Handleiding

Het pakket bevat GEEN:

 1. Batterijen (er moeten 4 AA-batterijen worden gebruikt)
de onderdelen van de verpakking van de vevor kippenhokdeur

Garantie

Op zijn website geeft VEVOR 1 jaar garantie en 30 dagen geld-terug-garantie voor zijn automatische kippenhokdeur. Deze garantie dekt fabricageproblemen en montagefouten.

Als u een probleem heeft met de deur, wordt u geadviseerd contact op te nemen met de klantenservice van VEVOR en visuele documentatie van het probleem te verstrekken. Het klantenserviceteam zal een oplossing bieden in overeenstemming met het garantiebeleid.

De klantenservice van VEVOR staat goed aangeschreven vanwege zijn reactievermogen en behulpzaamheid.

Prijs en beschikbaarheid

De VEVOR Premium automatische kippendeur kan worden gekocht op de VEVOR-webshop of bij andere online winkels. VEVOR verscheept zijn automatische kippenhokdeuren wereldwijd en heeft magazijnen vanuit zijn magazijnen in Amerika, Europa en Australië.

VEVOR AUTOMATISCHE KIPPENHOKDEUR
vevor door
VEVOR Automatische Kippenhokdeur
Vooraf gemonteerde kant-en-klare deur
Geschikt voor kippen en groter pluimvee

Verzending van de kippenhokdeuren is momenteel gratis, met uitzondering van enkele afgelegen gebieden en enkele Europese landen zoals Finland, Zwitserland, Noord-Macedonië en Noorwegen. Controleer best altijd eerst de bezorgkosten voordat je de aankoop voltooit.

Samenvatting

De VEVOR premium automatische kippenhokdeur is een voorgemonteerde, weerbestendige gegalvaniseerde ijzeren deur die eenvoudig te installeren is. De deur heeft een veiligheidsstopfunctie om te voorkomen dat de deur op een obstakel sluit. De batterijgevoede controller kan in slechts enkele minuten worden ingesteld en biedt een lichtsensor of tijdinstellingen voor openen en sluiten.

Wil je meer weten over automatische kippenhokdeurtjes, kijk dan op onze ‘Hokken‘ pagina, of raadpleeg één van de reviews van andere bekende merken zoals Omlet, Chickenguard, ChickenGuard All-in-One, Chickcozy of Run Chicken. Of lees onze ‘Top 3 beste automatische kippenhokdeuren‘ voor een overzicht.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024
Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024
chickencuard all in one kippendeur
ChickenGuard All-in-One: Review (2024)
22 oktober, 2023
een kerbl automatische deuropener bevestigd aan een hok
Kerbl Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
29 mei, 2023
drie kippen bij de chickcozy automatische kippenhokdeur
Chickcozy Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
11 april, 2023

Meer Artikels

een vevor kippendeur
VEVOR Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
15 maart, 2023

Vers van de pers

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
15 maart, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
15 maart, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
15 maart, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
15 maart, 2023
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
15 maart, 2023