Hokken

Nestera Kippenhokken: Review (2024)

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

Ben je op zoek naar een nieuw thuis voor je kippen en wil je een duurzame keuze maken? Neem dan zeker een kijkje bij de kippenhokken van Nestera. Met hun focus op 100% recyclebare materialen en een bijna afvalvrij productieproces, bieden ze een sterk alternatief voor traditionele kippenhokken.

We overlopen alvast kort even de verschillende modellen:

NESTERA KIPPENHOKKEN
nestera coop
NESTERA House
Perfect voor beginners, grondmodel
Beschikbaar in S – M – L
nestera chicken-coop
NESTERA Lodge
Verhoogd hok met schuilplaats
Beschikbaar in S – M – L
nestera
NESTERA Penthouse
Verhoogd hok met regen & windscherm
Beschikbaar in S – M – L
nestera
NESTERA Wagon
Groot verplaatsbaar kippenhok
Geschikt voor max 8 kippen

Wat Maakt een Nestera Hok Speciaal?

Elk Nestera-hok, met zijn groene dak en zwarte muren, straalt een uniforme en herkenbare stijl uit, zonder de felle kleuren die je kent van andere merken zoals Omlet.

Maar, laat je niet misleiden door de subtiele uitstraling; deze kippenhokken zijn ontworpen om lang mee te gaan en met een garantie van maar liefst 25 jaar bewijst Nestera om volledig achter hun product te staan.

Nestera hokken zijn een milieuvriendelijke keuze. Alle hokken zijn gemaakt van 100% recycleerbare materialen én het bedrijf focust op een bijna afvalvrij productieproces.

Daarnaast biedt Nestera een verscheidenheid aan modellen, van het ‘House’ model, perfect voor beginners, tot de avontuurlijke ‘Wagon’, geïnspireerd door het Wilde Westen.

Nestera Modellen

Nestera heeft tien kippenhokken op de markt, drie verschillende soorten kippenhokken, elk met drie verschillende maten, en één grote kippenwagon.

 1. Kippenhok ‘House’: verkrijgbaar in Small, Medium en Large
 2. Kippenhok ‘Lodge’: verkrijgbaar in Small, Medium en Large
 3. Kippenhok ‘Penthouse’: verkrijgbaar in Small, Medium en Large
 4. Kippenhok ‘Wagon’: Hun grootste kippenhok

Om je te laten beslissen welk kippenhok het beste bij je past, voorziet Nestera een handige ‘Kippenhokvergelijkingstabel‘. Dit kan je helpen beslissen welk model het beste aan je behoeften voldoet.

Nestera House

nestera house plastic kippenhok

Het Nestera ‘House’-model vormt het perfecte instapmodel voor beginners of diegenen met een kleine toom. Dit hok is een grondmodel, wat ideaal is voor kleine rassen, krielkippen of kuikens.

Net als alle hokken van Nestera, is het ‘House’ model beschikbaar in drie formaten: small, medium en large.

Het kleinste formaat (S) kan tot drie grote kippen of vijf krielkippen huisvesten, het middelgrote (M) tot vijf grote kippen, en het grootste formaat (L) heeft ruimte voor acht grote kippen of vijftien krielkippen.

NESTERA KIPPENHOKKEN
nestera coop
NESTERA House
Perfect voor beginners, grondmodel
Beschikbaar in S – M – L

Dit model is uitgerust met één (S) of twee (M & L) zitstokken, afzonderlijke legnesten (één voor het kleine model en twee voor de grotere modellen), en een mestlade.

Opgelet: Het ‘House’ model beschikt niet over een regen- of windscherm en kan ook niet met wielen worden uitgerust, waardoor het niet verplaatsbaar is.

Nestera Lodge

nestera lodge plastic kippenhok

Het Nestera ‘Lodge’-model is verhoogd en staat zo’n 23 cm boven de grond. Het hok is voorzien van een ladder, waardoor kippen moeiteloos toegang hebben tot het hok.

Qua grootte komt de ‘Lodge’ het overeen met het ‘House’-model; het enige verschil is de verhoogde positie en de ladder.

Beschikbaar in drie formaten—small, medium en large—biedt het ‘Lodge’ model plaats aan hetzelfde aantal kippen als het ‘House’-model.

NESTERA KIPPENHOKKEN
nestera chicken-coop
NESTERA Lodge
Verhoogd hok met schuilplaats
Beschikbaar in S – M – L

Omdat het hok van de grond staat, creëert het een beschutte ruimte onder het hok, ideaal voor kippen om te schuilen tijdens regenbuien.

Net als het ‘House’ kippenhok, is de ‘Lodge’ niet uitgerust met wielen en kan het daarom niet verplaatst worden.

Nestera Penthouse

nestera penthouse plastic kippenhok

Het ‘Penthouse’-model van Nestera tilt het concept van een kippenhok letterlijk naar een hoger niveau, met een constructie die 48 cm boven de grond staat.

Dit model biedt ook de optie om wielen toe te voegen, waardoor het hok verplaatsbaar wordt.

Onder het hok is extra ruimte beschikbaar voor een beschutte eetplek voor de kippen, beschermd tegen wind en regen.

NESTERA KIPPENHOKKEN
nestera
NESTERA Penthouse
Verhoogd hok met regen & windscherm
Beschikbaar in S – M – L

Het ‘Penthouse’ model is beschikbaar in drie verschillende groottes: klein, middelgroot en groot, met een capaciteit voor drie tot acht grote kippen.

Nestera Wagon

De Nestera Wagon is de nieuwste en grootste toevoeging aan het assortiment, met een ontwerp dat duidelijk is geïnspireerd door het Wilde Westen.

De ‘Wagon’ staat op vier wielen en kan gemakkelijk door één persoon verplaatst worden. Dit hok is beschikbaar in één maat en kan tot acht grote kippen of vijftien krielkippen houden.

NESTERA KIPPENHOKKEN
nestera
NESTERA Wagon
Groot verplaatsbaar kippenhok
Geschikt voor max 8 kippen

In tegenstelling tot de andere modellen, beschikt de Wagon over ventilatiesleuven aan de voor- en achterzijde van het dak. Deze zorgen voor een constante luchtstroom door het gehele hok, hoog genoeg om tocht te vermijden.

Door de verwijderbare achterwand kan je gemakkelijk de legnesten, zitstokken en de rest van het hok schoonmaken.

Voordelen van de Nestera Kippenhokken

Alle kippenhokken van Nestera zijn van hoge kwaliteit en bieden uw kippen een veilige slaap- en legplaats. Maar er zijn tal van andere specifieke kenmerken die het vermelden waard zijn.

 1. 100% recyclebaar: niet alleen zijn alle Nestera-hokken gemaakt van 100% gerecycled plastic, maar ze kunnen na gebruik ook volledig worden gerecycleerd, in tegenstelling tot de meeste andere plastic kippenhokken.
 2. Bijna afvalvrij productieproces: al het afval wordt tijdens elke stap van het productieproces verzameld en gerecycleerd. Het hok wordt tijdens de verzending verpakt in gerecycleerd karton.
 3. 25 jaar garantie: het bedrijf vertrouwt erop dat ze een product hebben gemaakt dat een leven lang meegaat. Daarom hebben alle hokken 25 jaar garantie.
 4. Gemakkelijk schoon te maken: deze hokken zijn sneldrogend en gemakkelijk schoon te maken. Gebruik eenvoudig een tuinslang of hogedrukreiniger om al het vuil te verwijderen.
 5. Onderhoudsarm: kunststof hokken vereisen geen constant onderhoud zoals houten hokken. Het is niet nodig om het kippenhok jaarlijks te schilderen of te behandelen, waardoor je tijd en geld bespaart.
 6. Comfort het hele jaar door: Het kippenhok is bestand tegen alle weersomstandigheden. In de winter zal de binnentemperatuur vergelijkbaar zijn met de buitentemperatuur. Het UV-bestendige dak reflecteert de warmte van de zon en houdt je kippen koel tijdens de zomer.
 7. Modulair ontwerp: Alle Nestera-hokken hebben een modulair ontwerp dat binnen enkele minuten uit elkaar kan worden gehaald en weer in elkaar kan worden gezet voor een extra grondige reiniging.

Mogelijke Nadelen van de Nestera

Omdat Nestera vrij nieuw is in de sector kan het bedrijf nog niet rekenen op een trouwe schare fans, zoals Omlet. Maar de producten zijn allemaal van hoge kwaliteit en gemaakt door kippenhouders met kennis van zaken.

We moeten echter enkele potentiële nadelen van deze kippenhokken benoemen.

 1. Design: De Nestera kippenhokken hebben een opvallend design en zien er niet uit als traditionele houten hokken. Dit kan een nadeel zijn als de look je niet bevalt.
 2. Prijs: De Nestera-hokken zijn goedkoper dan de Omlet-hokken, maar blijven een investering. Nestera biedt een retourbeleid van 30 dagen zonder vragen als je niet tevreden bent met je aankoop.
 3. Niet voor grote toom: De grootste Nestera-hokken bieden plaats aan maximaal 8 kippen of 15 krielen en zijn dus niet geschikt voor een grotere toom.

Over Nestera

Nestera is een Brits bedrijf gespecialiseerd in de productie van kunststof kippenhokken. Het bedrijf is opgericht in 2020 en richtte zich sindsdien op het verkopen van duurzame en milieuvriendelijke kippenhokken.

Een van de kernwaarden van Nestera is de nadruk op duurzaamheid; hun hokken worden vervaardigd uit 100% recyclebare materialen. Tijdens het productieproces streven ze naar een afvalvrije productie, waarmee ze bijdragen aan een vermindering van de ecologische voetafdruk.

De Nestera kippenhokken zijn ontworpen om praktisch en duurzaam te zijn, met een stijlvol, maar subtiel ontwerp dat gekenmerkt wordt door een groen dak en zwarte muren.

Dit design biedt niet alleen een visueel aantrekkelijk product, maar zorgt er ook voor dat de hokken stevig en weersbestendig zijn.

Een opvallend kenmerk van Nestera is hun garantiebeleid; ze bieden een opmerkelijk lange garantie van 25 jaar op hun producten, wat het vertrouwen van het bedrijf in de kwaliteit en duurzaamheid van hun product onderstreept.

Hoewel Nestera nog relatief nieuw is, hebben ze zich snel gevestigd als een betrouwbare leverancier van kwalitatieve en milieuvriendelijke kippenhokken, gericht op zowel beginnende als ervaren kippenhouders.

We overlopen nog even alle modellen:

NESTERA KIPPENHOKKEN
nestera coop
NESTERA House
Perfect voor beginners, grondmodel
Beschikbaar in S – M – L
nestera chicken-coop
NESTERA Lodge
Verhoogd hok met schuilplaats
Beschikbaar in S – M – L
nestera
NESTERA Penthouse
Verhoogd hok met regen & windscherm
Beschikbaar in S – M – L
nestera
NESTERA Wagon
Groot verplaatsbaar kippenhok
Geschikt voor max 8 kippen

Conclusie

Nestera is een vrij recent bedrijf dat het verschil maakt door een 100% milieuvriendelijk kippenhok te verkopen, gemaakt van gerecycleerde materialen en ook nog eens recycleerbaar na gebruik. Het bedrijf is zeker van de kwaliteit die zij leveren en geeft bij elke aankoop 25 jaar (!) garantie.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024
Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024
chickencuard all in one kippendeur
ChickenGuard All-in-One: Review (2024)
22 oktober, 2023
een kerbl automatische deuropener bevestigd aan een hok
Kerbl Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
29 mei, 2023
drie kippen bij de chickcozy automatische kippenhokdeur
Chickcozy Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
11 april, 2023

Meer Artikels

een nestera kippenhok
Nestera Kippenhokken: Review (2024)
31 mei, 2024

Vers van de pers

een nestera kippenhok
Nestera Kippenhokken: Review (2024)
31 mei, 2024
Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
31 mei, 2024
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
31 mei, 2024
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
31 mei, 2024
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
31 mei, 2024