Hokken

ChickenGuard All-in-One: Review (2024)

Door Kippen.be Redactie

Bij de aankoop van een automatische kippenhokdeur is vertrouwen in het merk van groot belang! ChickenGuard is sinds 2013 een bekende fabrikant van automatische kippendeurtjes. Onlangs lanceerde het bedrijf een nieuwe kippenhokdeur, volledig voorgemonteerd en eenvoudig te installeren: de ChickenGuard All-in-One.

We hebben hun nieuwe alles-in-één-model getest om te zien of het aan onze hoge verwachtingen voldoet.

CHICKENGUARD ALL-IN-ONE REVIEW

ChickenGuard bewijst nog maar eens dat ze jaren ervaring hebben als producent van kippenhokdeurtjes. In 2023 kwamen ze met een gloednieuw product op de markt, de All-in-One, een volledig vooraf gemonteerde kippenhokdeur. Geen ingewikkelde installatie meer en geen aparte deur met motor. Hiermee gaan de ze de concurrentie aan met nieuwkomers op de markt.

Installatie
Roofdieren
Functionaliteit
Grootte
Duurzaamheid
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
  • Gemakkelijke installatie
  • Stevige aluminium deur
  • Strak design
  • Licht sensor & timer
WAAROM VERMIJDEN
  • Display is soms moeilijk te lezen
  • Vrij groot en zwaar
  • App werkt alleen bij netwerkstroom
ChickenGuard
ChickenGuard All-in-One
Kant en klaar & gebruiksvriendelijk

Overzicht

De ChickenGuard All-in-One kippenhokdeur is een gloednieuwe toevoeging aan het ChickenGuard-assortiment. Hoewel het bedrijf verschillende opties biedt, waaronder de standaard-, premium- en extreme-versies, valt deze deur op als hun eerste alles-in-één oplossing, ontworpen voor ultiem installatiegemak.

chickenguard all in one

In tegenstelling tot hun vorige kippenhokdeuropeners, die gebruik maakten van een aluminium poort in guillotinestijl met een koordje geleid door twee plastic geleiders, wijkt de All-in-One af van dit ontwerp. Het bevat een voorgemonteerde deur en (optionele) extensie.

Het wordt volledig vooraf gemonteerd geleverd; er is geen ingewikkelde montage nodig. Kopers hoeven niet langer tijd te besteden aan het puzzelen aan de installatie.

Aangezien vele van de concurrenten van ChickenGuard reeds pre-gemonteerde deurtjes op de markt brachten, bijvoorbeeld Run Chicken, konden zij natuurlijk niet achter blijven.

Extensie

De extensie die zit inbegrepen in je aankoop is volledig optioneel. In de handleiding wordt deze extensie omschreven als ‘extension box’.

Je kan de deur gebruiken met of zonder installatie van de extensie. Deze zogenaamde ‘extension box’ is een optionele functie, vooral handig voor mensen met een groot hok of als je de instellingen van de deur wil kunnen aanpassen zonder naar het deuropening van het kippenhok te gaan.

chickenguard all in one

Daarnaast biedt deze functie nog meer gemak. Als je liever niet bukt om bij de deur te komen, kun je hem op een toegankelijkere hoogte plaatsen. En als de plek waar je kippenhok staat wat donker is en je toch de lichtsensor wil gebruiken, kan je de extensie op een plek hangen met meer licht.

Maar, voor de meeste kippenhouders zullen de gewone instellingen voldoen, en dan hoef je extension box niet te installeren.

Ontwerp

De ChickenGuard All-in-One heeft een strak en strak ontwerp , consistent met zijn vorige deuren, waardoor hij zich onderscheidt van sommige concurrenten, zoals de Omlet . Het complete systeem is 31.5 cm lang, 7,5 cm breed en 44.5 cm hoog, en de deuropening zelf is 30.5 cm hoog en 25.5 cm breed .

Dit is een grotere opening dan vele andere kippenhokdeuren, waardoor deze automatische deur ook geschikt is voor groter pluimvee.

Deze deur is gemaakt van duurzame materialen, waaronder ABS UV-gestabiliseerd plastic en gepoedercoat aluminium. Het ontwerp is gebouwd om barre weersomstandigheden te weerstaan, maar voor extreem winterweer raadt de fabrikant aan een smeermiddel zoals WD40 op de deur en lopers aan te brengen.

Hoewel de meeste mensen de deur liever aan de buitenkant van het kippenhok installeren, is het de moeite waard om op te merken dat dit model ook binnen kan worden geïnstalleerd. Bij binneninstallatie kan je echter niet op de lichtsensor vertrouwen, tenzij je de deur binnen en de extension box buiten monteert.

Veiligheidsstopfunctie

De veiligheidsstop in de ChickenGuard All-in-One kippenhokdeur ( in de handleiding de ‘door ajar sensor’ genoemd) is een veiligheidsvoorziening die ervoor zorgt dat je kippen veilig blijven eens de deur sluit. Deze veiligheidsstop zorgt ervoor dat de deur stopt en terug opent als deze tijdens het sluiten weerstand of een obstakel ondervindt.

Zo werkt de veiligheidsstop:

  • Weerstand detecteren : Terwijl de deur sluit, wordt voortdurend gecontroleerd op weerstand. Deze weerstand kan worden veroorzaakt door een kip, vuil of een ander voorwerp dat de deur zou kunnen blokkeren.
  • Onmiddellijke reactie : Als de deur enige weerstand detecteert, stopt hij onmiddellijk de neerwaartse beweging. Deze reactie voorkomt mogelijke verwondingen bij kippen die in de weg zou staan.
  • Openen : Na het stoppen gaat de deur weer open. Na een paar seconden wordt deze weer gesloten.

We hebben de veiligheidsstop uitgeprobeerd met een ballon en zo zag het eruit:

De veiligheidsstop zorgt voor gemoedsrust, omdat je zeker bent dat je toom beschermd is tegen verwondingen veroorzaakt door de deur. Dit is vooral handig als er tijdens sluitingstijd kippen bij de deur blijven rondhangen.

Het is belangrijk om te vermelden dat de deur opnieuw moet worden gekalibreerd nadat er een veiligheidsstop heeft plaatsgevonden. Het opent en sluit niet meer met de gekozen instelling totdat je het kalibratieproces opnieuw hebt voltooid. Het paneel licht op en toont: ‘DOOR STOPPED – recalibrate door’.

Als je de veiligheidsstop wilt uittesten, onthoud dan dat de weerstandssensor is ontworpen om objecten ter grootte van een kip te detecteren; testen met een vlakke hand wordt niet aanbevolen door de fabrikant.

Handmatig versus Lichtsensor versus Timer

Er zijn drie soorten instellingen voor openen en sluiten, dus je kan kiezen welke je verkiest: manueel, timer of lichtsensor. De standaard fabrieksinstelling is de lichtsensor.

Manueel

Dankzij de manuele functie heeft u directe controle over de kippenhokdeur. Deze gaat alleen open of dicht door handmatig op de knop omhoog/omlaag te drukken. Deze functie is vooral handig als je zelf de controle wilt houden over wanneer het kippenhok moet openen of sluiten of als je eenden hebt, gezien eenden geen gewoontedieren zijn zoals kippen.

Je kan de manuele instelling ook combineren met de timer en ’s ochtends een getimed openingsuur en ’s avonds handmatig sluiten instellen.

Licht sensor

De lichtsensor is het gemakkelijkst te gebruiken, omdat deze de seizoenen volgt en afhankelijk is van de ingebouwde sensor om veranderingen in natuurlijk licht te detecteren. Het opent de deur bij zonsopgang en sluit deze bij zonsondergang op basis van de gemeten lichtniveaus.

Het is de standaardinstelling in de ChickenGuard All-In-One-deur en een ‘set and forget’-optie die vooral waardevol is voor degenen die minimale installatie willen.

Met de ‘sensor delay’ kun je bij gebruik van de lichtsensor een vertraging op openen en sluiten instellen, ergens tussen 0 en 60 minuten. Hierdoor wordt het openen of sluiten na zonsopgang of zonsondergang verlaat, zodat je kippen ’s nachts zeker niet buitengesloten worden. Het is ook mogelijk om de gevoeligheid van de lichtsensor aan te passen in het LUX-instelmenu.

Timer

Met de timer kun je specifieke tijden instellen waarop de deur sluit of opengaat. Het volgt een vooraf bepaald schema, ongeacht het aantal uren daglicht.

Dit kan enkele voordelen hebben, maar het is belangrijk om te onthouden dat het volgens een vast schema zal blijven werken, ongeacht het aantal uren daglicht of het seizoen. De klok past zich niet automatisch aan de veranderende daglichturen gedurende het jaar aan en je zal de tijd bij winter/zomertijd opnieuw moeten instellen.

Dit betekent dat je gedurende het jaar periodiek de tijd en de openings- en sluitingstijden moet aanpassen.

Dubbele veiligheidsfunctie Lux+

Naast de handleiding, timer en lichtsensor biedt de ChickenGuard All-in-One deuropener een unieke “Dual Safety Lux+ Functie.” Deze instelling combineert de betrouwbaarheid van de lichtsensor en timer voor een extra veiligheid.

Wanneer je de optie Dual Safety Lux+ selecteert, zal je worden gevraagd een standaardtijd in te stellen. Zodra deze standaardtijd is geconfigureerd, vertrouwt de deur echter op de lichtsensor voor het openen en sluiten.

Hier komt de dubbele veiligheidsfunctie van pas: als het om de een of andere reden niet donker genoeg is op de standaard ingegeven tijd, zal de timer de lichtsensor overschrijven en sluiten op basis van de standaardtijd die je hebt opgegeven.

Zo ben je er zeker van dat uw kippen op het afgesproken tijdstip veilig ingestopt zijn, ongeacht de lichtomstandigheden.

Aparte Open- en Sluitinstellingen

Alle beschikbare instellingen kunnen afzonderlijk van elkaar ingesteld worden. Dit betekent dat je verschillende methoden kan gebruiken voor het openen en sluiten van de kippenhokdeur. Zo kan je de deur bijvoorbeeld ’s ochtends automatisch openen met de lichtsensor en ’s avonds via de timer sluiten, geheel afgestemd op je specifieke voorkeuren en persoonlijke wens.

Stroomvoorziening

De ChickenGuard AiO (All-in-One) is ontworpen om veelzijdig te zijn qua stroombron, aangezien je ervoor kan kiezen om netstroom of batterijen te gebruiken .

Netstroom

Om de deur van netstroom te voorzien, heb je een externe gelijkstroomvoeding nodig met een spanning van 9-12 volt en een capaciteit van minimaal 1 Amp. De aansluiting voor de externe voeding bevindt zich achter het voorpaneel van het hoofdapparaat.

Er is geen adapter voor netstroom inbegrepen in de aankoop van de All-in-One.

Batterijen

Wat de batterijen betreft, is het belangrijk om te weten dat 9 volt of oplaadbare batterijen niet geschikt zijn voor deze automatische deur. Gebruik alleen AA-alkaline- of lithiumbatterijen, maar meng lithiumbatterijen niet met andere types, omdat dit tot brandgevaar leidt. Bij de aankoop zijn vier alkalibatterijen inbegrepen, die tot drie maanden meegaan.

Wanneer het tijd is om de batterijen te vervangen, zie je een rode LED op het voorpaneel die als indicator oplicht. Het goede nieuws is dat de ingestelde instellingen behouden blijven na het vervangen van de batterijen.

Je kan het batterijniveau op elk moment controleren door op de ‘menu’-knop te drukken en ‘misc settings’ te selecteren.

ChickenGuard SMART

ChickenGuard werkt momenteel aan een ChickenGuard SMART-app, die beschikbaar zal zijn voor Android- en iOS-gebruikers. Met deze functie kan je via de app communiceren met je kippenhokdeur.

Download de ChickenGuard app en link via de eenvoudig te volgen stappen jouw All-in-One kippendeur. Zo kan je de instellingen aanpassen vanop je telefoon.

Opgelet: de app werkt alleen bij de nieuwe All-in-One modellen, niet bij de vorige versies van de ChickenGuard kippendeurtjes. Daarnaast kan je de app alleen gebruiken als je de kippendeur bedient met netstroom.

Vergelijking ChickenGuard All-in-One met Vorige Versie

ChickenGuard maakte in 2013 zijn debuut op de markt voor kippenhokdeuren.

Het vorige ChickenGuard systeem bestond uit twee componenten: de deur zelf, compleet met kunststof lopers, en een aparte motorunit voor het openen en sluiten van de deur. Deze motorunit wordt aangeboden in verschillende versies: standaard, premium, extreme en Pro.

Hier zie je de vergelijking in uitzicht tussen het vorige ChickenGuard premium model en de nieuwe All-in-One.

Hoewel ChickenGuard zijn innovatieve All-in-One model heeft geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van kippenhouders, blijven de eerdere modellen van ChickenGuard-deuren te koop. 

Als je twijfelt tussen de twee opties, stelden we een uitgebreid overzicht op om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

FunctieChickenGuard StandardChickenGuard All-in-One
InstallatieklaarNeeJa
Batterijen en netstroomJaJa
Licht sensor & timer Ja, maar niet in de standard versieJa
Automatische veiligheidsstopJaJa
Bestand tegen koudeTot -10°C (standard of premium) of -20°C (extreme)Tot -20°C
Installatietijd1 uur30 minuten
Mogelijkheid tot bevestiging binnenJaJa, met gebruik van de extensie
Verschillende setups mogelijkJaNee

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe All-in-One (AiO) versie en de originele ChickenGuard ligt in de installatiemogelijkheden. In de oudere versie, waarbij de deur en de motorunit afzonderlijke componenten zijn, heb je meer flexibiliteit wat betreft deurmontage, wat niet het geval is bij het AiO-model.

Als je kippenhok een specifieke configuratie heeft, kan je katrollen gebruiken om een ​​arrangement op maat te creëren. Ter illustratie: als je ervoor kiest om de deur zelf niet te gebruiken, maar bijvoorbeeld een ophaalluik hebt, kan de deuropener nog steeds worden gebruikt.

Omdat de deur- en openereenheid in de vorige versie afzonderlijk werden verkocht, krijg je de vrijheid om te experimenteren met de opstelling, wat niet mogelijk is met een voorgemonteerde deur.

Hoewel de oudere modellen zonder twijfel in het ChickenGaurd aanbod zullen blijven, verwachten we wel dat ChickenGuard zich enkel zal focussen op de verkoop van het Standard, Pro en All-in-One model. Dit betekent dat de Premium en Extreme modellen op termijn het gamma zullen verlaten.

Op sommige webshops zal je misschien ook een ‘Eco’ model tegenkomen, maar ChickenGuard is al een aantal jaar gestopt met de productie van deze versie. Het gaat dus om een oud model dat uit stock wordt verkocht.

Vergelijking van de ChickenGuard All-in-One met Concurrenten

Als het gaat om de veiligheid van je kippen, is een automatische kippenhokdeur een waardevolle uitbreiding van je kippenhok. Deze apparaten bieden gemak, bescherming en gemoedsrust. Uit de vele opties die op de markt beschikbaar zijn, zijn enkele topmerken naar voren gekomen: ChickenGuard, Run ChickenOmlet en Chickcozy.

Elk van deze automatische kippenhokdeuren zijn hoog in kwaliteit, elk met hun eigen unieke kenmerken en komen tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van kippenhouders. Laten we kort de vergelijking maken van de ChickenGuard All-in-One en zijn rechtstreekse concurrenten, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Functies:

EigenschapRun-Chicken (T50 & Eternal)ChickenGuardOmletChickenGuard All-In-One ChickCozy
VoedingAA batterijen of zonnepaneel + herlaadbare batterijen
(inbegrepen)
AA batterijen (inbegrepen) of USB (kabel niet inbegrepen)AA batterijen of adapter (niet inbegrepen)AA batterijen (inbegrepen) or netstroom (adapter niet inbegrepen)AA batterijen & netstroom (inbegrepen)
SchuifdeurNee opent naar bovenNee opent naar bovenJaNee opent naar bovenJa
Grootte opening20 x 25 cm25 x 30 cm (maar opent niet tot helemaal bovenaan)20 x 30 cm25.5 x 30.5 cm20.5 x 26.5 cm
AppJaNeeNeeJaNee
InstallatiegemakGemakkelijkGemiddeldGemiddeldGemiddeldGemakkelijk
MateriaalPlastic + aluminumPlastic + aluminumPlasticPlastic + aluminumPlastic
WaterproofJaJaJaJaJa
LichtsensorJaJa, maar niet bij de ‘Standaard’JaJaJa
TimerJaJaJaJaJa
Aparte open & sluiting settingsJaNeeNeeJaNee
VeiligheidAutomatische noodstopAutomatische noodstopAutomatische noodstopAutomatische noodstopAutomatische noodstop
GPS ModusJaNeeNeeNeeNee
GeluidGemiddeldGemiddeldStilStilStil
OnderhoudGemakkelijkGemakkelijkGemakkelijkGemakkelijkGemakkelijk
Temperatuur resistentie-26°C tot 60°C-20°C (extreme & pro) of -10°C (standard & premium) Getest tot -20°C– 20°F to 60°C-26°C tot 60°C
Prijs€140 – €190€150 – €220€180 – €220€150 – €190€130 – €160
Garantie1 jaar (na registratie)3 jaar (na registratie)2 jaar3 jaar (na registratie)2 jaar

Houd er rekening mee dat de specifieke kenmerken van deze automatische kippenhokdeuren per model of uitvoering binnen de productlijn van elk merk kunnen verschillen. 

Ze kunnen ook na elke update veranderen. Het is belangrijk om de productspecificaties voor je aankoop te controleren om er zeker van te zijn dat deze aan je behoeften voldoen.

Potentiële Nadelen van ChickenGuard All-in-One

Laten we eerlijk zijn: na het grondig testen van de ChickenGuard AiO moeten we concluderen dat het een hoogwaardige, stevige deur is van een bekende fabrikant met uitstekende after-sales ondersteuning. Je krijgt waar voor je geld, maar dat betekent niet dat je met bepaalde zaken rekening moet houden voordat je tot je aankoop overgaat.

We overlopen kort de potentiële minpunten van de ChickenGuard AiO.

Grootte en gewicht

Een mogelijk nadeel van de ChickenGuard AiO is de grootte en het gewicht, die mogelijk niet geschikt zijn voor alle kippenhokopstellingen. Het complete systeem weegt ongeveer 3,5 kg en is 31.7 cm lang,7.6 cm breed en 44.5 cm hoog. Het vereist ook een aanzienlijke hoeveelheid ruimte boven de deuropening (minstens 25 cm), om de deur te laten openen.

Ter vergelijking, een kippenhokdeur zoals de Run Chicken weegt nog geen kilo.

Beperking van app-gebruik

Een ander mogelijk nadeel heeft te maken met het gebruik van de app. Hoewel de app een gemakkelijke manier kan zijn om de kippenhokdeur mee te bedienen, kan deze alleen worden gebruikt als de deur wordt gevoed via netstroom

Deze beperking houdt in dat als je de deur op batterijen gebruikt, je de app niet kan gebruiken. Gezien de meeste kippenhouders opteren voor de gemakkelijkheid van batterijen, is dit een vrij groot minpunt.

LED scherm

We hadden wat problemen met het lezen van het LED-scherm bij helder daglicht. Dit kan lastig zijn als je tijdens een zonnige dag de instellingen wilt aanpassen.

Installatie

De installatie van de ChickenGuard All-in-One bestaat uit twee delen. Eerst installeer je de deur aan het hok en plaats je de batterijen. Zoals eerder vermeld is er bij aankoop een extensie inbegrepen, dewelke optioneel is.

De bedoeling van de extension box is namelijk dat je het controlepaneel op een andere plaats op het hok kan hangen, in plaats van op het deurtje. Dit voor een gemakkelijkere bereikbaarheid, of wanneer de hokopening zich in een te donker hoekje bevindt om de lichsensor goed te kunnen gebruiken.

Als je het goed vindt dat het controlepaneel zich op de deur bevindt, is het niet nodig om de extensie te installeren en is je deur op amper een paar minuten geplaatst. Het enige wat je na plaatsing nog moet doen is de instellingen aanpassen en de deur kalibreren.

Installatie van de All-in-One Kippenhokdeur

Dit is het makkelijke gedeelte. Het duurt slechts ongeveer 5 minuten als je de grootte van de kippenhokingang niet hoeft aan te passen aan de grootte van de deur.

Stap 1 : Gebruik vier van de meegeleverde schroeven om de AiO-deur aan het kippenhok te monteren.

Zodra de batterijen zijn geplaatst moet je enkele minuten wachten. Hoewel het lijkt alsof er niets gebeurt en de deur niet functioneert, zal deze na ongeveer 3 minuten automatisch openen. De deur wordt gesloten verzonden en opent zodra de batterijen zijn geplaatst.

Stap 2 : Plaats de batterijen.

Dat is het. Al wat je nu moet doen is de initiële installatie wizard te doorlopen om de taal op te geven, de tijd in te stellen en instellingen voor openen/sluiten te kiezen, en je bent klaar.

Zoals gezegd, om de de deur te bedienen hoef je de extensie niet te gebruiken; het is geheel optioneel en aan jou of je deze wil installeren of niet. Het belangrijkste voordeel van de extension box is dat hij ideaal is voor grotere hokken, en dat je het bedieningspaneel overal kan plaatsen waar je maar wil.

chickenguard all in one kippenhokdeur

Als het ok is om het bedieningspaneel op de deur zelf te gebruiken, is de installatie van de extensie niet nodig. Maar als je er wel gebruik van wilt maken, leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Installatie van de uitbreidingsbox

Dit deel is iets lastiger. De handleiding is duidelijk maar erg basic. Het is mogelijk dat je een stap over het hoofd ziet of een fout maakt (die steeds kan worden verholpen), maar er zijn talloze instructievideo’s op YouTube te vinden die je door het proces leiden als je niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken.

Het kostte ons nog eens 20 tot 30 minuten (één persoon) om de extensie te installeren en uit te proberen. We hebben een uitgebreide ‘How-to’-lijst gemaakt, inclusief foto’s, omdat niet alle noodzakelijke stappen in de handleiding worden vermeld, wat verwarrend kan zijn.

We hebben contact opgenomen met ChickenGuard om het probleem van de ontoereikende handleiding te melden, en er werd ons gezegd dat er een nieuwe, completere versie van de handleiding op komst is.

Benodigde tijd: 30 minuten

  1. Verwijder het controlepaneel van de deur

    Verwijder het controlepaneel om de netwerkkabel (en optioneel een netstroomvoedingsadapter) aan te sluiten. Koppel het voorpaneel volledig los van de deur door de rode verbindingskabel te ontkoppelen; Dit staat niet vermeld in de handleiding, maar moet wel gebeuren.

  2. Connecteer de netwerk kabel

    Sluit de kabel aan op de aangegeven aansluiting. In de handleiding staat aangegeven dat je ervoor moet zorgen dat de kabel door het voorziene gootje aan de bovenkant gaat, maar in ons geval was dit onmogelijk. De kabel paste simpelweg niet in de voorziene groef. 
    Hij paste echter wel aan de onderkant, dus hebben we de kabel zo goed mogelijk weggestopt.

  3. Schroef het ChickenGuard plaatje op z’n plek

    Dit is belangrijk: Schroef NIET het originele frontpaneel (met blauwe knoppen en scherm) terug op zijn plaats maar verwijder de voorkant van de extensie box en schroef deze op de voorkant van de deur.

  4. Sluit de andere kant van de netwerk kabel aan

    Sluit de andere kant van de netwerkkabel aan op de extension box. De USB-poort bevindt zich aan de achterkant van de extensie box. Zorg ervoor dat de kabel door de groef aan de onderkant naar buiten komt.

  5. Connecteer de rode kabel en schroef het paneel op z’n plek

    Voor je het voorpaneel weer op zijn plaats schroeft, sluit je de rode kabel van de extension box en het paneel met elkaar aan. Dit staat wederom niet vermeld in de handleiding, maar moet wel gebeuren. Schroef daarna het voorpaneel op zijn plaats.

  6. Schroef de extensie aan het kippenhok

    Plaats de uitbreidingsbox waar je maar wil. De kabel is bijna 1,5 meter lang, dus je zult zeker een geschikte plek vinden. Herschik daarna de kabel of stop deze weg zodat deze er niet rommelig uitziet (optioneel).chickenguard all in one

Geweldig! Nu ben je volledig klaar om alle instellingen voor je automatische kippenhokdeur te kiezen. Dit omvat taalopties, tijd, deurkalibratie en voorkeursinstellingen voor openen/sluiten.

Initiële setup

Volg de eenvoudige installatiestappen om je deur in gebruik te nemen. Dit proces duurt niet langer dan 5 tot 10 minuten.

  • Begin door op de menuknop te drukken en ‘setup wizard’ te selecteren. Binnen dit menu kan je de meest nodige instellingen voor uw kippenhokdeur configureren, zoals taal, tijd en open- en sluitinstellingen.
  • Volg alle stappen om de installatie te voltooien.
  • Zodra je alle stappen hebt voltooid, wordt op het display gevraagd de deur te kalibreren. Hierdoor wordt de deur gesloten, geopend en weer gesloten.
  • Nadat de kalibratie is voltooid en je alle instellingen hebt opgeslagen, is de deur klaar voor gebruik. Hou er rekening mee dat na de kalibratie de deur gesloten blijft. Om deze opnieuw te openen, activeer je het scherm door op een willekeurige knop te drukken en vervolgens op de knop ‘omhoog’ te drukken. Voor handmatige sluiting druk je op de knop met de pijl naar beneden.

Hoe we de Test Deden

We voerden een volledige evaluatie uit van de ChickenGuard AiO, om je een nauwkeurig overzicht te geven van het installatieproces en gebruiksgemak. Ons testproces is ontworpen om de algehele prestaties, functionaliteit en veiligheid van het product te evalueren. We hebben het de deur uitgeprobeerd op ons eigen hok en met onze eigen toom.

Hierbij een overzicht van de tests die we deden:

  1. Installatie : We begonnen met het volgen van de installatie-instructies om te beoordelen hoe gebruiksvriendelijk het gehele installatieproces was. We evalueerden de duidelijkheid van de instructies, het gemak waarmee het apparaat kon worden gemonteerd en de totale benodigde tijd.
  2. Prestatietesten : We hebben de functionaliteit van de ChickenGuard All in One getest, inclusief de mogelijkheid om te openen en te sluiten met behulp van verschillende modi, waaronder handmatig, lichtsensor en tijd.
  3. Weerbestendigheid : We hebben de deur langdurig getest, zodat deze werd blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en extreme temperaturen.
  4. Levensduur van de batterij en energieopties : We hebben tests uitgevoerd om de levensduur van de batterij van de ChickenGuard All-in-One te meten. Daarnaast hebben we de compatibiliteit ervan met gelijkstroomvoedingsbronnen onderzocht en hoe eenvoudig de installatie was.
  5. Bescherming tegen roofdieren : Onze evaluatie omvatte onder meer het observeren van de effectiviteit van de ChickenGuard All in One bij het voorkomen dat potentiële roofdieren toegang krijgen tot het hok.
  6. Interactie met de kippen : We hebben de ChickenGuard getest met onze eigen kippen, waarbij we hun reactie op het automatisch openen en sluiten van de deur en het geluid dat deze maakte nauwlettend in de gaten hielden.
  7. Veiligheidsstop : We hebben de veiligheidsstop meerdere keren getest, in meerdere opstellingen, om er zeker van te zijn dat deze correct werkt. 
CHICKENGUARD ALL-IN-ONE
ChickenGuard
ChickenGuard All-in-One
Kant en klaar & gebruiksvriendelijk

Onderhoud en Duurzaamheid bij Koud Weer

De automatische kippenhokdeur Chickenguard AiO is handig en relatief onderhoudsarm. Goed onderhoud garandeert een lange levensduur en betrouwbare prestaties.

Om je ChickenGuard in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en vuil dat tussen de deur en de geleiders zit te verwijderen. Simpelweg afvegen met een vochtige doek volstaat.

Deze deur is bestand tegen temperaturen tussen -20°C en 60°C. De fabrikant raadt echter aan om de deur en lopers te smeren met een waterafvoerend smeermiddel (bijvoorbeeld WD40), als je verwacht de deur in extreme winterse omstandigheden te gebruiken.

Als je afhankelijk bent van batterijvoeding, controleer de batterijen dan regelmatig tijdens de winter, aangezien koud weer de levensduur van de batterij kan beïnvloeden. Zodra de batterijen moeten worden vervangen, brandt het rode lampje op het voorpaneel permanent totdat ze zijn vervangen.

Wat Zit er in de Verpakking?

De ChickenGuard All-in-One kippenhokdeur wordt geleverd in een netjes verpakte platte doos. Wanneer je de verpakking opent, merk je meteen de aandacht voor detail die in het verpakkingsproces is gestoken.

ChickenGuard verkoopt, in tegenstelling tot hun vorige model, slechts één versie van de alles-in-één deur, wat het aankoopproces vereenvoudigt. 

Toen we hun allereerste alles-in-één kippenhokdeur ontvingen, waren we blij toen we een robuuste, voorgemonteerde kippenhokdeur in de verpakking ontdekten. Het bevatte al het benodigde bevestigingsmateriaal, waardoor de installatie eenvoudig was.

Inhoud van het pakket:

  • ChickenGuard alles-in-één deur
  • Extension box
  • 8 schroeven
  • Handleiding
  • 4 AA-batterijen
  • RJ45 Netwerkkabel

Niet meegeleverd maar wel noodzakelijk: schroevendraaier en waterpas.

Prijs, Beschikbaarheid en Garantie

Gezien het om een gloednieuw systeem gaat, is het momenteel nog niet overal te verkrijgen. De meeste lokale verdelers van ChickenGuard in BE en NL verkopen nog het ‘oudere’ model. Ook de grotere online spelers zijn nog niet allemaal op de kar gesprongen.

Je kan de ChickenGuard AiO wel kopen via de officiële webshop, maar gezien het bedrijf zich in de UK bevindt moet je rekening houden met hoge verzend- en/of douanekosten.

Via deze Amazon-link kan je het deurtje bestellen, maar snel zijn is de boodschap, want ze zijn regelmatig uitverkocht of niet op stock.

CHICKENGUARD ALL-IN-ONE
ChickenGuard
ChickenGuard All-in-One
Kant en klaar & gebruiksvriendelijk

Chickenguard biedt een royale garantie van 3 jaar. Om deze garantie te activeren, moeten klanten een garantieregistratie of -formulier invullen. Er geldt ook een terugbetalingsperiode van 21 dagen voor ongebruikte en onbeschadigde artikelen.

Het bedrijf staat bekend om zijn responsieve en behulpzame klantenservice. Klanten kunnen via verschillende kanalen contact met hen opnemen, waaronder e-mail, telefoon of een supportchat met een chatbot of een echt teamlid, afhankelijk van de vraag.

Andere ChickenGuard Automatische Deuren

De alles-in-één kippenhokdeur markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ChickenGuard. Met een trackrecord dat teruggaat tot 2013, vertegenwoordigt deze release het eerste uitstapje van het bedrijf naar een nieuwe, verbeterde versie van de vorige kippenhokdeur.

chickenguard kippenhokdeur

Voorafgaand aan deze innovatie bood ChickenGuard aluminium deuren in guillotinestijl, geleid door twee plastic geleiders. Deze deuren bestonden uit twee componenten: de hoofddeur, inclusief de kunststof lopers, en een aparte motorunit die verantwoordelijk was voor de deurautomatisering.

ChickenGuard biedt verschillende versies van hun eerste kippenhokdeur: de standaard, premium, extreme en Pro versie, elk met verschillende kenmerken. Het was één van onze topkeuzes in ons artikel ‘Beste kippenhokdeuren‘.

Nadat ze door de jaren heen met succes duizenden kippenhokdeuren hadden geleverd, herkende ChickenGuard de veranderende behoeften van kippenhouders over de hele wereld en als reactie hierop introduceren zij met trots hun nieuwste creatie: de Alles-in-één kippenhokdeur

Dit product vertegenwoordigt het hoogtepunt van hun expertise en toewijding om aan de hogere eisen van kippenliefhebbers te voldoen. Voorlopig blijven de oude modellen nog te koop.

We verwachten wel dat ChickenGuard zich zal focussen op de verkoop van het Standard, Pro en All-in-One model en dat de Premium en Extreme modellen op termijn het gamma zullen verlaten.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024
Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024
een kerbl automatische deuropener bevestigd aan een hok
Kerbl Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
29 mei, 2023
drie kippen bij de chickcozy automatische kippenhokdeur
Chickcozy Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
11 april, 2023
twee kippen op een zitstok
Zitstokken Voor Kippen: Beste Afmetingen, Vorm, Materiaal
3 april, 2023

Meer Artikels

chickencuard all in one kippendeur
ChickenGuard All-in-One: Review (2024)
22 oktober, 2023

Vers van de pers

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
22 oktober, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
22 oktober, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
22 oktober, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
22 oktober, 2023
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
22 oktober, 2023