Hokken

Is het Omlet Eglu Cube Kippenhok z’n Geld Waard? Review (2024)

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

Kippeneigenaars weten hoe belangrijk een onderhoudsvriendelijk en duurzaam kippenhok is. De Omlet Eglu Cube claimt hier het verschil te maken met traditionele (houten) hokken. Maar met een prijs van meer dan € 800 (zonder extra’s), wilt je er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.

Wij namen de proef op de som en testten de Omlet Eglu Cube uit. Hopelijk kan deze review helpen bij jouw beslissing.

OMLET EGLU CUBE REVIEW

Omlet is een gekend merk in de huisdierenbranche. Ze verkopen producten voor tal van dieren, waaronder katten, honden, konijnen, cavia’s en kippen. We namen de proef op de som en onderwerpen de Eglu Cube aan een grondige test om te zien of hij z’n prijs waard is.

Installatie
Onderhoudsgemak
Duurzaamheid
Design
Minimaal Onderhoud
Veelzijdigheid
WAAROM KOPEN?
 • Kwaliteitsvol en stevig
 • Vrij gemakkelijke installatie
 • Weinig onderhoud
 • Gemakkelijk schoon te maken
WAAROM VERMIJDEN?
 • Opvallend design, niet voor iedereen
 • Vele extras niet inbegrepen
 • Duur
omlet EGLU CUBE
OMLET EGLU CUBE
Onderhoudsvriendelijk & duurzaam kippenhok
Beschikbaar in twee kleuren

Overzicht

Bijna alle producten van Omlet zijn gemaakt in hun kenmerkende groene look, en zijn gemaakt van stevige materialen zoals ABS of polyethyleen. De opvallende look van de Omlet producten kan een voor- of nadeel zijn, afhankelijk of je het mooi vindt.

Het Omlet kippenhok kwam als beste uit de test in onze vergelijking van kunststof en plastic kippenhokken.

Omlet verkoopt twee soorten kippenhokken: de Omlet Eglu Cube, de grootste, geschikt voor maximaal 10 kippen. En de Eglu Go en Eglu Go Up: een kleiner hok geschikt voor maximaal 4 kippen.

Alle Eglu Cubes die nu worden verkocht, zijn de nieuwste Mk2-model, maar moest je een tweedehandsmodel willen kopen is het belangrijk te weten dat er een eerdere Mk1-versie bestaat die er iets anders uitziet.

Het grootste verschil tussen de twee versies is de ladder. De Eglu Cube Mk1 heeft een plastic ladder; de Mk2 heeft een metalen ladder. Een voorbeeld van de oudere Eglu Cube Mk1 en de nieuwe Mk2:

een vergelijking tussen het oudere model Mk1 en nieuwere Mk2 van de Omlet Eglu Cube

Er zijn verschillende uitbreidingen voor het Eglu kippenhok beschikbaar die apart kunnen worden aangekocht, zoals wielen (zodat je een verplaatsbaar hok hebt), een inloopren of afrastering, een automatische kippenhokdeur, kippenhokverlichting en nog veel meer.

Ontwerp

De meeste producten van Omlet, waaronder ook de Eglu Cube, hebben een heel specifiek uiterlijk: je houdt ervan of niet. De Eglu Cube is verkrijgbaar in twee kleurvarianten: in hun kenmerkende groene kleur, of paars. De kleur en stijl zijn zeer opvallend; je herkent een Omlet product bijna onmiddellijk.

Eerlijk is eerlijk, we lezen verschillende reviews online waarin kopers zeggen dat ze het jammer vinden dat de Omlet Cube zo opvallend is, zeker qua kleur. Smaken verschillen sowieso, maar je kan niet naast de kenmerkende look.

Het Eglu Cube kippenhok oogt en voelt sterk en stevig aan. Het is speciaal ontworpen om je kippen warm te houden in de winter en koel in de zomer. Alle Omlet Cubes hebben een dubbele wand, zodat de lichaamswarmte van je kippen het hok in de winter warmer houdt zonder dat de warmte door de muren te ontsnapt. 

Dit systeem zorgt er ook voor, in combinatie met de ventilatie, dat het hok in de zomer koel blijft.

Materialen

Het Eglu Cube Omlet kippenhok is gemaakt van 100% recyclebaar UV-bestendig polyethyleen, voor het hok, en gepoedercoat staal, voor de ladder. Omdat het hok van de grond staat, worden je kippen beschermd tegen kruipende roofdieren en komt er schuilruimte onder het hok vrij. Het kippenhok heeft twee aparte ruimtes, een slaapgedeelte en een aparte legnest.

De binnenkant van een omlet eglu cube kippenhok
Credits: @pukewarou (IG) via ChickenFans

De Omlet Cube biedt geen echte zitstokken zoals je gewend bent in een traditioneel hok, maar de vloer van de slaapruimte is gemaakt van speciaal ontworpen afgeronde zitstokken. Zo hebben je kippen een plek om te rusten en kunnen ze zich vastgrijpen tijdens het slapen.

Omdat het lage zitstokken zijn, kunnen ook grote en zware rassen er gemakkelijk bij. Tussen de zitstokken zijn openingen waardoor de uitwerpselen van je kippen rechtstreeks op de mestlade vallen.

Slaapruimte

Het Omlet kippenhok lijkt misschien klein om tot 10 kippen te huisvesten, maar kippen gebruiken hun hok alleen om te slapen en eieren te leggen. Het is niet de plek waar ze overdag rondhangen. Maar onthoud dat kippen steeds voldoende binnen- en buitenruimte nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven.

Omlet beweert in een eerste omschrijving dat de Eglu Cube groot genoeg is voor maximaal 10 kippen, maar dit neem je best met een korreltje zout. Later in de specificaties staat volgende aanvulling:

 1. Tot 10 krieltjes (of kleine kippenrassen )
 2. Tot 8 middelgrote kippenrassen
 3. Tot 6 grote kippenrassen

Kippen zijn gemakkelijke dieren om te houden, ze hebben niet veel extra zorg nodig bovenop water, voedsel en onderdak, maar ze hebben wel veel ruimte nodig. Als je te veel kippen in een te kleine ruimte houdt kan dit verschillende problemen veroorzaken zoals pestgedrag, verenpikken of andere gezondheidsproblemen. 

De meeste mensen houden kippen voor de lekkere eitjes, en aangezien legkippen meestal middelgrote tot grote kippenrassen zijn, hou je best niet meer dan 7 hennen in één Omlet Eglu.

Kippenren

OMLET EGLU CUBE EN OPTIONELE REN
omlet eglu cube
OMLET EGLU CUBE EN REN
Duurzaam kippenhok plus ren
Geschikt voor maximum 10 kippen
omlet eglu cube
APARTE OMLET INLOOPREN
Roofdierproof & stevige inloopren
Apart te koop in verschillende afmetingen

Omlet verkoopt ook een eigen ren, overdekt en beschikbaar in verschillende afmetingen. Deze zijn niet standaard inbegrepen bij de prijs van een hok, maar moeten apart besteld worden. Je kan kiezen tussen een overdekte stevige ren, of een afspanningsdraad.

Je hoeft natuurlijk niet de Omlet ren aan te kopen. Een Eglu Cube kan perfect vrijstaand in een eigen ren gezet worden. Je moet er alleen rekening mee houden dat je het hok dan niet kan bevestigen aan je eigen ren, omdat Omlet enkel bevestigingssets verkoopt voor z’n eigen merk van ren.

Roofdierbestendigheid

Het is belangrijk om te weten dat een Omlet Eglu Cube alleen niet voldoende is om roofdieren buiten te houden, vooral overdag. Om je kippen tegen allerhande roofdieren te beschermen, zowel overdag als ’s nachts, moet je je kippen niet alleen in een veilig hok zetten, maar ook in een veilige en afgeschermde ren.

We raden aan om een ​​roofdierbestendige, overdekte ren te installeren om aanvallen overdag te voorkomen. Je kan het jezelf ook wat gemakkelijker maken en de Omlet automatische kippendeur aanschaffen. Op die manier sluit het hok elke avond automatisch af, zonder dat je er zelf aan moet denken.

In een afgesloten Omlet hok is de kans heel klein dat je kippen ’s nachts bezoek zullen krijgen van roofdieren. Een Omlet Eglu Cube is gemaakt van hoogwaardige materialen en is een sterk en stevig kippenhok. Controleer het hok regelmatig zodat je zeker bent dat de deur en alle vergrendelingen nog steeds goed werken.

twee kippen aan de omlet eglu cube kippenhok

Specifieke Functies

Een goed kippenhok moet vooral ruimte aan je kippen bieden om te slapen een een veilige en afgesloten plek hebben waar ze kunnen leggen. Kippen gebruiken het hok niet overdag, alleen de legnesten. Een kwalitatief kippenhok moet steeds aan de volgende vereisten voldoen:

 1. een veilige omgeving creëren voor uw kippen
 2. ventilatie
 3. voldoende legnesten
 4. genoeg ruimte

We moeten zeggen dat het Omlet kippenhok ruimschoots aan deze normen voldoet. Maar er zijn nog andere specifieke kenmerken die het vermelden waard zijn aan dit kippenhok. 

We overlopen ze even:

Kippenhok van Gerecycled Plastic

De meeste kippenhokken zijn gemaakt van hout, dit geeft ze een traditionele look. Toch overwegen veel kippenhouders hun houten hok te vervangen door plastic omwille van het onderhoudsgemak, duurzaamheid, en minder kans op bloedluis.

Er zijn veel voordelen aan een plastic kippenhok. We behandelen de belangrijkste redenen:

Makkelijk schoon te maken

We weten allemaal dat het schoonmaken van het kippenhok niet zo’n fijne klus is; hoe sneller je ermee rond bent, hoe beter. 

In een traditioneel kippenhok moet je de kippenpoep en bodembedekking uit het hok scheppen, maar de Omlet Cube heeft een uitschuivbare mestlade onder de zitstokken die je uit het hok kan halen om te legen. Draag de bak gewoon naar het vuilnis of naar de composthoop, maak ‘m leeg, vul met nieuw strooisel en je bent klaar.

De mestlade is niet het enige verwijderbare of uitschuifbare onderdeel van de Omlet Eglu Cube. Voor een grondige schoonmaakbeurt kan je verschillende onderdelen van de Eglu Cube verwijderen. Ook de zitstokken, achterwand, legnest en de scheidingsplaat tussen slaapgedeelte en legnesten kunnen uit het hok gehaald worden voor een stevige poetsbeurt.

De Omlet Eglu Cube heeft nog een ander groot voordeel ten opzichte van houten kippenhokken. Het materiaal van de Omlet bestaat uit 100% recyclebaar UV-bestendig polyethyleen dat gemakkelijk afwasbaar is

Je kan er met de tuinslang overgaan, voor een grondige reiniging, of met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel voor dagdagelijks vuil te verwijderen. Je kan er zelfs met de hogedrukspuit op gaan, en omdat het hok van plastic is, droogt het heel snel in de buitenlucht. 

de achterkant van een omlet eglu cube

Houten hokken zijn moeilijker grondig schoon te maken, een heel groot voordeel aan de Omlet Eglu Cube is dus het gemak om deze netjes te houden.

Weinig Onderhoud

Houten hokken moeten regelmatig behandeld of geverfd worden om langer mee te gaan. Zodat ze niet snel rotten en beschermd te zijn tegen alle weersomstandigheden. Laten we eerlijk zijn, het is tijdrovend, en duur, vooral als je een groot hok hebt.

Kunststof kippenhokken hoeven niet te worden behandeld met olie, verf of primer. Hierdoor bespaar je in de loop der jaren veel tijd en geld. Ze hebben niet veel zorg nodig, behalve af en toe eens een goede schoonmaakbeurt. Ze zijn dus een pak onderhoudsarmer.

Een kunststof kippenhok gaat jaren mee zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Maar, zoals de meeste kunsstof materialen, zal de kleur in de loop der jaren vervagen, vooral wanneer ze in direct zonlicht worden geplaatst.

De Omlet Eglu bestaat uit UV-bestendige materialen, dus je kan er zeker van zijn dat deze kleurvervaging heel langzaam zal gebeuren.

Duurzaamheid

Houtrot is onvermijdelijk bij een traditioneel houten hok en zal de levensduur van je hok ernstig aantasten. Het rottingsproces zal niet alleen je kippenhok onbruikbaar maken, de dampen kunnen ook schadelijk zijn voor je kippen.

Naast de duurzaamheid van hout willen we ook de milieuvriendelijkheid van kunststof vs. hout benoemen. Het lijkt misschien vreemd om kunststof milieuvriendelijk te noemen, maar omdat Omlet 100% recyclebaar polyethyleen gebruikt, is hun kippenhok recyclebaar, net als hout, maar gaat het langer mee omwille van de hogere duurzaamheid.

Minder kans op bloedluis

Hoe minder verstopplaatsen een kippenhok heeft, hoe minder kans op bloedluis. En eens je met een plaag zit, is een plastic kippenhok veel gemakkelijker schoon te maken dan een houten.

Veelvoorkomende parasieten, zoals bloedluis, verstoppen zich in de hoekjes en kantjes van een kippenhok. Maar bloedluis is gevaarlijk voor kippen, niet zozeer van die ene bloedluis, maar je hebt heel snel te maken met een invasie die je hele toom leeg zuigt. 

Dit betekent echter niet dat bloedluizen niet mogelijk zijn in een plastic hok zoals het Omlet kippenhok. Parasieten kunnen zich ook verstoppen in bv struiken en sprokkelhout rond de kippenren om ’s nachts terug te keren naar het hok. 

Maar het is een heel stuk gemakkelijker om een ​​bloedluisplaag in een plastic hok uit te roeien.

een paars omlet cube kippenhok
Credits: @lorenxhawkes (IG)

Dubbele Wand

De Omlet Eglu Cube wordt wereldwijd verkocht en claimt bescherming te bieden tegen alle weersomstandigheden. Het hok heeft een dubbele wand die net werkt als dubbele beglazing in je huis en voorkomt dat koude lucht binnendringt. De warmte afkomstig van de lichaamswarmte van je kippen wordt vastgehouden in het hok. Dit houdt je hele toom warm, terwijl de ventilatie zorgt voor frisse lucht.

In de zomer houdt ditzelfde systeem, in combinatie met de ventilatie, je kippen koel door te voorkomen dat er warmte het hok binnen komt.

Kippen zijn winterharde dieren, ze verdragen de meeste temperaturen heel goed, maar de meeste rassen zijn veel beter bestand tegen koud weer dan hittegolven. 

De Omlet Cube biedt de nodige bescherming tegen alle weersomstandigheden, maar denk eraan om je kippen extra goed in de gaten te houden als er extreem weer op komst is.

Woon je in een gebied waar in het ’s winters erg koud kan worden? Omlet verkoopt een extra isolerende deken die je over de Eglu Cube of de ren kan bevestigen. De deken is speciaal ontworpen om warmte vast te houden, maar toch ademend te zijn.

Tochtvrije Ventilatie

Ventilatie is cruciaal in een kippenhok, maar wordt toch vaak over het hoofd gezien. Kippen ademen en poepen voortdurend tijdens het slapen, waardoor het hok vochtig wordt en er kooldioxide- en ammoniakdampen vrijkomen. 

Kippen zijn winterharde dieren, maar ze zullen snel last hebben van slechte luchtkwaliteit. Zodra je ammoniak ruikt wanneer je het hok opent, heb je dringend meer ventilatie nodig!

Ventilatie moet altijd bovenaan het hok plaatsvinden in plaats van onderaan. Zo worden de ongezonde dampen vervangen door frisse lucht zonder dat je kippen in de tocht hoeven te zitten

Omlet begrijpt dit principe heel goed. Hun Omlet Eglu Cube heeft ventilatie net onder het dak en aan de voor- en achterkant van het hok die de lucht regelmatig ververst zonder te tochten in de buurt van de slaapplaats.

Directe Toegang tot de Legnest

Een Omlet kippenhok is ontworpen om je leven gemakkelijker te maken; en dat betekent ook de manier waarop je de eitjes verzamelt. Alle Omlet Eglu Cube hokken hebben een apart legnest gedeelte waar je hennen hun eieren in alle rust kunnen leggen. 

De zijwand van het legnest gedeelte kan eenvoudig van buitenaf worden geopend, zodat je zonder problemen eieren kan verzamelen

de legnest van een omlet cube kippenhok

De legnest biedt plaats aan 3 kippen tegelijk en is een donkere en aparte plaats in het hok zodat elke kip zich veilig voelt. Maak je geen zorgen dat je kippen geen aparte legnest hebben zoals in traditionele hokken. Kippen vinden het niet erg om een ​​legruimte te delen met andere kippen.

Om ze aan te moedigen deze ruimte als legnest te gebruiken, plaats je gewoon wat van hun favoriete strooisel in de legbak en eventueel wat nepeieren om ze op weg te helpen.

Schuifdeur in Centrale Scheidingswand

De Omlet Eglu Cube heeft een schuifdeur in de centrale afscheiding tussen de slaapplaats en de legnest, zodat deze indien nodig kan worden afgesloten. Dit is een eigenschap die veel kippenhokken niet hebben en hoewel het nogal onbelangrijk lijkt, kan het een zeer grote hulp zijn als je met een eigenwijze kip zit.

Sommige kippen zijn het namelijk niet gewend om op zitstokken te slapen en slapen liever op de grond of de legnest. Op zich is het geen groot probleem als je kippen dit doen, maar het zorgt voor uitwerpselen in de legbak en ze maken er een puinhoop van.

Daarom raden we aan om ze toch te leren de zitstokken te gebruiken en daar kan een aflsluitbare scheidingswand tussen legnest en slaapplaats zeker bij helpen.

Uitneembare Mestlade

de uitneembare mestlade van een omlet cube kippenhok

Zoals eerder vermeld, is een van de meest gebruiksvriendelijke kenmerken van het Omlet Eglu Cube kippenhok de uitneembare mestlade. Kippen poepen veel en dat doen ze vooral ’s nachts tijdens het slapen. Door de open zitstokken vallen de uitwerpselen door de openingen op het strooisel in de mestbak.

Deze functie doet twee belangrijke dingen: het houdt de bodem van het hok schoon, zodat de kippen er geen rommel van maken, en het maakt het heel gemakkelijk om kippenpoep op te ruimen. Haal de mestbak er gewoon uit en leeg hem op de composthoop of in de vuilbak. 

Wist je trouwens dat kippenpoep een geweldige meststof is voor planten en groenten?

Andere Optionele Functies

Naast de specifieke kenmerken van alle Omlet Eglu Cube kippenhokken, zijn er meerdere optionele functies om het uw kippen (of uzelf) comfortabeler te maken. Al deze functies zijn niet inbegrepen bij de standaardaankoop van Omlet Eglu, maar kunnen eenvoudig aan uw bestelling worden toegevoegd. We behandelen de belangrijkste.

Omlet Automatische Deur

Automatische kippenhokdeuren zijn de beste uitvinding ooit, dus maak het jezelf gemakkelijk en voeg ineens de Omlet automatische kippendeur toe aan je aankoop. 

Alle Eglu Cube hokken worden geleverd met een afsluitbare deur die handmatig kan worden geopend en gesloten. Een automatische kippenhokdeur doet dat werk voor je en je weet zeker dat je kippen ’s nachts veilig zitten.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je zou vergeten om de deur ’s nachts te sluiten of’ s ochtends te openen.

OMLET AUTOMATISCHE KIPPENDEUR
omlet auto door
OMLET AUTOMATISCHE KIPPENHOKDEUR
Onderhoudsvriendelijk & duurzaam
Geschikt voor maximum 10 kippen

De Omlet automatische deur werkt op batterijen of netstroom en kan worden geprgrammeerd op timer, lichtsensor of handmatige opening.

Je kan de Omlet kippenhokdeur aan eender welk kippenhok bevestigen, zelfs aan een traditioneel houten hok. 

twee kippen naast een houten hok met de omlet automatische kippenhokdeur

Omlet Inloopren

Kippen hebben zowel binnen- als buitenruimte nodig om gelukkig en gezond te blijven. Je kan er ook voor kiezen om je kippen vrij te laten lopen zonder draad of hek, maar de meeste kippenhouders geven de voorkeur aan een beveiligde ren. Dit voorkomt eventuele roofdierenaanvallen overdag, maar ook dat je kippen de achtertuin van de buren bezoeken.

Omlet biedt inlooprennen van gaas in verschillende groottes. Je kan kiezen voor een overdekte inloopren van verschillende afmetingen, die nog kan worden uitgebreid door extra secties toe te voegen. De ren is uit te breiden tot 2 secties hoog, 3 secties breed en zo lang je maar wilt. Alle Omlet inlooprennen hebben een ingebouwde deur voor een gemakkelijke toegang.

Het grootste voordeel van een inloopren ten opzichte van een gewone draadafsluiting is dat een inloopren volledig overdekt en beveiligd is. Er is dus niet alleen bescherming tegen kruipende roofdieren zoals vossen en marters, maar helpt ook tegen vliegende roofdieren. Alle inlooprennen van Omlet hebben een flensrand om te vermijden dat dieren onder de ren kunnen graven.

OMLET EGLU CUBE EN OPTIONELE REN
omlet eglu cube
OMLET EGLU CUBE EN REN
Duurzaam kippenhok plus ren
Geschikt voor maximum 10 kippen
omlet eglu cube
APARTE OMLET INLOOPREN
Roofdierproof & stevige inloopren
Apart te koop op de Omlet Webshop

Omlet Verplaatsbare Afrastering

In plaats van een overdekte inloopren kan je ook kiezen voor de Omlet afrastering. Het is een gemakkelijke manier om je kippen wat meer ruimte te geven zonder dat ze kunnen afdwalen richting de buren.

De Omlet kippenafrastering is 1,20 meter hoog en gemaakt van polypropyleen (voor de gaas) en sterk aluminium (voor de palen). Het kan in meerdere maten en afmetingen worden gekocht en alle Omlet-afscheidingen kunnen worden verbonden via de palen.

Dit soort afsluiting zal je kippen geen bescherming geven tegen roofdieren. Het dient alleen om ze extra beweegruimte te geven of om bepaalde stukken van je tuin af te scheiden. Het net kan eenvoudig worden verplaatst om je kippen toegang te geven tot een vers stukje gras in de tuin, maar beschermt ze niet tegen roofdieren.

Alle verplaatsbare omheiningen van Omlet hebben een ingebouwd deurtje voor gemakkelijke toegang.

OMLET AFRASTERING VOOR KIPPEN
omlet fencing
OMLET AFRASTERING VOOR KIPPEN
Kwaliteitsvolle & verplaatsbare omheining
Gemakkelijke toegang met ingebouwd deurtje
omlet wall connection kit
APARTE MUURBEVESTIGINGSSET
Bevestig de omheining aan bestaand hek
Apart te koop op de Omlet Webshop

Eglu Cube Wielen & Handvat voor extra Mobiliteit

Als je de Eglu Cube regelmatig wil verplaatsen zodat je kippen kunnen genieten van een vers stukje tuin, kunnen de extra Eglu Cube wielen erg handig zijn. De wielen maken het veel gemakkelijker om het Eglu kippenhok door de tuin te verplaatsen zodat je het zelfs alleen kan doen. Bij de wielen zijn twee wielen, wielarmen en pedalen inbegrepen, wat voldoende is om het Omlet kippenhok alleen te verplaatsen.

Heb je ook nog een Eglu Inloopren? Dan neem je best de extra handvaten, zodat je de ganse ren en hok in één keer kan verplaatsen. Dit doe je best wel met twee personen.

OMLET WIELEN & HANDGREPEN
omlet wheels handles
OMLET SET WIELEN & HANDGREPEN
Complete set voor de Eglu cube + ren
Gemakkelijk verplaatsbaar kippenhok
omlet handles
APARTE SET HANDGREPEN
Aparte handgrepen voor de Omlet ren
Apart te koop op de Omlet Webshop
omlet wheels
APARTE SET WIELEN
Wielen met pedaal & armen voor Eglu Cube
Apart te koop op de Omlet Webshop

Andere Optionele Functies

Op de website van Omlet zijn nog veel meer opties beschikbaar om je Omlet Eglu Cube of kippenren uit te breiden of te optimaliseren. Je vindt de hele lijst op de Omlet webshop, maar hier zijn alvast een paar voorbeelden.

Prijs en beschikbaarheid

Je kan de Omlet Eglu Cube en alle benodigde/optionele uitbreidingen kopen in de Omlet webshop. Verzendkosten zijn niet gratis, maar worden berekend op de plaats waar je woont en variëren rond de €10. Controleer altijd extra kosten voordat je jouw aankoop voltooit. Verzending gebeurt meestal door UPS of FedEx.

OMLET EGLU CUBE KIPPENHOK
omlet eglu cube
OMLET EGLU CUBE
Onderhoudsvriendelijk & duurzaam kippenhok
Geschikt voor maximum 10 kippen

De Omlet Eglu Cube is niet goedkoop. De basisversie, zonder ren of optionele uitbreidingen, kost ongeveer €800, en de prijzen gaan tot meer dan €1000 als je ook de automatische deur of inloopren wilt. Maar hoewel de prijs hoog lijkt, moeten we toegeven dat deze z’n geld meer dan waard is. 

Je spaart zoveel tijd uit met het schoonmaken van het hok, je moet het ook nooit meer verven of primeren. Op die manier spaar je ongelooflijk veel geld en tijd uit. En omdat de Omlet Eglu duurzaam is, zal hij jou en je kippen vele jaren plezier bezorgen, wanneer traditionele hokken al na een paar jaar slijtage vertonen.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

de run chicken villa
Run-Chicken VILLA: Luxe In Het Kippenhok
5 maart, 2024
Beste Plastic Kippenhokken (2024)
15 januari, 2024
chickencuard all in one kippendeur
ChickenGuard All-in-One: Review (2024)
22 oktober, 2023
een kerbl automatische deuropener bevestigd aan een hok
Kerbl Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
29 mei, 2023
drie kippen bij de chickcozy automatische kippenhokdeur
Chickcozy Automatische Kippenhokdeur: Review (2024)
11 april, 2023

Meer Artikels

een kip in een omlet eglu cube kippenhok
Is het Omlet Eglu Cube Kippenhok z’n Geld Waard? Review (2024)
18 januari, 2023

Vers van de pers

Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
18 januari, 2023
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
18 januari, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
18 januari, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
18 januari, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
18 januari, 2023