Kippen Houden

Kunnen Kippen Hun Naam Leren En Herkennen?

Door Kippen.be Redactie

Kippen worden vaak onderschat vanwege hun intelligentie, maar wist je dat ze hun naam kunnen leren en herkennen? Ze herkennen zelfs de stem van hun baasje. Dit artikel gaat in op het fascinerende onderwerp van de cognitie van kippen en geeft inzicht in het trainen van uw kip om zijn naam te leren en misschien zelfs op u te reageren.

Kunnen Kippen hun Naam Leren?

Ja, kippen kunnen hun eigen naam en de namen van andere kippen waarmee ze leven leren herkennen. Het is dus geen toeval dat je kippen aan komen rennen als je hun naam roept. Ondanks de misvatting dat kippen niet intelligent zijn, beschikken ze over opmerkelijke cognitieve vaardigheden.

Deze kleine wezens, die eindeloos entertainment en voedzame eieren bieden, zijn veel slimmer dan ze doorgaans wordt toegeschreven. Laten we wat dieper ingaan op alle verbazingwekkende dingen die kippen kunnen leren herkennen en hoe het proces werkt.

Herkennen Kippen Jouw Stem?

Ja, kippen herkennen je stem. Kippen kunnen menselijke stemmen herkennen, vooral diegenen die hen regelmatig eten komen brengen. Ze zullen je stem associëren met eten en letten ze op wat je zegt.

een groep kippen

Dit is een natuurlijk instinct bij dieren, inclusief kippen, omdat ze reageren op hun basisbehoeften, zoals voedsel. Ze weten dat ze voedsel nodig hebben om te overleven. Iedereen die in deze basisbehoefte voorziet, is hun aandacht meer dan waard.

Als je geïnteresseerd bent om je kippen hun namen te leren, zorg er dan voor dat jij diegene bent die hen eten geeft. Dit zal je toom helpen om de connectie te maken en kunnen ze je stem associëren met eten.

Hoe Train je Kippen om hun Naam te Leren?

Wist je dat kippen oren hebben, hoewel ze niet uitsteken zoals dat bij onder andere mensen het geval is? Hun oren bevinden zich inwendig, waardoor ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar ze kunnen elkaar en jou zeker horen. 

Als je al langer kippen houdt, weet je dat ze allerlei unieke en soms wel grappige geluiden maken. Kippen maken meer dan dertig verschillende geluiden om met elkaar te communiceren.

Eens kippen getraind zijn om hun namen te herkennen, worden deze namen een extra geluid dat ze kunnen identificeren. De vraag blijft, hoe kun je een kip helpen zijn naam te leren? Het proces is relatief eenvoudig.

een bleu de landes kip

Om te beginnen, noem de kip bij naam wanneer je aan het hok bent. Dit moet minstens één keer per dag gebeuren, bij voorkeur tijdens de voedertijd. Als je meer tijd met je kippen doorbrengt, zal het proces sneller lukken.

Zodra een kip zijn naam met jou begint te associëren, merk je veranderingen in de lichaamstaal, zoals het kantelen van zijn kop of het maken van een tegengeluid. Als je het leuk vindt om met je kippen om te gaan en ze op te pakken, kan dit het trainingsproces nog gemakkelijker maken. Op deze manier kun je ze vasthouden en direct met hun naam bekijken. Dit helpt de kip zichzelf en het geluid van z’n naam te verbinden.

Een volgende stap in het trainingsproces is om elke keer dat je de naam van de kip zegt hen iets lekkers te geven. Dit laat ze zien dat deze geluiden belangrijk zijn en ze erop moeten reageren. Zorg ervoor dat je de lekkernijen afzonderlijk uitdeelt, zodat elke kip zijn individuele geluid begrijpt en associeert met een positief signaal. 

Dit proces kost wat tijd, dus wees geduldig terwijl je kippen leren voedsel te associëren met hun naam. Na verloop van tijd zullen ze beginnen te reageren wanneer je ze roept.

Welke Namen Zijn het Gemakkelijkst te Leren?

Het is het beste om een eenvoudige naam te kiezen. Ingewikkelde namen zullen voor de kip moeilijk te begrijpen zijn. Het is ook belangrijk om de naam duidelijk uit te spreken en te spreken op een volume dat niet te hard of te zacht is. Te hard kan ze afschrikken, maar het moet luid genoeg zijn voor je kip om het te horen.

Een kip een naam geven is net als een ander huisdier een naam geven. Je kan iets eenvoudigs of klassiek kiezen, of kijk naar de uiterlijke kenmerken van je kip om tot iets leuks te komen.

Als je geen inspiratie hebt, gebruik dan deze Chicken Name Generator om ideetjes op te doen voor leuke en originele kippennamen.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat je fantasie de vrije loop, maar vergeet niet dat de naam eenvoudig moet zijn. Blijf liefst uit de buurt van namen die uit meerdere lettergrepen bestaan; je kip zal het niet begrijpen. Wanneer je de naam consequent gebruikt met tegelijk een positief signaal zoals iets lekkers, zullen kippen deze snel herkennen als hun eigen naam.

Nog een laatste opmerking: verwacht niet dat kippen net zo loyaal reageren als een hond. Desalniettemin zullen ze, met voldoende training, op hun naam reageren, ook al is het maar met een geluid of een hoofdkanteling. Maar verwacht niet dat kippen meteen enthousiast op je af rennen als je hun naam roept. Ze zullen vooral reageren als ze zien dat je eten of een speciale traktatie hebt.

Laat dit je er niet van weerhouden om je kippen een naam te geven en te trainen, want dit creëert een speciale band tussen jou en je toom. Gelukkige en geliefde kippen hebben ook de neiging om meer eieren te leggen, dus het benoemen en trainen van kippen kan zowel jou als je kippen ten goede komen.

Samenvatting

Ja, kippen kunnen menselijke stemmen herkennen en zelfs hun naam herkennen. Ze trainen kost tijd en geduld, maar uiteindelijk zullen ze hun naam erkennen en erop reageren met een schuin hoofd of geluid. Kippen trainen om hun naam te herkennen, kan een band creëren tussen u en uw koppel en kan leiden tot gelukkiger en productievere vogels.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
10 april, 2024
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
3 april, 2024
Kleurwedstrijd Pasen
24 maart, 2024
het grote kippenboek
Leestip: Het Grote Kippen Boek
24 maart, 2024
een gevangen steenmarter
Bescherm Je Kippen Tegen Vossen En Marters
13 maart, 2024

Meer Artikels

een close up van een bruine legkip
Kunnen Kippen Hun Naam Leren En Herkennen?
13 juni, 2023

Vers van de pers

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
13 juni, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
13 juni, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
13 juni, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
13 juni, 2023
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
13 juni, 2023