Kippen Houden

Kakel-o-Ween: Kippen Kleurplaten voor Halloween

Door Kippen.be Redactie

Zoek jij ook nog iets om de pagadders bezig te houden tijdens de herfstvakantie? Wij hebben een aantal leuke kleurplaten gemaakt met kuikens en kippen in Halloweenstijl.

Pak die kleurpotloodjes maar uit de kast! De ouders mogen ook altijd mee kleuren!

De Halloween-hapjes van Kwetterdal

Leeftijd5 tot 10 jaar
PDF Bestanddownload

In het dorpje Kwetterdal ontdekten drie slimme kuikentjes – Ellen, Lieven en Yen – een oud kookboek dat toebehoorde aan Oma Uil, de wijze oude uil van het bos. Oma begon wat vergeetachtig te worden en ze had het boek op het aanracht laten liggen. Het was een mysterieuze uitgave van de Boerinnenbond. De curieuzeneuze mosterdpotten besloten een poging te wagen om de magische recepten uit het boek na te maken.

Het nieuws over de magische keuken van de kuikens verspreidde zich al snel door heel Kwetterdal. Dieren van heinde en verre kwamen proeven en verwonderden zich over de lekkernijen. En zo werd de keuken van Ellen, Lieven en Yen de place to be voor Halloween. Ze zeggen dat daar de magie niet alleen in de lucht hangt, maar ook op het bord ligt!

Hoog Bezoek in het Kippenhok

Leeftijd5 tot 10 jaar
PDF Bestanddownload

In het verre dorpje Veerschelde, verborgen tussen de glooiende heuvels, stond een kippenhok met een eeuwenoud geheim. Op de avond van Halloween, wanneer de maan hoog en stralend aan de hemel stond en sterren hun zilveren licht lieten fonkelen, verscheen Liorah, de fee uit oude legendes.

Met een sierlijke beweging van haar toverstaf strooide ze sterrenstof in het rond en ineens glansden alle eieren in het hok als puur goud! De kippen, betoverd door dit wonder, verzamelden zich vol ontzag rond het schouwspel. Dit jaar hadden de jonge kuikentjes een verrassing. Ze hadden voor Liorah een kroon gevlochten met fijne takjes en de zoete bessen. De klok tikte richting middernacht, de spanning in de ren was te snijden. Zou de fee blij zijn met haar geschenk?

De Grote Pompoenshow

Leeftijd5 tot 10 jaar
PDF Filedownload

In het levendige dorpje Tokkeldorp, waar de daken van de huizen glinsteren onder de zon en de straten gevuld zijn met vrolijk gekakel, organiseert haan André elk jaar iets voor Halloween. De kippen van het dorp komen dan samen en spelen het theaterstuk “De Grote Pompoenshow.”

Het podium stelt André altijd op tussen gouden hooibalen en het licht van de lantaarns zorgt voor een betoverende sfeer. Dit jaar is het stuk extra bijzonder, want de hoofdrol werd vertolkt door de jonge haan Marick, die de legendarische Pompoenkoning speelt.

De hele kippenren was in de weer. Kippen in hun mooiste kostuums repeteerden hun teksten en bereidden rekwisieten voor. Wat ze echter niet wisten, was dat de échte Pompoenkoning Helmut van plan was die avond onaangekondigd op te duiken om een vleugje echte magie aan de voorstelling toe te voegen. Toen het gordijn opging, was de spanning te snijden en het publiek stond een verrassing te wachten die ze nooit zouden vergeten…

Het Magische Weiland

Leeftijd5 tot 100 jaar
PDF Bestanddownload

Aan de rand van het grote Fluisterwoud lag een mysterieuze weide, bekend als “Het Magische Weiland.” Elke Halloween, wanneer de hemel getint was in schemerige kleuren, zou de weide bruisen van magie.

De normaal zo gewone paddenstoelen veranderden in lichtgevende, betoverde toverzwammen, die een zachte gloed verspreidden. Dit jaar besloten de kippen van boerderij Het Veerlandhofke dit magische rijk te verkennen. Onder leiding van moederkloek Yen dansten ze rond de gloeiende paddenstoelen, speelden verstoppertje en waagden zich zelfs aan het uitspreken van kleine toverspreuken.

Wat ze echter niet wisten, was dat deze paddenstoelen eeuwenoude geheimen bewaarden en wellicht enkele verrassingen in petto hadden. Naarmate de nacht vorderde, onthulde de weide zijn wonderen, waardoor het een avond werd die de kippen eeuwig zouden koesteren.

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
10 april, 2024
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
3 april, 2024
Kleurwedstrijd Pasen
24 maart, 2024
het grote kippenboek
Leestip: Het Grote Kippen Boek
24 maart, 2024
een gevangen steenmarter
Bescherm Je Kippen Tegen Vossen En Marters
13 maart, 2024

Meer Artikels

kippen kleurplaat
Kakel-o-Ween: Kippen Kleurplaten voor Halloween
29 oktober, 2023

Vers van de pers

een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
29 oktober, 2023
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
29 oktober, 2023
dong tao kip
Dong Tao: Een Majestueuze Drakenkip
29 oktober, 2023
Kleurwedstrijd Pasen
29 oktober, 2023
een vorwerk kip
Vorwerk Kippen
29 oktober, 2023