Kippen Houden

Leestip: Het Grote Kippen Boek

Door Kippen.be Redactie

Kippen.be wordt gesteund door z’n lezers. Wanneer je via onze links een aankoop doet, kunnen we hierop een commissie verdienen. Meer informatie hierover op onze ‘Privacybeleid‘ en ‘Disclaimer‘ pagina.

Als enorme dierenliefhebbers én kippenfans van het eerste uur, kunnen we elk boek over kippen alleen maar aanmoedigen. Het Grote Kippenboek is een betoverende ontdekkingsreis door de verrassende levens van kippen. Sla even mee de bladzijden om en kom erbij!

In het kort:

 • Auteur: Evelien De Vlieger
 • Illustraties: Jan Hamstra
 • Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
 • Zowel online te koop als in de boekhandel
 • Uitgave door Uitgeverij Lannoo
illustratie uit het grote kippenboek

Inhoud

“Het Grote Kippenboek” is een uitnodigende en educatieve verkenning van de wereld van kippen, speciaal ontworpen voor kinderen vanaf het 2de leerjaar.

Geschreven door Evelien de Vlieger en prachtig geïllustreerd door Jan Hamstra, neemt dit boek de lezers mee op een boeiende reis door alles wat je over kippen moet weten.

HET GROTE KIPPENBOEK
het Grote Kippenboek
Het Grote Kippenboek – Hardcover
Door Jan Hamstra & Evelien De Vlieger
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

De inhoud van het boek omvat allerlei interessante weetjes zoals:

 1. De voorouders van de kip: Ontdek hoe kippen afstammen van dinosauriërs en leer over de evolutie tot tamme kip die we vandaag kennen.
 2. Anatomie van een kip: Alles over hoe een kip er van binnen en van buiten uitziet, inclusief interessante details over de veren, kam en zelfs over hun brein.
 3. Paren en kuikens: Hoe wordt een kippenei een kuiken? En hoe ziet een bevrucht ei eruit?
 4. Verzorging en huisvesting: Bekijk de inrichting van een kippenhok, welke benodigdheden nodig zijn en met welke roofdieren je rekening moet houden.
 5. Gedrag en gewoonten: Waarom neemt een kip een stofbad? Kunnen kippen vliegen? Waarom kraaien hanen? Ontdek er alles over!
 6. Speciale kippenrassen: Met zo veel verschillende rassen licht het boek er alvast enkele eigenaardige uit, zoals vechthoenders, sierkippen en geweldige legkippen.
illustratie uit het grote kippenboek

Met zijn toegankelijke schrijfstijl is “Het Grote Kippenboek” een must-have voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren, maar evengoed voor de ouders die samen met hun kinderen willen genieten van een leuk leerzaam en mooi geïllustreerd boek.

Illustraties

Naast de boeiende inhoud en tekst is een van de meest betoverende aspecten van “Het Grote Kippenboek” de prachtige illustraties van de hand van Jan Hamstra.

Met levendige kleuren en een scherp oog voor detail brengen de illustraties elke pagina tot van het boek leven.

illustratie het grote kippenboek

Deze illustraties dienen niet alleen als visuele ondersteuning van de tekst, maar voegen een extra laag beleving toe aan het verhaal. Ze brengen de inhoud tot leven en heffen het boek tot een hoger niveau.

Ze zijn met andere woorden een essentieel onderdeel van de magie van “Het Grote Kippenboek” en dragen bij aan de algehele charme en aantrekkingskracht van dit boek.

Onze Top-Pagina Tip

Onze topfavoriet en ook de meest leuke pagina’s voor ons testpubliek (van 6 en 8 jaar) was het gedeelte over de dino’s en de fascinerende weetjes over het kippenbrein.

Op deze pagina’s worden jonge lezers meegenomen op een spannende reis door de prehistorie. De kleurrijke illustraties brengen deze oeroude wereld tot leven, terwijl de boeiende tekst hun verbeelding prikkelt.

Maar kijk vooral zelf even mee hoe het boek er binnenin uit ziet:

Daarnaast boeide het gedeelte over het kippenbrein de jonge lezers enorm. Dit waren de weetjes die de meeste vragen en (ontelbaar veel) achteraf-vragen teweeg bracht.

Ze waren gefascineerd door hoe slim kippen zijn (hoezo, kunnen kuikens tot vijf tellen??) en gingen meteen op zoek naar filmpjes over Miracle Mike en het ‘kip zonder kop’ verhaal.

Waar te Koop?

“Het Grote Kippenboek” is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en online retailers. Je kan het vinden in zowel de kleinere lokale boekhandels, als grote online platforms zoals Bol.com, alsook de website van Uitgeverij Lannoo.

HET GROTE KIPPENBOEK
het Grote Kippenboek
Het Grote Kippenboek – Hardcover
Door Jan Hamstra & Evelien De Vlieger
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Samengevat

Duik in de wonderlijke wereld van kippen met ‘Het Grote Kippenboek’, een betoverend illustratieboek dat ons meeneemt op een ontdekkingsreis door de kleurrijke levens van kippen.

Geschikt voor kinderen vanaf het 2de leerjaar en een absolute aanrader voor nieuwsgierige kids die op zoek zijn naar leuke weetjes en kippenavonturen!

share
Kippen.be Redactie

De kippen.be redactie bestaat uit Kat, hoofdredacteur, en Nick, die samenwerkt met pluimvee specialisten en dierenartsen in het veld.

Lees Ook

een feed-o-matic trapvoederbak
Hoe Laat Je Kippen Wennen Aan Een Trapvoederbak?
20 juni, 2024
FEEDOMATIC trapvoederbak
Feed-O-Matic Automatische Trapvoederbak: Review (2024)
19 juni, 2024
Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
18 mei, 2024
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
10 april, 2024
de chickcozy broedmachine
Chickcozy Broedmachine: Review (2024)
3 april, 2024

Meer Artikels

het grote kippenboek
Leestip: Het Grote Kippen Boek
24 maart, 2024

Vers van de pers

een feed-o-matic trapvoederbak
Hoe Laat Je Kippen Wennen Aan Een Trapvoederbak?
24 maart, 2024
FEEDOMATIC trapvoederbak
Feed-O-Matic Automatische Trapvoederbak: Review (2024)
24 maart, 2024
een nestera kippenhok
Nestera Kippenhokken: Review (2024)
24 maart, 2024
Hollywood Celebrities Die Kippen Houden
24 maart, 2024
een brinsea broedmachine
Brinsea Broedmachines: Review (2024)
24 maart, 2024